احتمال وقوع پس لرزهها در مناطق زلزلهزده غرب کشور تا یکسال وجود دارد
مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با توجه به وقوع بیش از 700 پسلرزه در استان کرمانشاه با بزرگی 1.3 تا 7.4 ریشتر، گفت: معمولا وقتی زلزلهای رخ میدهد پس لرزههای بعد از آن قدرت کمتری دارد. در کرمانشاه نیز زمینلرزهای به بزرگی 7.3 ریشتر رخ داده است که پیش بینی میشود بزرگی پسلرزهها به 5 تا 6 ریشتر نیز برسد که تاکنون بزرگترین پس لرزه 4.7 ریشتر بوده است.
وی در خصوص احتمال وقوع زمین لرزه دیگری در منطقه غرب کشور، افزود: احتمال وقوع زمین لرزه دیگر در همان گسل بسیار کم است، اما کسی نمیتواند ادعا کند که این احتمال وجود ندارد. گسلهای دیگر نیز احتمالات مربوط به خود را دارند اما احتمال وقوع زمین لرزه دیگر در منطقه کرمانشاه در همان گسل بسیار اندک است.
زارع در ادامه تصریح کرد: اگر گسل دیگر با گسل کرمانشاه تلاقی داشته باشد احتمال دارد پس از وقوع زمین لرزه 7.3 ریشتری، زمین لرزه دیگری نیز رخ دهد در واقع دو گسل تلاقی همانند دومینو میتوانند یکدیگر را به حرمت دربیاورند.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی براینکه آیا احتمال تلاقی دو گسل قابل پیشبینی است، عنوان کرد: این رخداد قابل بررسی است و روشهای مطالعاتی به خصوصی دارد، اما تا کنون چنین بررسی انجام نشده است اما در اولویت کاری ما قرار دارد.
وی با توجه به وقوع بیش از 700 پس لرزه در منطقه کرمانشاه و احتمال تداوم پس لرزهها عنوان کرد: وقتی در منطقهای زمینلرزهای به بزرگی 7 ریشتر رخ میدهد، احتمال وقوع پس لرزه تا یک سال ادامه دارد و تعداد این پس لرزهها را میتوان برآورد کرد که این مساله نیز در دست بررسی است.
انتهای پیام/