دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1394 - 13:38

واپسین نفس‌های استیضاح و سؤال از وزرا در مجلس نهم

دور جدیدی از واکنش‌های شدید در مجلس علیه دولت با سؤال‌ها، استیضاح‌ها و تذکرات و طرح‌ها آغاز شده است. امسال سال آخر مجلس نهم است و به نظر می‌رسد عده‌ای از تندروها می‌خواهند آخرین کارشکنی‌های خود علیه دولت را اعمال کنند.
کد خبر : 22626

گروه سیاسی ـ پروین طالبیان: روز سه‌شنبه، مجلس نهم برای دومین بار به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارت زرد داد؛‌ البته این بار به دلیل نبود آزادی بیان در رسانه‌ها!


جالب اینکه سؤال از علی جنتی، از سوی کسی مطرح شد که پیش از این وزیر نفت دولتی بوده که کمترین میزان اعتقاد به استقلال رسانه‌ای و آزادی بیان را به ثبت رسانده است؛ «مسعود میرکاظمی»، عضو جبهه پایداری است و دیدگاه‌های این گروهرا در مجلس پیگیری می‌کند.


با آغاز سال چهارم مجلس به نظر می‌رسد تاخت و تازهای تندروها نسبت به گذشته افزون‌تر شده است. در اولین اقدام سال چهارم مجلس نهم،‌ وزیر فرهنگ دو کارته شد، طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش اعلام شد و زمینه استیضاح وزیر راه و مسکن و شهرسازی در حال فراهم شدن است.


روز سه‌شنبه طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با اصرار استیضاح‌کنندگان اعلام وصول شد و صبح چهارشنبه در جلسه علنی مجلس اعلام شد که آن اعلام وصول، لغو می‌شود. البته در همین روز سؤال ملی از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در مجلس اعلام وصول شد. چهارشنبه هم در لابی مجلس، حسن کامران، نماینده مردم اصفهان در مجلس، از زمینه‌سازی استیضاح عباس آخوندی وزیر راه، مسکن و شهرسازی پرده برداشت.


این روزها موضوع دیگری را نیز در دستور کار خود دارند و آن، تهیه طرح «حفظ دستاوردهای هسته‌ای» است. این طرح در تاریخ 14 بهمن‌ماه سال گذشته در مجلس با 225 امضا مطرح شد؛ ولی اکنون خالی از روح قبلی خود، با محتویاتی جدید در دست اقدام است. در شمایل جدید این طرح، قرار است هفت نفر از نمایندگان بر توافق هسته‌ای نظارت کنند. این نمایندگان سعی دارند طرح مذکور را تا پایان خردادماه و قبل از موعد مقرر توافق جامع، به تصویب برسانند.








امیری‌خامکانی نماینده مجلس: چه بخواهیم و چه نخواهیم این دولت چیزهایی را از دولت قبل به ارث برده؛ فروش نفت دچار مشکل شده؛ درآمدهای دولت کم و منابع مالی محدود است. در این شرایط باید به دولت فرصت بدهیم

چالش‌های تندروها با دولت جدی است و در سال پایانی مجلس، نمود و بروز بیشتری پیدا خواهد کرد. بسیاری از فعالان سیاسی موضوع امتیازگیری نمایندگان از دولت را در این شرایط مطرح می‌کنند و عده‌ای هم معتقدند که مخالفان دولت به دنبال شکست دولت هستند و از هر طریقی می‌خواهند موفقیت‌های دولت را به شکست بینجامند.


خواسته‌های متفاوت نمایندگان در سال پایانی مجلس


پیش از این، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفته بود که «امسال، سال انتخابات است و نمایندگان محترم طبعاً خواسته‌های بیشتری را در طرح‌ها و پروژه‌های حوزه انتخابیه خود مطرح می‌کنند یا احیاناً درخواست‌هایی برای جابه‌جایی یا ابقای افراد خواهند داشت».


وی همچنین اضافه کرده بود که «تأکید دولت و رئیس‌جمهوری این است که به هیچ عنوان از امکانات دولتی به نفع فرد و گروهی خاص در جریان انتخابات استفاده نشود. رسالت دولت در انتخابات، تلاش حداکثری برای حضور پرشور مردم است.»


معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: «اگر معاونان پارلمانی دستگاه‌های اجرایی می‌خواهند امکاناتی را به نمایندگان در حوزه انتخابیه بدهند باید این امکانات عادلانه باشد. اتفاقاً کسانی که سکوت می‌کنند باید بیشتر آنها را مورد توجه قرار بدهیم. دولت خواهان عدالت مطلق در ارائه خدمات دولتی به حوزه‌های انتخابیه در چارچوب قانون است.»


انصاری گفت: «براساس تأکیدات رئیس‌جمهوری، هیچ دستگاهی نباید در مقابل فشار و خواسته‌‌‌های خارج از اختیارات تسلیم شود و نباید امتیاز داد؛ حتی اگر به استیضاح تبدیل شود. این اقدام دولت مطمئناً منجر به استحکام دولت و بهبود روابط خواهد شد و خدای ناکرده اگر این مسائل معکوس شود و نشانه‌هایی فراتر و سؤال‌های فراتر از قانون از دولت بشود هم مجلس از مسیر طبیعی و سالم خود خارج می‌شود و هم دستگاه‌ها آلوده خواهند شد.


اختیارات قانونی مجلس در خدمت منافع ملی یا مصالح باندی؟


در همین زمینه، «حسین امیری‌خامکانی» در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این رفتار نمایندگان و نمود امتیازگیری از دولت در افکار عمومی اظهار کرد: همکاران ما در مجلس باید در راستای شعار سال حرکت کنند. امسال، سال همدلی و همزبانی است و باید بر این اساس حرکت کنند.


وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان در 6 خرداد گفتند که با دولت تعامل داشته باشید. کسی که میدان‌دار است باید فرصت داشته باشد که اقداماتش را انجام دهد.


این نماینده مجلس تصریح کرد: صحبت‌های رهبری نشان می‌دهد دولت در شرایط ویژه‌ای قرار دارد، چه بخواهیم و نخواهیم این دولت چیزهایی را از دولت قبل به ارث برده است. فروش نفت دچار مشکل شده است. درآمدهای دولت کم شده است. منابع مالی محدود است. در این شرایط باید به دولت فرصت بدهیم.


امیری‌خامکانی ادامه داد: مثلا اگر بحث معلمان است، بودجه را جلویمان بگذاریم که چه ظرفیت‌هایی بر اساس بودجه دارد و می‌تواند از آن استفاده کند. اگر بخش صنعت است نیز همانطور باید باشد. این بحث‌ها و سؤال‌ها و استیضاح، منطبق با شعار سال، همدلی و همزبانی و منافع ملی نیست.


همچنین عباسعلی منصوری‌آرانی، نماینده کاشان در گفت‌وگو با آنا در این باره اظهار کرد: نمایندگان می‌توانند استیضاح کنند و تذکر دهند. البته بر اساس شعار سال که همدلی و همزبانی است باید به دیدگاه‌های رهبری دقت داشته باشیم. مردم از ما می‌پسندند که بر اساس همدلی و همزبانی عمل کنیم.


وی افزود: در قانون اساسی، اختیاراتی به دولت و مجلس داده شده است. این اختیارات باید در راستای منافع ملی به کار گرفته شود و نه گروهی و باندی.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب