ارائه خدمات مشاوره ایدز ویژه نوجوانان در 7 مرکز کشور
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حمیرا فلاحی، کارشناس ارشد اداره ایدز و بیماریهای مقاربتی وزارت بهداشت در نشست خبری پیش از ظهر امروز در مورد آخرین اقدامات وزارت بهداشت در مورد پیشگیری و کنترل ابتلا به HVI در کشور اظهار کرد: وزارت بهداشت آخرین نهادی است که در کنترل و پیشگیری از ایدز نقش دارد، زیرا همه سازمانها و نهادها باید در این زمینه مداخله فعال داشته باشند. زیرا در سالهای اخیر انتقال ایدز در کشور تغییر رویه داده و از سمت ابتلا به صورت تزریقی به سمت ارتباطات پرخطر جنسی حرکت کرده است.
وی افزود: خوشبختانه در بحث پیشگیری از ابتلا به ایدز در مورد انتقال از مادر به فرزند، برنامههای جامعی از سوی وزارت کشور در حال اجراست به طوری که زنان باردار در اولین آزمایش بارداری خود تست HVI میدهند و همچنین در سهماهه بارداری نیز دومین آزمایش از آنان دریافت میشود و چنانچه علائمی از ابتلا وجود دارد، تحت مراقبت و درمان در طول دوره بارداری قرار گیرند. بر همین اساس، 93درصد از زنان مبتلا به HVI فرزندان سالمی به دنیا آوردند.
فلاحی ادامه داد: اطلاعرسانی و آگاهیبخشی و آموزش پیشگیری از رفتارهای پرخطر از سوی وزارت بهداشت به صورت پررنگ صورت میگیرد و یکی از مهمترین اقدامات وزارت بهداشت کاهش انگ به این بیماران در جامعه است، زیرا تا وقتی روی موضوعی سرپوش بگذاریم نمیتوانیم به صورت کامل برای آن چارهاندیشی و راهکار داشته باشیم.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه انتقال ایدز از طریق رفتارهای پرخطر جنسی صورت میگیرد، باید با آموزش و ارائه خدمات پیشگیری به متقاضیان، این پدیده را کنترل کنیم زیرا روابط جنسی جزو مسائل خصوصی در ارتباطات افراد است.
وی همچنین یادآور شد: در 157 مرکز مشاوره ایدز در کشور سرنگ، سوزن و کاندوم به متقاضیان ارائه میشود و متوسط در هر شهر یک مرکز مشاوره فعالیت میکند.
فلاحی با اشاره به فعالیت 7 مرکز مشاوره ویژه نوجوانان در کشور به خبرنگار آنا گفت: در کل منطقه مدیترانه شرقی، ایران تنها کشوری است که مراکز مشاوره ویژه نوجوانان راهاندازی کرده است و همچنین در نظر داریم با حمایت مسئولان و نهادهای ذیربط، تعداد این مراکز را افزایش دهیم. البته تعداد این مراکز به میزان کافی نیست، اما در پیشگیری از ابتلا بسیار موثر است و تمام خدمات دارویی و درمانی در این مرکز به نوجوانان ارائه میشود.
وی در مورد شاخص انتخاب 7 شهر تهران، اهواز، شیراز، البرز، لرستان، کرمانشاه و... برای راهاندازی مراکز مشاوره ویژه نوجوانان گفت: شهرهای بزرگ با جمعیت بالا برای راهاندازی این مراکز انتخاب شدند و همچنین امکان فعالیت سازمانهای مردمنهاد در این مناطق نیز موردتوجه بوده است.
فلاحی در مورد میزان مراجعه نوجوانان به این مراکز گفت: خوشبختانه پس از ارزیابیهای صورت گرفته مشخص شد پس از راهاندازی مرکز مشاوره نوجوانان در تهران، بسیاری از دانشآموزان دختر به این مرکز مراجعه کرده و اطلاعات و آموزشهای لازم را دریافت کردند، حتی والدین نیز از مراجعه فرزندان خود به این مراکز ابراز خشنودی کرده و از مسئولان مرکز خواسته بودند که اطلاعات بیشتری در مورد ایدز به آنها و فرزندانشان ارائه کنند.
در ادامه این نشست، شهریار پارسه، خواننده موسیقی پاپ و فعال در زمینه HVI به آلبوم موسیقی «به سوی صفر» اشاره کرد و گفت: در این آلبوم 9 آهنگ اجرا شده که یکی از آهنگها به نام «پایان اندوه» راجع به زندگینامه یک مادر باردار مبتلا به HVI بوده است؛ همچنین در آهنگ دیگری شعری از زندهیاد فریدون مشیری برای ایجاد امید به زندگی انتخاب شده است.
وی یادآور شد: در جوامعی که فاصله جنسی بین زن و مرد زیاد است، شاهد انتقال ایدز از مرد به همسرش بودهایم؛ بر همین اساس شعری از حسین منزوی انتخاب و با صدای تینا پاکروان دکلمه شده است که این انتخاب به دلیل تاکید بر نقش زنان در کنترل و مهار بیماری ایدز بوده است.
پارسه همچنین به موج سوم بیماری ایدز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در موج سوم بسیاری از مخاطبان این بیماری جوانان و نوجوانان هستند، در نظر داریم پیام تست و آزمایش ایدز را به جوانان تاکید کنیم و همچنین رفتارهای اجتماعی ساماندهی شده و بیخطر را به آنان توصیه کنیم.
این خواننده موسیقی پاپ از دریافت مجوز اشعار آلبوم خبر داد و گفت: در نیمه اول سال آینده آلبوم جدید وارد بازار میشود و امیدوارم به سهم خود نقشی در کنترل و مهار این بیماری داشته باشم.
انتهای پیام/