دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1396 - 14:10
در نشست بین المجالس مطرح شد

انتقاد نماینده آشوریان از سکوت سازمان‌های حقوق بشری نسبت به جنایات داعش علیه آشوریان

نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی گفت :افراط‌گرایی خشونت‌طلب که ریشه در ایدئولوژی‌های خطرناک دارد، به مهمترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی تبدیل شده است.
کد خبر : 222548

به گزارش حوزه پارلمانی‌خبرگزاری آنا، یوناتن بت کلیا در یکصد و سی و هفتمین نشست IPU در سن پترزبورگ در سخنرانی خود با اشاره به موضوع نقش پارلمان ها در تصمیم گیری های متحد سازمان ملل متحد گفت: پس از ظهور داعش درعراق و سوریه، آشوریان بار دیگر مهلک ترین ضربه ها را بر هویت و تاریخ چندین هزار ساله خود مشاهده کرده و مجبور به ترک سرزمین شان شدند.


به گزارش خانه ملت، متن سخنرانی بت کلیا در مورد موضوع نقش پارلمانها در تصمیم گیریهای سازمان ملل متحد در نشست بین‌المجالس به شرح زیر است:


«ریاست محترم جلسه، عالجنابان، خانم‌ها و آقایان


در ابتدا مایلم مراتب خرسندی خود را به خاطر حضور در این نشست که به موضوع تقویت نقش و مشارکت پارلمان ها درتصمیم گیری های سازمان ملل متحد می پردازد، ابراز کنم.


امسال در شرایطی گردهم آمده‌ایم که بحران‌ها و منازعات متعدد در نقاط مختلف جهان و بویژه در منطقه حساس خاور میانه ابعاد گسترده‌ای یافته است. طی سال‌های اخیر، افراط‌گرایی خشونت‌طلب که ریشه در ایدئولوژی‌های خطرناک دارد، نه تنها خاورمیانه بلکه سایر نقاط دنیا از جمله اروپا، آفریقا، آسیا و آمریکا را آماج حملات تروریستی خود قرار داده است. این پدیده بدلیل ابعاد وحشتناک فرا منطقه ای اش، کشته و زخمی شدن هزاران انسان بی گناه، اعم از زنان و کودکان و آوارگی میلیون ها نفر دیگر را در پی داشته و عملاً به مهمترین تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی تبدیل شده است.


به همین دلیل، مقابله با این تهدید نیازمند مشارکت و همفکری و تعامل همه کشورهای منطقه و بازیگران بین‌المللی می‌باشد. مایلم با اغتنام از فرصت از سرزمین آباء و اجدادی خود یعنی عراق و سوریه امروزی یادی داشته باشم. پس از ظهور داعش در این دو کشور، آشوریان بار دیگر مورد تظلم قرار گرفته، مهلک ترین ضربه ها را بر هویت و تاریخ چندین هزار ساله خود مشاهده کرده و مجبور به ترک سرزمین شان شدند. این در حالی بود که دولت های به اصطلاح دموکراتیک، سازمان های حقوق بشری و سازمان ملل متحد سکوت اختیار کرده و چشمان خود را بر این تراژدی انسانی بستند.


آقای رئیس


تمایل برخی دولت‌ها به یکجانبه‌گرایی و عدم انجام تعهدات و تکالیف خود مندرج در اسناد الزام‌آور بین‌المللی و حقوقی بویژه در زمینه های تسلیحات کشتار جمعی، تروریزم، حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، استفاده از معیارهای دوگانه در روابط بین الملل و نیز ناکامی مستمر و عدم خواست اکثریت کشورهای توسعه یافته جهت انجام تعهدات خود در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی، چالش‌های متعدد بین‌المللی را در پی داشته است. در این رابطه، بر اقدام جمعی جامعه بین‌المللی جهت رسیدگی به این وضعیت مطابق با اصول حقوق بین‌الملل از جمله منشور ملل متحد تاکید می نماییم. ضروری است اتحادیه بین‌المجالس در تعامل و همکاری نزدیک با سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و مشارکت محتوایی در روند تصمیم گیری های بین المللی در این نهادها، نقش مهم خود را زدودن تهدیدات بین المللی، دستیابی به یک نظم جهانی صلح‌آمیز و عادلانه و نیز تضمین احترام به حق کشورها جهت تصمیم‌گیری درباره نظام سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود ایفا نماید.


آقای رئیس، همکاران گرامی


جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که همه دولت‌ها بایستی از تصویب یا اجرای اقدامات و قوانین تحمیلی فراسرزمینی یا یکجانبه از جمله تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و دیگر تدابیر تهدیدآمیز و نیز اعمال محدویت‌های مسافرتی خودسرانه که با هدف اعمال فشار بر کشورهای دیگر انجام می شود، خودداری نمایند. این اقدمات یا قوانین، حاکمیت، استقلال و آزادی تجارت و سرمایه‌گذاری کشورها را تهدید نموده و نقض فاحش حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، نظام تجاری چندجانبه و نیز هنجارها و اصول حاکم بر روابط دوستانه میان دولت ها می باشد. در این رابطه، انتظار داریم اتحادیه بین‌المجالس با بهره‌گیری از تعاملات خود با نهادهای حقوقی بین‌المللی و با بکارگیری سازوکارهای حقوقی اقدامات لازم را در جهت مقابله با قوانین تحمیلی یکجانبه و فراسرزمینی که از سوی برخی قدرت‌های جهانی اعمال شده و تأثیرات مخربی را بر مردم کشورهای هدف تحریم می گذارد، به عمل آورد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب