دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عراق تعرفه واردات را برای همه کشورها افزایش می دهد

وزارت صنایع عراق در راستای تشویق سرمایه‌گذاری خارجی در عراق، با افزایش تعرفه‌ها و تشویق سرمایه‌گذاران به ورود این کشور برای استفاده از تعرفه‌های کمتر، اقدام به افزایش تعرفه‌های ورودی کرده است.
کد خبر : 228775

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، عراق یکی از مهم‌ترین بازارهای صادراتی ایران به‌ویژه در مورد مواد غذایی است.


در هفته گذشته بحث افزایش تعرفه واردات لبنیات در این کشور خبرساز شد و پیش‌ازاین هم مشکلات دیگری در تجارت با این کشور ایجادشده بود. برای ثبات بیشتر روابط تجاری با عراق چه تمهیداتی در نظر گرفته‌شده است؟


در پایان هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران همراه با مسئولان بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت خارجه، شرکت گاز و وزارت نیرو به عراق سفر کردند. مسئله قوانین متغیر عراق و تعرفه‌های تجاری، مطالبات شرکت‌های فنی و مهندسی ایران از عراق و پروژه‌های آینده در بازسازی عراق و روابط بانکی بین دو کشور در دستور کار این هیئت قرار گرفت.


پیش‌ازاین در سفر حیدرالعبادی به ایران و دیدار با رئیس‌جمهور کشورمان شریعتمداری وزیر صنعت مأمور به حل‌وفصل مسائل تجاری بین دو کشور شد چراکه این مسئله هم فعالیت بخش خصوصی که مخاطره فعالیت او در بازار عراق بالاست و هم دولتی‌ها مثل توانیر و شرکت گاز در عراق دچار چالش کرده است. در شرایطی که امکان صادرات برق به میزان یک میلیارد دلار به عراق را دارد، به‌ویژه در فصل زمستان که مصرف داخلی کاهش پیدا می‌کند، این میزان به 400 میلیون دلار کاهش پیداکرده است.


از سوی دیگر می‌توانیم تنها به بغداد 35 میلیون مترمکعب گاز صادر کنیم اما این میزان به 10 میلیون مترمکعب رسیده است و تا زمانی که نتوانیم ال سی مدت‌دار بگیریم و مسئله پرداخت‌های عراق حل شود، امکان توسعه صادرات در این کشور وجود ندارد.


در مورد تعرفه ترجیحی و افزایش تعرفه واردات لبنیات مذاکرات به کجا رسید؟


در سفر اخیر هیات ایرانی به عراق، اولین ملاقات با مسئولان وزارت بازرگانی انجام شد. بحث تعرفه‌ها و لزوم ایجاد تعرفه ترجیحی بین دو کشور موردبحث قرار گرفت. طرف عراقی اعلام کرد که درمجموع با برقراری تعرفه ترجیحی مخالف نیست اما این موضوع باید به تصویب پارلمان برسد.


مسئله تعرفه لبنیات هم با حضور نمایندگان شرکت کاله و پگاه که دو شرکت بزرگ و صادرکننده ایرانی به عراق است مذاکره کردیم. نکته مهم این است که این تصمیم عراق تنها علیه ایران نبوده است. در مورد تعرفه لبنیات تبعیضی بین کشورها ایجاد نشده اما چون سهم ایران در بازار لبنیات عراق بالاست بیش از دیگران متأثر شدیم.


این تصمیم سیاسی نیست؟


این‌طوربه نظر نمی‌رسد. درواقع وزارت بازرگانی عراق نقشی در این افزایش تعرفه نداشته و وزارت صنعت این کشور به‌عنوان متولی حمایت از صنایع داخلی تصمیم گرفته برای تشویق سرمایه‌گذار خارجی به ایجاد کارخانه در عراق تعرفه را افزایش دهد.


عراقی‌ها برای منافع کشور خودشان تصمیم گرفتند و به این دلیل که این تصمیم شامل همه کشورهاست نمی‌توان گفت تبعیضی علیه ایران انجام‌گرفته است. حتی تعرفه مربوط به واردات نوشابه‌ها مثل رانی از عربستان هم افزایش پیداکرده و عربستانی‌ها هم شاکی‌اند که چرا عراق تعرفه را بالابرده است. البته اگر سرمایه‌گذاری در این کشور کارخانه ایجاد کند از معافیت گمرکی 100 درصدی بهره‌مند می‌شود. کارخانه کاله یک واحد تولیدی با ظرفیت 1200 تن لبنیات در کربلا ایجاد کرده که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب