نباید به رسانههراسی روی بیاوریم/ مسائل واجبتر مانع حضور رئیسجمهور در نمایشگاه مطبوعات شد
به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه بیستوسومین نمایشگاه مطبوعات که صبح امروز (6 آبان ماه) در مصلی تهران برگزار شد درباره عدمحضور رئیسجمهوری در این مراسم همانند سال گذشته، گفت: رئیسجمهور امسال هم میخواست در این مراسم شرکت کند، اما به دلیل کثرت کار و مسائل واجبتری که در برنامههایشان پیش آمد، نتوانستند شرکت کنند. بنابراین لازم است مراتب تشکر و سپاس دولت از رسانهها را که تلاش میکنند فضا را برای ارتقای کشور مهیا کنند، اعلام کنم. من از همه شهروندان و مسئولان دولت دعوت میکنم که حتما از نمایشگاه مطبوعات بازدید کنند.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: ما وظیفه داریم که جایگاه و نقش رسانه را در حد لازم بشناسیم. گاهی ممکن است رسانهها مخالف کار کنند، ولی ما نباید از رسانه دوری کنیم یا به رسانههراسی روی بیاوریم. از رسانه نباید ترسید؛ باید با آن کار کرد حتی اگر زبان نقدش هم خیلی تند باشد. رسانه اما میدان بیانصافی و بیاخلاقی نیست؛ رسانه میدان دوستی است نه محل دشمنی. محل همگرایی و انسجام ملی است نه واگرایی. جامعه ما امروز به شدت به این جهات مثبتی که رسانهها به آن اشاره میکنند، نیاز دارد.
وی گفت: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتوگو است به ویژه در ارتباط با حوزه عمومی کشور فرصتی است که ظرفیتهای مطبوعات و رسانههای مکتوب هم به مردم و هم مسئولان توضیح داده شود و برای ارتقای ظرفیتها، استفاده بهینه شود. نمایشگاه مطبوعات جایی است که همه در کنار هم مینشینند و با هم گفتوگو میکنند.
هرکس نتواند نقد رسانههای رسمی کشور را تحمل کند، حتما به راه اشتباهی میرود
جهانگیری افزود: نقد رسانهها بزرگترین سرمایهای است که در اختیار ما قرار میگیرد، برای اداره بهتر کشور. هرکس نتواند نقد رسانههای رسمی کشور را تحمل کند، حتما به راه اشتباهی میرود و منابع را هدر میدهد. جامعه و نظام نیازمند مطبوعاتی است که مورد وثوق مردم باشد.
جهانگیری بر ارتقای جایگاه اصحاب مطبوعات تاکید کرد و گفت: اصحاب رسانه نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند. ما به عنوان دولت مکلفیم در این زمینه تلاش کنیم. دولت مجلس و قوهقضائیه باید تلاش کنند که با قانون، مطبوعات به خوبی فعالیت کنند. سعی نکنند با استفاده از قانون روزنامه را از متن به حاشیه ببرند. اخلاق حرفهای و مسئولیت اجتماعی باید در مطبوعات جدی گرفته شود.
وی از تصویب طرح تاسیس سازمان نظام رسانهای کشور خبر داد و گفت: این طرح از چهارشنبه هفته گذشته به جلسه هیات دولت آمده است و من از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهم آن را در اختیار دوستان مطبوعات قرار دهد تا درباره آن نظر دهند.
معاون اول رئیسجمهوری با ابراز نگرانی از تعطیلی مطبوعات و بیکار شدن شاغلین در اثر زیاندهی رسانهها، ابراز نگرانی کرد و گفت: جوانمرگی مطبوعات به هر دلیلی علامت توسعهنیافتگی کشور است. توسعهنیافتگی مطبوعات بر روی همه جنبههای توسعهنیافتگی کشور تاثیر میگذارد.
جهانگیری همچنین در ادامه به انتظارات دولت از مطبوعات هم اشاره کرد و گفت: کشور ما در شرایط تعیینکنندهای است. فرصتها و تهدیدهایی روبهروی ما است و نیازمند درک صحیح از سرمایههای ملی و فرصتهای تاریخی پیشروی کشورمان هستیم. مطبوعات محل مسالهشناسی است. انتظار دولت از مطبوعات این است که دولت را در خلق فرصتها یاری کنیم. دولت دستاوردهای بزرگی داشته است؛ فقط خواهش میکنم که به سال 92 برگردید و امروز را هم ببینید که در کجا هستیم. ما باید تلاش کنیم اعتماد مردم افزایش یابد. ما از همه رسانهها، شبکههای اجتماعی، از احزاب و تشکلهای سیاسی میخواهیم برای مشارکت در جهت منافع ملی کشور که لازمه رفاه مردم است، رونق بازار و اشتغال کشور دست به دست هم بدهیم. ما موضوعات مشترک زیادی از جمله اسلام، جمهوری اسلامی، امام(ره)، رهبری و قانون اساسی را برای تفاهم داریم. ذیل این اصول ما میتوانیم با هم گفتوگو کنیم و برای حل مطالبات مردم به تفاهم برسیم.
معاون اول رئیسجمهوری در پایان گفت: ما به سرمایهگذاری داخلی و خارجی و بخشخصوصی قوی نیاز داریم. برای مقابله جدی با فساد نیاز داریم شما به صحنه بیایید. فساد نهادینه شده اما باید بساط آن از کشور برچیده شود. رسانهها در مقابله با فساد نباید لکنت زبان داشته باشند. نهادهای مردمی و گروههای اجتماعی باید به صحنه بیایند. ما نیازمند پاسداشت سرمایههای اجتماعی کشور هستیم. من از شما میخواهم برای به کارگیری استعدادهای جوان کشور از ظرفیتهای عظیم زنان، از اقوام و مذاهب برای پیشرفت کشور دولت را یاری کنید.
انتهای پیام/