کارآفرینان در پایتخت احساس آرامش نمیکنند/ وضعیت نابسامان صاحبان مشاغل پلاسکو بعد از 11 ماه
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی فاضلی در بیستمین جلسه علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه هم اکنون 2 میلیون و 185 هزار بنگاه صنفی در قالب توزیع و خدمات صنفی در کشور فعالیت میکنند، اظهار کرد: در همین راستا 6/5 میلیون شغل در کشور ایجاد شده که 18 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص میدهد و 14 میلیون ایرانی را تحت پوشش قرار داده است.
وی با بیان اینکه در تهران 211 هزار و 767 واحد صنفی با پروانه مشغول به کار هستند، عنوان کرد: همچنین یک سوم حجم واحدهای با پروانه را در کل کشور واحدهای صنفی بدون پروانه تشکیل میدهند که البته این حجم در تهران بیشتر است و در واقع بیش از 60 هزار واحد صنفی بدون پروانه کسب مشغول به کار هستند. این در حالی است که باید وضعیت نا به سامان دستفروشها را به تهران اضافه کنیم.
رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه 18 درصد بخش تولیدی در این مجموعه ایفای نقش میکنند، گفت: 56 درصد از واحدهای صنفی در بخش توزیع مشغول به کار هستند و بخش عظیم دیگری در بخش خدمات فعالیت میکنند.
فاضلی با بیان اینکه در گذشته و در اوایل انقلاب بخش تولید به توزیع 52 به 48 بود، اضافه کرد: متاسفانه به واسطه سوء مدیریت در بعضی از موارد مخصوصا طی 10 سال گذشته روند رو به نزولی را در این مورد شاهد بودهایم و بخشی از این موضوع به نگاه مدیران شهری بازمیگردد. در حالی که جهان امروز به سمت بنگاههای کوچک و متوسط توجه دارد تا این لحظه به جز دهه اول نقلاب متاسفانه به این بخش توجهی نشده است.
وی با بیان اینکه ما هم اکنون به گفته مقام معظم رهبری در جنگ اقتصادی به سر میبریم، تصریح کرد: تحریمهای اقتصادی قاچاق وضعیت اقتصادی ما را دچار اختلال کرده است این در حالی است که برای واحدهای صنفی کوچک سیاستهای تشویقی در نظر گرفته نشده و برای این گونه بنگاهها هیچ تسهیلاتی در نظر نگرفتهاند.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به فعالیت 135 اتحادیه صنفی در پایتخت گفت: 300 هزار بنگاه تحت پوشش این اتحادیهها فعالیت میکنند که بخشی از آن مرتبط با مدیریت شهری است.
فاضلی یکی دیگر از مشکلات را خروج اصناف آلاینده از تهران عنوان کرد و افزود: تا به امروز کمترین کمکی به این مجموعهها نشده و شاید این به واسطه نگاه نه چندان خوب شورا در دوره گذشته بوده است.
وی تاکید کرد که به شهرکهای اصناف حتی یک ریال هم اعتبار داده نشده و تمامی بودجه از بنگاههای صنفی بوده است و بسیاری از بنگاههای صنفی به دلیل نقل وانتقال سرمایههای خود را از دست داده و یا سرمایههایشان را به سمت دلالی هدایت کردهاند و مجموعه مدیریت شهری کمترین نگاه را به این موضوع داشته است.
وی با بیان اینکه وضعیت در حال حاضر همین گونه است، خاطر نشان کرد: یک و نیم ماه قبل وزارت کشور آییننامهای را برای انتقال بنگاههای کوچک اعلام کرد در حالی که شرایطی برای نقدینگی موثر آنها در نظر گرفته نشده است.
رئیس اتاق اصناف تهران با تاکید بر اینکه کارآفرینان در مجموعه پایتخت احساس آرامش نمیکنند، اضافه کرد: پلاسکو نمادی برای این موضوع است این افراد هم اکنون هر روز در محلی تظاهرات میکنند چون شرایطشان تعیین تکلیف نشده است 11 ماه از حادثه پلاسکو میگذرد اما آنها وضعیت نابه سامانی دارند این برای مجموعه نظام بسیار بد است که این موضوع خوراکی برای رسانهگاههای بیگانه شود.
فاضلی عنوان کرد که تشکیل کارگروه و کمیتههای مشترک بین شورا و اصناف میتواند گشایش بسیاری از مشکلات باشد.
انتهای پیام/