دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1396 - 14:44

واشنگتن؛ بزرگترین مانع صلح در دوران پساداعش در سوریه

شکست تروریست‌های تحت حمایت آمریکا در سوریه، به معنای کنار گذاشته شدن مقاصد و اهداف امپریالیستی واشنگتن در منطقه نیست و برقراری صلح و ثبات در سوریه، با همکاری محور دمشق، مسکو و تهران، بزرگترین ضربه به سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا خواهد بود.
کد خبر : 235258

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، وب سایت گلوبال ریسرچ در یادداشتی به قلم استِفِن لِندمن می‌نویسد در حال حاضر بزرگترین چالش پیش روی دولت سوریه، برقراری صلح و ثبات در کشور و همزمان خنثی کردن اقدام‌ها و تهدیدهای آمریکا و عوامل منطقه‌ای این کشور است.


اکنون گروه‌های تروریستی تحت حمایت آمریکا در سوریه شکست‌های سختی را متحمل شده‌اند و بیشتر سرزمین‌های تحت سلطه داعش، از چنگال این گروه آزاد شده است. النصره و دیگر گروه‌های تروریستی هم تا نابودی و پذیرش شکست کامل، راه درازی پیش رو ندارند.


با این‌حال، دولت سوریه و متحدانش هنوز با چالش‌هایی روبرو هستند. یکی از مهمترین این چالش‌ها، برقراری صلح در سوریه است. تجربه نشان داده که واشنگتن با بازگشت صلح و ثبات به سوریه مخالف است و احتمالا تلاش خواهد کرد بر سر راه برقراری صلح و ثبات، موانعی ایجاد کند.


بخش‌هایی از مناطق‌شمالی و جنوبی سوریه، تحت اشغال غیرقانونی آمریکا و گروه‌های تروریستی تحت حمایت این کشور قرار دارد. از سوی دیگر، آمریکا درخواست‌های غیرقابل قبولی دارد و همچنان به دنبال تغییر دولت در سوریه است؛ امری که دولت سوریه، روسیه و ایران به شدت با آن مخالف هستند.


تجربه نشان داده که واشنگتن با بازگشت صلح و ثبات به سوریه مخالف است و احتمالا تلاش خواهد کرد بر سر راه برقراری صلح و ثبات، موانعی ایجاد کند.

به گفته بثینه شعبان، مشاور سیاسی و رسانه‌ای بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، دمشق آماده گفتگو با همه کسانی است که مایل­‌اند از راه‌های دیپلماتیک، این جنگ و کشمکش چندین ساله را در سوریه، حل و فصل کنند.


بثینه شعبان با اشاره به «کنگره گفتگوی ملی سوریه» که قرار است در سوچی با حضور همه طرف های متعهد به حل مسالمت آمیز این مناقشه برقرار شود، تاکید می کند موفقیت این کنگره، به این موضوع بستگی دارد که گروه‌های مخالف دولت به خشونت پایان دهند و به روند حل و فصل جامع همه مسائل مربوط به بحران کنونی، بپیوندند.


در بیانیه‌ای که پس از دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با حسن روحانی و رجب طیب اردوغان همتایان ایرانی و ترک او منتشر شد، آمده است: «نمایندگان دولت سوریه و مخالفانی که به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه متعهد هستند، به شیوه‌ای سازنده در کنگره گفتگوی ملی سوریه که به زودی در سوچی برگزار می‌شود، شرکت خواهند کرد.» البته تاریخ برگزاری این کنگره، هنوز اعلام نشده است.


ژنرال والری گراسیموف رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه هم درباره احتمال کاهش نیروهای کشورش در سوریه گفت این امری است که ولادیمیر پوتین فرمانده کل قوای روسیه درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.


با وجود این، ژنرال گراسیموف اشاره کرد کاهش عمده در شمار نیروهای روسی حاضر در سوریه، بستگی به وضعیت موجود دارد. او افزود روسیه ضمن ادامه تلاش‌هایش برای برقراری صلح در سوریه، همچنان پایگاه‌های نظامی خود و تعدادی ساختارهای لازم برای حفظ وضعیت فعلی را، نگاه خواهد داشت.


جنگ‌های بی‌پایان و آشوب‌های داخلی و منطقه‌ای به برنامه‌های هژمونی طلبانه و سلطه جویانه آمریکا کمک می‌کنند. تنها برقراری صلح و ثبات است که برنامه‌های واشنگتن را با شکست روبرو می‌کند.

به نظر می‌رسد مقام‌های روسیه در حال حاضر، همچنان از تهدیدها و اقدام‌های احتمالی آمریکا در سوریه، نگرانی‌های عمده‌ای دارند. اشغال غیر قانونی مناطقی از شمال و جنوب سوریه از سوی آمریکا و گروه مسلح تحت حمایت آن، چالش بزرگی برای دمشق، باقی مانده است.


آمریکا به حمایت از داعش، القاعده، النصره و دیگر گروه های تروریستی ادامه می‌دهد و با روند برقراری صلح و ثبات در سوریه مخالفت می‌کند و میل مفرطی برای یک جنگ بی‌پایان دارد. آمریکا به دنبال آن است همه کشورهای مستقل را، در هر کجای دنیا و به هر ترتیب ممکن، به کشورهای طرفدار آمریکا و غرب تبدیل کند.


واشنگتن قصد دارد کنترل همه آنچه را که در سوریه اتفاق می‌افتد، در دست داشته باشد. هدف نهایی آمریکا تغییر دولت در سوریه است. با وجود این، در حال حاضر، آمریکایی‌ها در موقعیتی قرار ندارند که بتوانند شرایط خود را در مورد سوریه، به دیگران تحمیل کنند؛ شرایطی که تا حدود زیادی روشن و به زیان آمریکاست.


مقام‌های دولت ترامپ قصد دارند که زمینه حضور نظامی دائمی ایالات متحده در سوریه را فراهم کنند. آنها نمی‌خواهند پس از شکست داعش، صلح و ثبات در منطقه برقرار شود. آنها مایل نیستند شکست پروژه امپریالیستی خود در سوریه را بپذیرند.


مدتی قبل جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا از پیش رو بودن روزهای سختی پیرامون سوریه خبر داد. او گفت آمریکا کنار نخواهد نشست و خواهد کوشید شرایط خود را در مورد پیدا کردن یک راه حل دیپلماتیک برای بحران سوریه، به اجرا بگذارد.


وزیر دفاع آمریکا در حالی از خواست واشنگتن برای تحمیل شرایط خود خبر می دهد که مسکو، دمشق و تهران با آزاد سازی بیشتر مناطق سوریه از دست تروریست‌های تحت حمایت آمریکا، در گفتگوهای صلح آستانه و ژنو دست بالا را دارند. مسکو، دمشق و تهران به دنبال واگذاری عرصه به واشنگتن که به منافع حیاتی آنها لطمه می‌زند، نیستند.


از آنجا که ترامپ و مقام‌های دولت وی در پیگیری خواسته‌های خود سرسختی زیادی نشان می‌دهند، انتظار می‌رود درگیری‌ها و کشمکش‌های سوریه حتی پس از شکست داعش و دیگر گروه‌های تروریستی، همچنان ادامه پیدا کند.


در مجموع، جنگ‌های بی‌پایان و آشوب‌های داخلی و منطقه‌ای به برنامه‌های هژمونی طلبانه و سلطه جویانه آمریکا کمک می‌کنند. تنها برقراری صلح و ثبات است که برنامه‌های واشنگتن را با شکست روبرو می‌کند.


پس از محو تهدید تروریست‌های تحت حمایت آمریکا در سوریه، دولت این کشور تا رسیدن به سرمنزل صلح و ثبات و آرامش، راه درازی در پیش دارد. برقراری صلحی پایدار بعد از یک دوره کشمکش و ناآرامی، همیشه چالشی بزرگ است.


ترجمه: محمدرضا پارسا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب