توزیعکنندگان در اصلاح قانون مالیات ارزش افزوده فراموش نشوند
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، محمود تولایی درخصوص این لایحه گفت: تابهحال حدود 13 جلسه مشترک بین اتاق ایران و مرکز پژوهشهای مجلس برای مطالعه لایحه قانون مالیات بر ارزشافزوده برگزارشده است؛ در این جلسات ما به نکات مشترک زیادی برخوردهایم که پیشنهادهای اصلاحی خود را ارائه داده است.
او میگوید: اتاق ایران در راستای بررسی جامع لایحه مالیات بر ارزشافزوده و با توجه به اهمیت و تأثیر این لایحه بر بخشهای مختلف اقتصادی از زمان انتشار متن این لایحه و حتی در زمان بررسی آن در هیات دولت اقدامات گستردهای جهت اصلاح آن با همکاری فعالان اقتصادی، مشاوران و کارشناسان خویش انجام داده است.
رئیس اتاق کاشان به سابقه بررسی این لایحه و اعلام نظر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اشاره کرد و گفت: سابقه بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزشافزوده در اتاق ایران به بهمنماه سال 1394 بازمیگردد، زمانی که تدوین این لایحه در کمیسیون اقتصادی دولت در حال انجام بود. این لایحه در کمیسیون اقتصادی دولت در دیماه 1395 نهایی شد.
اتاق ایران رایزنی خود را با وزارت صنعت، معدن و تجارت باهدف اعمال نظرات خود از این طریق در هیات دولت آغاز کرد. پس از نهایی شدن لایحه در هیات دولت و اعلام وصول آن در اسفندماه 1395 از سوی مجلس، کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بهعنوان نماینده اتاق ایران در این حوزه پیگیر مطالبات فعالان بخشخصوصی در مجلس شورای اسلامی شد.
تولایی افزود: کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق ایران با کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کمیسیون، محمدرضا پورابراهیمی جلسات مشترکی برگزار کرده است؛ اما در این کمیسیون علیرغم تلاشها، خیلی نتوانستهایم کارها را پیش ببریم. به گفته تولایی، آنچه در لایحه دولت آمده و آنچه در مجلس در حال بررسی است، اختلاف چندانی نمیبینیم.
تولایی معتقد است: اگر توجه چندانی به قانون ارزشافزوده نشود و این قانون دایمی نشود مشکلاتی در آینده خواهیم داشت. چون این قانون بخشهای تولیدی را نشانه گرفته است و حلقه توزیعکنندگان تا امروز رها است. البته در لایحه جدید هم مفری برای فرار این بخشها وجود دارد. در حوزههای مختلف باید این ایرادها بررسی شود. درواقع بدنه کارشناسی را نتوانستهایم به اجماع برسانیم.
وی از نگرانیهای بخشخصوصی درخصوص نحوه اجرای این قانون گفت و تاکید کرد: ترس بخشخصوصی این است که مثل لایحه مالیاتهای مستقیم این لایحه هم در سکوت بررسی شود و بعد از نهایی شدن کار، نتیجه نهایی را اعلام کنند. بخشخصوصی ازاینجهت اعلامخطر میکند که اگر توجه کافی نشود ممکن است عواقب خوبی نداشته باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق افزایش مالیات بر ارزشافزوده به افزایش قیمت کالاها و خدمات منجر میشود؛ اگرچه پرداختکنندگان نهایی مالیات بر ارزشافزوده مصرفکنندگان هستند، اما باید به این نکته توجه کرد که مالیات بر ارزشافزوده با اثرگذاری بر هر دو سمت عرضه و تقاضای اقتصاد از یکسو، کاهش تقاضا برای کالاها را به همراه دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، به افزایش هزینههای تولید بهواسطه افزایش قیمت عوامل تولید همچون افزایش هزینه استخدام نیروی کار و افزایش قیمت کالاهای واسطهای و سرمایهای میانجامد که برآیند تمامی موارد یادشده با تأثیرگذاری منفی بر روی حاشیه سود بنگاههای اقتصادی، از انگیزه فعالین اقتصاد به امر تولید و سرمایهگذاری میکاهد.
انتهای پیام/