دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1396 - 12:37
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران:

پارک پردیسان تغییر کاربری نمی دهد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: پارک پردیسان منفعت شخصی و سازمانی برای کسی ندارد و تغییر کاربری نخواهد داد.
کد خبر : 222480

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در نخستین نشست خبری با خبرنگاران در مورد برنامه‌های آینده خود توضیحاتی ارائه کرد و همچنین با اشاره به واگذاری پروژه بهسازی، احیا و بازسازی پارک پردیسان گفت: پارک پردیسان در داخل محدوده شهر تهران قرار گرفته است و سازمان محیط زیست مسئولیت قانونی اداره پارک‌های ملی را برعهده دارد بر همین اساس انعقاد تفاهم‌نامه بازسازی پارک پردیسان بین سازمان محیط زیست و شهرداری تهران اقدام مثبت و مفیدی بود زیرا حق طبیعی مردم تهران است که بتوانند از این پارک ملی استفاده کنند اما تا کنون تاسیسات و امکانات رفاهی این پارک برای عموم مردم مناسب نبود در حالی که با واگذاری پروژه احیای پردیسان به شهرداری تهران از این به بعد تا 15 سال آینده شاهد بهبود وضعیت این پارک خواهیم بود.


وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت موسسات عمومی برای ارتقاء سلامت مردم استفاده کنیم، افزود: صبح امروز با عبور از پارک پردیسان مشاهده کردم که نظافت پارک به خوبی صورت گرفته و نیروهای شهرداری در حال بازسازی و بهسازی بخش‌هایی از پارک هستند که امیدواریم سایر بخش‌های دولتی نیز ظرفیت خود را برای ارتقاء کیفیت زندگی مردم و وضعیت محیط زیست به کار گیرند.


کلانتری یادآور شد: ارتقاء وضعیت محیط زیستی تهران نیازمند افزایش مشارکت مردمی است.


مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به بخش‌های تفاهم‌نامه منعقد شده میان شهرداری تهران و سازمان محیط زیست گفت:‌ در این تفاهم‌نامه به مسائل و جزئیات مهمی اشاره شده است به طوری که حتی در زمینه کاشت گونه‌های گیاهی نیز برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است تا طبیعت و پوشش گیاهی منطقه تغییر نکند.


وی یادآور شد: پارک ملی پردیسان متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است که سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماینده دولت مسئول نظارت و اداره این سازمان است. بر همین اساس هر اقدام فیزیکی که بخواهد از سوی شهرداری در این پارک صورت گیرد، مورد نظارت و بررسی سازمان حفاظت محیط زست قرار گرفته است زیرا در پارک پردیسان منفعت شخصی و سازمانی برای کسی وجود ندارد و تغییر کاربری در آن اتفاق نخواهد افتاد.


کلانتری ادامه داد: باید این تفاهم‌نامه 20 سال پیش منعقد می‌شد تا امروز شاهد وضعیت بهتری در این پارک بودیم بر همین اساس از رسانه‌ها درخواست می‌کنیم سایر دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی و مردم نهاد را نسبت به بکارگیری همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها برای افزایش سلامت مردم و ارتقاء کیفیت محیط زیست دعوت کنند و اگر اتفاق خطرناکی در این پارک افتاد رسانه‌ها منعکس کنند اما هم اکنون اجازه دهند این پروژه پیش رود و بعد آن را مورد قضاوت قرار دهند.


مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تهران در مورد تجمع اعتراض‌آمیز کارگران پارک پردیسان نسبت به واگذاری این پارک به شهرداری، گفت: با توجه به اینکه این کارگران از سوی پیمانکار منع شده بودند، این مشکل از سوی پیمانکار حل خواهد شد و شهرداری تهران تنها موظف شده که برنامه مدیریتی پارک پردیسان را اجرا کند.


متوسط بارندگی در ایران کمتر از یک سوم در دنیا


موضوع محیط‌زیست یکی از موضوعاتی است که با توجه به رشد جمعیت، توسعه صنعتی، فشار تامین غذا، مصارف بی‌رویه جوامع و به وجود آمدن حجم عظیمی از پسماند و نابودی تنوع زیستی در سطح دنیا روز به روز حساس‌تر می‌شود. کشور ما نیز در این زمینه بسیار آسیب‌پذیر و شکننده است؛ چون ایران کشوری در حال توسعه و از نظر جنگل و منابع آبی فقیر است.


وی افزود: متوسط بارندگی در ایران کمتر از یک‌سوم بارندگی در دنیاست. همچنین در وسط کشور تا 4 متر تبخیر بالقوه آب را شاهد هستیم، بر همین اساس سرانه آب در کشور به شدت کاهش پیدا کرده است که باید بر منابع محدود آب و نیازهای نامحدود به توسعه مدیریت کرد زیرا تنها حدود ۱۲۰۰ متر مکعب در سال آب تجدیدپذیر داریم.


کلانتری یادآور شد: یکی از مشکلات استان تهران مسائل محیط‌زیستی است، زیرا محیط‌زیست استان تهران را در برخی شاخص‌ها بهم زدیم در حالی که محیط‌زیست کالای وارداتی و صادراتی نیست که بتوانیم از منطقه دیگری بیاوریم، بلکه باید محیط‌زیست را در محل و منطقه حفظ کرد، زیرا دود عدم‌تعادل محیط‌زیست به چشم خودمان می‌رود.


کلانتری ادامه داد: تهران جمعیتی درحدود 13 میلیون و 260 هزار نفر را در کمتر از 83صدم درصد جغرافیایی کشور متمرکز کرده است که باعث ایجاد بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی می‌شود. توسعه شهرها و تبدیل شدن به کلانشهر و شهرنشینی مشکلات زیستی بسیاری برای شهروندان به همراه خواهد داشت. وقتی 16 درصد جمعیت کشور را در یک منطقه متمرکز می‌کنیم، باید مشکلات ترافیکی، آلودگی هوا، مدیریت پسماند و پساب و منابع آبی را در نظر بگیریم.


وی ادامه داد: محیط‌زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است، بر همین اساس تدوین استانداردها، ضوابط و مقررات محیط‌زیست را برعهده دارد، اما اجرای آن برعهده سایر دستگاه‌های اجرایی خواهد بود.


کلانتری افزود: هم‌اکنون 81 سازمان مردم‌نهاد در قالب یک شبکه سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی در استان تهران فعالیت می‌کند که هیچ کمک و حقوقی از دولت دریافت نمی‌کنند که این فعالیت نشان از توسعه‌یافتگی جامعه و درک عمیق مردم از مسائل محیط‌زیستی است.


تدوین برنامه جامع کنترل کیفی هوای تهران


وی از تدوین برنامه جامع کنترل کیفی هوای تهران تا حداکثر یک ماه آینده خبر داد و گفت: قانون هوای پاک مرداد امسال توسط مجلس مصوب شد و هم‌اکنون مشغول تدوین آیین‌نامه‌های این قانون هستیم. براساس این قانون، 26 دستگاه حاکمیتی و دولتی مسئولیت دارند و سازمان محیط‌ زیست به عنوان ناظر بر این دستگاه‌ها عمل می‌کنند.


کلانتری یادآور شد: کارگروه کنترل آلودگی هوای تهران را قبل از ورود به نیمه دوم سال فعال کردیم و نظارت و برخورد پلیس با خودروهای دودزا در این راستا صورت گرفت.


وی ادامه داد: دستگاه‌هایی که نتوانند به وظایف خود در این قانون عمل کنند، مجرم شناخته شده و از ظرفیت قانون هوای پاک برای برخورد با آنان استفاده می‌شود، زیرا سلامت مردم در اولویت دولت و سازمان محیط‌زیست است.


کلانتری همچنین به پایش و نظارت در فعالیت‌های صنعتی و تولیدی اشاره کرد و گفت: خروجی‌های ‌هیچ واحد صنعتی نباید با استانداردهای محیط‌زیست مغایرت داشته باشد. سال گذشته 424 واحد صنعتی و تولیدی مشمول واحدهای آلاینده قرار گرفتند.


وی ادامه داد: در 6 ماه اول سال 96، 21 روز ناسالم و در سال 95، 89 روز ناسالم در استان تهران به ثبت رسیده است. بر همین اساس، به همه بخش‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی توصیه می‌کنیم فعالیت‌های خود را که مخاطبان زیادی دارد در محدوده اواسط آبان تا اواخر بهمن که آلودگی هوا شدت می‌گیرد، به حداقل برسانند، در غیراینصورت مطابق قانون هوای پاک با آنان برخورد می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب