دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1396 - 16:15
در پنجمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات

احمدی: حکمرانی داده قدرتمندترین ابزار دولت است

دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری حکمرانی داده را نظامی تحولی مبتنی بر ایجاد نگرش‌های جدید دانست که می‌تواند ایران را در دنیا سرآمد کند.
کد خبر : 235682

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، دکتر وحید احمدی در سخنرانی افتتاحیه پنجمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات گفت: «در حال حاضر با حجم عظیمی از داده‌ها مواجه هستیم و اگر درست از آنها استفاده کنیم، می‌توانیم به توسعه پایدار دست پیدا کنیم. نظام نوین در قالب نظام نوآوری و توسعه پایدار تعریف جدیدی را برای پشتیبانی داده ارائه می‌کند. باید با این نگرش به این امر نگاه کنیم که اگر با دید سنتی پیش برویم، قطعا نمی‌توانیم از این حجم زیاد داده استفاده کنیم».


وی با بیان این که برای پیشرفت نیاز به رویکردی نوین همراه با کارآفرینی و نظام نوآوری داریم، افزود: «در حوزه‌های جدید شرکت‌های بزرگ در حال ایجاد بازارهای نو هستند و بدین ترتیب مفاهیم جدید نیز پا به عرصه وجود می‌گذارند».


دبیر کل شواری عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «مفاهیم اخلاقی، اخلاق داده، فرهنگ داده و مسائل ارتباطاتی که در حوزه فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی، سیاستی، علمی و فناوری از عناوین جدیدی است که با آنها مواجه هستیم؛ تعریف درست از حکمرانی داده یک تعریف دوگانه است چرا که در دنیای در حال توسعه نگاه به حکمرانی داده یک جور است و در دنیای توسعه یافته نگاه به این موضوع جور دیگری است».


رئیس همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات افزود: «وقتی در دنیای توسعه یافته بحث اقتصاد را مطرح می‌کنیم بدین معناست که اطلاعات نقش بزرگی در اقتصاد ریسک‌پذیر دارد. با توجه به نگرش جدید وظیفه ما بسیار سنگین خواهد بود. هم صاحب‌نظران آکادمیک ما و هم سرمایه‌داران ما باید به این موضوع بپردازند».


وی با تاکید بر تحول نوع نگرش در نظام نوآوری و نظام مدیریتی افزود: «در رویکرد جدید نگرش‌ ما به داده در زنجیره خلق ارزش‌ها قرار خواهد گرفت؛ داده‌هایی که بتواند همراه با خلق ارزش کند، ایجاد اشتغال، خلاقیت، رانش در اقتصاد و فضای همکاری نیز کند».


دکتر احمدی گفت: «با توجه به عنوان سال جاری، اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید، حکمرانی داده می‌تواند در کنار دولت الکترونیک به عنوان مجموعه‌ای از ابزارهای قدرتمند عمل کنند تا این شعار تحقق یابد».


وی با بیان این که نگرش جدید باعث تحولات زیادی خواهد شد، افزود: «این امر فضای رقابتی در بازار ایجاد خواهد کرد. افول و ظهور شرکت‌ها وابسته به حکمرانی داده‌هاست. اگر شرکتی بتواند از داده خوب بهره ببرد، داده‌های خوب تولید کند و ظرفیت جدید ایجاد بکند، قطعا می‌تواند در بازار رقابت موفق شود. حکمرانی داده باعث حکمرانی جدیدی از مدیران خواهد شد».


دبیر کل شواری عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: «اعتقاد داریم که با این نوع نگرش دولت الکترونیک، که هم باید مبتنی بر مدیریت داده و حکمرانی داده باشد، می‌تواند ابزار قدرتمندی برای دولت باشد تا کارها تسهیل شوند. بسیاری فکر می‌کنند که حکمرانی داده تنها به تسهیل‌گری محدود می‌شود اما به اعتقاد بنده حکمرانی داده یک نظام تحولی است، نظامی مبتنی بر ایجاد نگرش‌های نو، ظرفیت‌های جدید، عرصه‌های نو و ابزار‌های جدید است. مجموعه‌ای که می‌تواند نظام را متحول کند و ما را در دنیا سرآمد کند».


رئیس همایش اهداف اصلی این همایش را معرفی دستاوردهای برتر در قالب محصولات و مقالات در حوزه های مختلف، برقراری ارتباط و پیوند کاری بین صاحب‌نظران و محققان علوم انسانی، مدیریت، سیاست‌گذاری، اجتماعی، علوم مهندسی در حوزه فناوری اطلاعات و زمینه‌های مرتبط، بهبود نگرش داده محور در لایه‌های مختلف سازمانی و تمرکز بر حکمرانی داده‌ها برشمرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب