دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار رییس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بلژیک و رییس اتاق تهران مطرح شد:

توسعه پایدار همکاری‌ها با محوریت بنگاه‌های کوچک و متوسط

ملاقات رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بلژیک و رییس اتاق تهران، با تاکید دو طرف بر توسعه همکاری‌های دوجانبه بین بخش‌های خصوصی دو کشور همراه شد.
کد خبر : 229250

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از اتاق بازرگانی ایران،‌ مسعود خوانساری و رنه برناندرز در مورد مسایل مختلفی مانند تبادل هیات‌های تجاری تخصصی، بررسی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و مشارکت، نشست‌های مشترک و تبادل اطلاعات و فرآیند صدور ویزای تجاری گفت‌وگو کردند.


در ابتدای این نشست مسعود خوانساری با اشاره به نقش اتاق‌های بازرگانی دو طرف در جذب ‌سرمایه‌گذاری خارجی و ارتقای سطح مبادلات تجاری گفت: امکانات قابل توجهی در اتاق تهران وجود دارد و این اتاق، صنایع بزرگ، متوسط و کوچک پرشماری را در بر ‌می‌گیرد.


رییس اتاق تهران با اشاره به تجارب کشور بلژیک درحوزه تکنولوژی عنوان کرد که پس از اجرایی شدن برجام، موقعیت مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و کشورهای اروپایی فراهم شده و بر همین اساس ‌می‌توان مناسبات تجاری و تکنولوژیک ایران و بلژیک را نیز بیش از پیش توسعه داد.


خوانساری با بیان اینکه تبادل هیات‌های تجاری تخصصی به افزایش مراودات منتهی خواهد شد، ادامه داد: در 29 و 30 نوامبر، هیاتی تجاری از ایران برای معرفی 15 پروژه ‌سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی و معدن عازم بلژیک خواهد شد و به نظر ‌می‌رسد تجربه خوبی از اعزام این هیات حاصل شود. ضمن آنکه، ایران و بلژیک ‌می‌توانند تبادل هیات را به بخش‌های چون انرژی‌های نو، حمل‌ونقل و لجستیک، صنعت غذا و حوزه سلامت نیز تسری دهند.


او گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، مرکزی در اتاق تهران با عنوان مرکز خدمات سرمایه‌گذاری تاسیس شده است که در حوزه قوانین و مقررات داخلی ایران، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و شناسایی شرکت‌های مناسب برای مشارکت به ‌سرمایه‌گذاران خارجی خدمات ارائه ‌می‌کند.


رییس اتاق تهران، از تاسیس مرکز داوری به عنوان خدمتی دیگر به ‌سرمایه‌گذاران از جمله ‌سرمایه‌گذاران خارجی یاد کرد و گفت: اتاق تهران با راه‌اندازی مرکز داوری در پی آن بود که این اطمینان را در میان ‌سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ایجاد کند که در صورت مواجهه با مشکلات حقوقی در ایران، به مسایل آنان در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه رسیدگی ‌می‌شود.


خوانساری هم‌چنین، حل مشکلات بانکی و ایجاد سهولت در صدور ویزا را از الزامات توسعه روابط تجاری میان دو کشور برشمرد.


برقراری روابط پایدار با کمک بنگاه‌های کوچک و متوسط


در ادامه این نشست، رییس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بلژیک با استقبال از رفت‌وآمد هیات‌های تجاری بین دو کشور، عنوان کرد که اتاق‌های بازرگانی بلژیک آماده پذیرش فعالان اقتصادی ایرانی در نشست‌های دوجانبه و مذاکره هستند.


رنه برناندرز گفت: مساله اعزام هیات‌های تجاری تخصصی موضوعی است که از سوی ما نیز کاملا مورد قبول است. بهتر است برای بالا بردن بهره‌وری مذاکرات، ابتدا صنعت یا حوزه اقتصادی مورد مذاکره مشخص شود تا فعالان همان حوزه وارد تعامل و گفت‌وگو با یکدیگر شوند. به این صورت احتمال مشارکت بسیار بالاتر می‌رود.


برناندرز با اشاره به لزوم تقویت روابط دوجانبه با محوریت بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) گفت: در زمان مذاکرات دوجانبه و در هیات‌های تجاری این اغلب بنگاه‌های بزرگ هستند که حضور دارند، در حالی که برای توسعه روابط به صورت پایدار بهتر است روابط بین بنگاه‌های کوچک و متوسط شکل بگیرد. ما در حال حاضر شناخت چندانی در مورد SMEها در ایران نداریم و بهتر است این مساله در دستور کار نشست‌های مشترک و هیات‌های تجاری دو طرف قرار گیرد.


رییس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بلژیک با تاکید بر لزوم صنعت‌محور شدن نشست‌ها دوجانبه اعلام کرد که شرکت‌های بلژیکی علاقمندی بالایی به همکاری با ایران برای فعالیت و سرمایه‌گذاری مشترک دارند چون نقاط اتصال فراوانی بین دو کشور وجود دارد.


رنه برناندرز اعلام کرد که بخش خصوصی بلژیک، ایران را صرفا به عنوان یک مقصد برای صادرات نمی‌بیند بلکه قصد دارد نیازهای خود را از ایران تامین کند. او در پایان با اشاره به فرآیند صدور ویزا گفت: فرآیند صدور ویزا در منطقه شینگن مقررات خاص خودش را دارد. البته ما هم باید امکانات موردنیاز برای تسریع کار را فراهم کنیم.



لازم به ذکر است که دیروز غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران، با سفیر و رئیس کنفدراسیون بازرگانی بلژیک درخصوص افزایش تعاملات اقتصادی دیدار و گفت‌وگو داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب