دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مهر 1396 - 12:28

دومین کارت زرد مجلس به دولت دوازدهم

دومین کارت زرد مجلس دهم به دولت دوازدهم به علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید.
کد خبر : 218172

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، سؤال ملی حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر، برخوار و میمه از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره از بین رفتن فرصت‌های شغلی کشور به دلیل اشتغال اتباع بیگانه به ویژه اتباع غیرمجاز در دستور کار در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.


نماینده سؤال‌کننده در طرح سؤال خود به اشتغال دو تا سه میلیون تبعه خارجی غیرمجاز در کشور و از بین رفتن فرصت‌های شغلی با وجود چهار میلیون جوان ایرانی متقاضی کار، اشاره و از عدم اقدام جدی وزارت کار به عنوان متولی نظارت بر اجرای قانون کار انتقاد کرد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با ارائه آمارهایی، عملکرد این وزارتخانه برای ساماندهی بازار کار و جلوگیری از اشتغال اتباع بیگانه را خوب ارزیابی کرد و گفت: در چهار سال اخیر بیش از ۴۰ هزار کارفرمای متخلف را به دلیل بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کرده‌ایم.


ربیعی افزود: ایران در کنوانسیون‌های جهانی که ناظر بر حق اشتغال اتباع بیگانه است، عضویت دارد.


وی گفت: قبل از اینکه اشتغال موضوعیت پیدا کند، به اعتقاد من حضور این افراد در ایران مسئله ما است، و موضوع اشتغال مسئله ثانویه است که برعهده وزارت کار است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تصریح کرد: مسأله و مشکل حضور اتباع بیگانه در کشور برعهده وزارت کار نیست. من تصور می‌کنم که ما مأموریت خود را به نحو احسن در استان‌های هدف اجرا کردیم، همچنین یک نسخه واحد برای نیروی کار خارجی نمی‌توانیم بنویسیم.


500 هزار نفر اتباع خارجی در حال تحصیل در ایران هستند


ربیعی ادامه داد: حضور برخی نیروهای کار خرجی و برخی رشته‌ها در تمام دنیا به عنوان مزیت هم می‌تواند شناسایی شود. از طرفی دیگر، ما با منویات استراتژیکی در کشور روبه‌رو هستیم که نمونه آن 500 هزار نفر اتباع خارجی در حال تحصیل در ایران هستند.


وی بر همین اساس اضافه کرد: نمونه دیگر این اهتمام شما به شناسنامه دادن به کودکان مادر ایرانی و همسر خارجی است که مسیر خود را طی کرد، اینها سیاست‌های کلانی است که بحث اشتغال اتباع خارجی به اینها مرتبط می‌شود.


وی در همین رابطه اضافه کرد: ما 9 هزار و 355 کارفرمای متخلف را تنها ظرف یک سال شناسایی کردیم یعنی در مدت چهار سال 40 هزار کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند و تقریباً 80 هزار نیروی ایرانی به اجبار جایگزین اینها شدند. ما در همین پنج ماهه 96 حدود 5 هزار و 759 نفر از میان 28 هزار بازرسی که صورت گرفته بود، جایگزین کردیم.


ربیعی همچنین عنوان کرد: آقای حاجی دلیگانی! عملکرد استان اصفهان هم در گزارش بنده هست، ما در ارتباط با وظایف خودمان در این زمینه کوتاهی نکردیم، معطوف به سیاست‌های کلانی است که اگر مجلس نظرش به این است، حتما توضیحاتی در این بین ارائه می دهم که معطوف به آنها مسئله را دنبال کنیم، در این زمینه من با شما هم‌نظر هستم و به جز برخی مشاغل که فرهنگ کار نیروی ایرانی را عوض کرده است، ممکن است به تعدادی مشاغل خاص بخواهیم این اجازه را بدهیم، ولی به طور گسترده‌تر ما هم با شما هم‌نظر هستیم.


وی در بخش دوم توضیحات خود خاطرنشان کرد: من به عنوان وزیر کار با سؤال شما همسو هستم اما نگفتم عملکردم دارای مشکل است و آن را قابل قبول ندانم. کدام وزیر در این سالها پشت تریبون مجلس قرار گرفت و گفت من اختیارات زیادی ندارم، تولید دست من نیست، اما من پرچم اشتغال را می‌خواهم بردارم و پاسخگو باشم؟ اما من این کار را انجام دادم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین یادآور شد: برای تثبیت بیش از 230 هزار شغل ایده‌ای که حدود 17 هزار میلیارد تومان به صنعت رفت، ایده‌ای بود که از وزارتخانه ما آمد.


وی با بیان اینکه همه فکر و ذکر ما تثبیت شغل موجود است، گفت: بنده خود را وزیر بیکاران نامیدم، اما شما که به انصاف شهره دارید، ببینید اندازه وظایف و سهم من در این سؤالی که شما دارید چیست؟ آیا شما در این میان شانه خالی کردن مسئولیت را مشاهده و احساس می‌کنید؟


ربیعی ادامه داد: من این اقدام اشتغال را حتی همین 20 هزار میلیارد تومانی که آمد، اگر همین اقدامات هم نبود، این میزان از آمار نگران‌کننده بدتر از آمار موجود بود.


2 میلیون و 400 نفر افراد مجاز و غیرمجاز در ایران داریم


وزیر تعاون اظهار کرد: ما 2 میلیون و 400 نفر افراد مجاز و غیرمجاز در ایران داریم که از این تعداد یک میلیون و 700 هزار نفر مجاز هستند و 700 هزار غیرمجاز در ایران داریم، من فکر می‌کنم 700 هزار غیرمجاز دیگر هم وجود داشته باشند، یعنی یک میلیون و 400 هزار نفر غیرمجاز در ایران داریم. من مسئولیت غیرمجاز را آیا می‌توانم در ایران برعهده بگیرم، از 700 هزار نفری که به کشور وارد شدند و ما آنها را شناسایی کردیم، 197 هزار شاغل غیرمجاز را شناسایی و اخراج کردیم.


ربیعی ادامه داد: ما شورای عالی امنیت ملی دستورالعمل در شناسایی داریم که کمیسیونی دارد و وزیر کشور آن را برعهده دارد. ما یک عضو هستیم که مسئولیت ساماندهی این افراد برعهده ما است. یک فرایند کار صورت می‌گیرد و نهایتاً مسئولیت من شروع می‌شود، لذا سیستمی باید تعریف شود که براساس آن وظایف وزارت کار مشخص شود.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همین رابطه تصریح کرد: مسأله قاچاق نیروی انسانی ظرف 24 ساعت از لب مرز تا استان‌های دیگر نیرو مستقر می‌شود، چرخه‌ای که من اینها را اخراج می‌کنم می‌روند و برمی‌گردند، لذا باید قانون این موضوع درست شود و هزینه به کارگیری را به قدری بالا ببرید تا صرف نکند کسی این نیرو را به کار گیرد، یعنی فقط اقدامات فیزیکی بازرسی پاسخگو نیست. هزینه به کارگیری هم باید افزایش پیدا کند و همچنین سکونت‌گاه‌های غیرمجاز هم باید مورد توجه قرار گیرند.


پس از قانع نشدن حاجی‌دلیگانی از پاسخ‌های ربیعی، وارد بودن سؤال به رأی گذاشته شد که نمایندگان با ۱۲۶ رأی موافق، ۶۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن، ضمن وارد دانستن سؤال، از پاسخ‌های ربیعی قانع نشدند و به این ترتیب دومین کارت زرد مجلس دهم به وزیر کار دولت دوازدهم رسید.


به گزارش آنا، روز گذشته نیز نمایندگان از پاسخ‌های وزیر کشور درباره علت نابسامانی‌های متعدد در شوراهای شهر و روستا قانع نشدند و به وی کارت زرد دادند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب