فرانسه نمیتواند میان عربستان و ایران وساطت کند
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، «رامی الخلیفه العلی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی سوری اعلام کرد سفر «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه به عربستان و دیدار او با «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور با هدف صحبت درباره وضعیت لبنان پس از استعفای «سعد الحریری» بود زیرا فرانسه یکی از طرفهای ناظر آشتی سال گذشته لبنان بود که منجر به انتخاب «میشل عون» به ریاستجمهور این کشور شد.
این تحلیلگر در گفتوگو با روزنامه تونسی «المغرب»، گفت: فرانسه این را دریافته که پس از استعفای الحریری، امور به سمت لغزشهای خطرناکی میرود و ماکرون تمایل دارد جلوی این موضوع را بگیرد و روند سیاسی لبنان را حفظ کند. اما به نظر میرسد عربستان عزم خود را برای محدود کردن حزبالله و ایران در منطقه جزم کرده و از جریان المستقبل میخواهد پوششی سیاسی به حزبالله ندهد.
رامی الخلیفه العلی ادامه داد: اما به نظر من نقش فرانسه در امکان تغییر وضعیت پیچیده فعلی و جلوگیری از افزایش تنش در منطقه خصوصا میان تهران و ریاض بسیار محدود میماند. من معتقدم که پاریس نمیتواند نقشی مهم در میانجیگری میان تهران و ریاض بازی کند زیرا تهدید نظامیان وابسته به تهران (انصارالله) به حد تهدید موشکی علیه ریاض رسیده است و این بدان معنی است که وضعیت، از قواعد درگیری سیاسی و نظامی بالاتر رفته است.
وی در گفتوگو با «المغرب» و در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است جنگ خاورمیانه از سوریه به لبنان کشیده شود، گفت: علیرغم تشدید تنشها، اما درگیری مسلحانه در لبنان بعید است زیرا ارتش این کشور حتی اگر بخواهد هم نمیتواند با حزب الله مقابله کند؛ ارتش هم این را نمیخواهد زیرا حزبالله بخشی از توازنات سیاسی در لبنان است. به نظرم عربستان به فشارهای خود خصوا از ناحیه اقتصادی ادامه میدهد تا حداقل در این مرحله، حزبالله را منزوی کند.
بازداشتها در عربستان
رامی الخلیفه العلی به بازداشتهای اخیر در عربستان نیز پرداخت و گفت این بازداشتها در 3 زمینه انجام شد: تحقق وعدههای بن سلمان به مردم عربستان درباره مبارزه با فساد، فرستادن پیام به خارج مبنی بر عزم عربستان برای اجرای قانون و تثبیت پایههای قدرت.
منبع: فارس
انتهای پیام/