مصرف آب شرب تهران از مرز یک میلیارد متر مکعب گذشت
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمد شهریاری با اشاره به سدهای تامین کننده آب شرب تهران گفت: تامین و انتقال آب استان تهران از طریق 2 سامانه شرق و غرب صورت میگیرد که سامانه شرق شامل سدهای لار، لتیان و ماملو و سامانه غرب شامل سدهای امیرکبیر و طالقان میشود.
وی با اشاره به اینکه سدهای پنجگانه تهران بخش عمده ای از آب شرب شهرهای تهران و کرج را تامین میکنند، افزود: آب سد طالقان از طریق یک خط لوله 62 کیلومتری به قطر یک هزار و 800 میلی متر به آبگیر بیلقان کرج منتقل و همراه با آب انتقالی از سد امیرکبیر به سمت تصفیه خانههای تهران هدایت میشود.
شهریاری اظهار داشت: آب شرب انتقالی از سد لار نیز از طریق تونل و خط لوله به سمت تهران ارسال می شود که بخشی از آن به تصفیه خانه پنجم تهران و بخشی دیگر نیز به دریاچه سد لتیان منتقل میشود و آب انتقالی از سد لتیان به تصفیه خانههای شماره 3 و 4 تهرانپارس و آب شرب انتقالی از ماملو به تصفیه خانه شماره هفتم منتقل شده و پس از انجام فرآبندهای تصفیه به شبکه توزیع آب شرب شهر تهران تزریق میشود.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران تصریح کرد: بر اساس تخصیصهای ابلاغی از وزارت نیرو بخشی از نیاز آب شرب شهر کرج نیز از طریق سدهای طالقان و امیرکبیر تامین میشود.
وی با اشاره به روند برنامه ریزی برای تامین آب شرب شهرهای تهران و کرج گفت: در انتهای هر سال آبی همکاران ما در واحد تخصصی ستاد و سدهای تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران بر اساس اطلاعات هواشناسی و دادههای آماری خود اقدام به پیش بینی آورد رودخانههای منتهی به سدهای پنجگانه در سال آبی پیش رو کرده و بر اساس میزان موجودی آب مخازن سدها برنامه ریزیهای لازم برای تأمین نیاز آب شرب و سایر مصارف آب پایین دست سدها صورت میپذیرد که برنامه پیش بینی شده پس از اخذ تاییدیه و ابلاغ از سوی شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران، عملیاتی میشود.
شهریاری گفت: نکته مهم در تنظیم برنامه منابع و مصارف سدها، برنامه ریزی جهت تامین مطمئن و پایدار آب شرب شهر تهران به عنوان پایتخت کشورمان در سال آبی مد نظر کارشناسان فعال در واحدهای تخصصی است.
وی از اجرای دقیق برنامه پیش بینی شده تامین آب تهران با کمترین انحراف و بالاترین دقت در سال آبی گذشته خبر داد و گفت: اکنون متوسط نیاز آب شرب شهر تهران یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب برنامه ریزی میشود که با توجه به وضعیت آب و هوا، بارش، ذخیره برفی و منابع آب زیرزمینی بخشی از این نیاز از منابع آبی سطحی (سدهای پنجگانه تهران) و بخشی دیگر از منابع آب زیرزمینی تامین میشود.
** تامین بیش از 73 درصد آب شرب تهران از منابع سطحی
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران میزان آب شرب تأمین شده شهرتهران در سال آبی 96-95 را حدود یک میلیارد و 25 میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: حدود 272 میلیون مترمکعب از این حجم آب از طریق منابع آب زیرزمینی و 753 میلیون متر مکعب نیز از طریق سدهای پنجگانه تهران تأمین شده است که بدین ترتیب در سال آبی گذشته بیش از 73 درصد از آب شرب استان تهران از طریق منابع آب سطحی تامین شده است.
وی سیاست شرکت آب منطقه ای تهران را تأمین آب از طریق منابع آب سطحی عنوان کرد و افزود: از آنجا که میزان بارشها و وضعیت منابع آب سطحی در سال آبی گذشته بهتر از سالهای قبل بود، بخش بیشتری از آب مورد نیاز از طریق منابع آبهای سطحی تامین شد اما در سالهای خشک و کم بارش نسبت برداشت آب از منابع سطحی و زیرزمینی تغییر کرده و برداشت از منابع آب زیرزمینی افزایش مییابد.
وی با تاکید بر لزوم ذخیره منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از برداشت بی رویه این بخش از منابع آبی گفت: با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی و فرونشستهای پدید آمده، به دنبال کاهش برداشت منابع آب زیرزمینی و تأمین آب از منابع سطحی هستیم که این موضوع نیز به شدت به وضعیت آب و هوا، بارش و آورد رودخانهها بستگی دارد.
شهریاری یادآور شد: سیاستهای ابلاغ شده و شرکت آب منطقه ای تهران این است که در انتهای هر سال آبی ذخیره آبی موجود در مخازن سدها به گونه ای باشد که سال آبی پیشرو با کمترین چالش سپری شود که این سیاست همواره در برنامه ریزیها مورد توجه قرار میگیرد.
** افزایش 17 میلیون متر مکعبی ذخیره سدها
وی حجم ذخیره سدها در انتهای شهریور سال 1395 را حدود 814 میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: ذخیره منابع آب در پشت سدهای پنجگانه تهران در 31 شهریور سال جاری به حدود 831 میلیون متر مکعب رسیده است.
به گفته شهریاری، میزان ذخیره منابع آب با وجود تأمین بخشی از نیازهای آب شرب، صنعت و کشاورزی استان تهران حدود 17 میلیون متر مکعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه طی سال آبی گذشته حدود یک میلیارد و 824 میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سدهای تحت مدیریت شرکت آب منطقه ای تهران شده است، افزود: این درحالیست که میزان ورودی آب به سدهای لار، لتیان، ماملو، امیرکبیر و طالقان طی سال آبی 95-94 حدود یک میلیارد و 862 میلیون متر مکعب بوده که حاکی از کاهش 38 میلیون مترمکعبی منابع آب سطحی است.
«حسن برنا» مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد: در سال آبی 96-95 نزدیک به 300 میلیمتر بارندگی در استان تهران رخ داد که نسبت به مدت مشابه پارسال 9 درصد رشد کرد.
درباره میزان ریزش های جوی در سال آبی 96-95 گفت: در محدوده جغرافیایی استان تهران پنج ایستگاه باران سنجی به عنوان ایستگاه مبنا داریم که آمار آنها به صورت روزانه دریافت و در پایان هر ماه گزارش تحلیلی از وضعیت ریزش های جوی حوزه عملکرد و محدوده جغرافیایی استان تهران تهیه می شود.
وی افزود: در محدوده عملکرد استان تهران میزان بارش سال آبی 96-95 برابر 300.9 میلیمتر ثبت شد که نسبت به سال آبی 95-94 حدود 9 درصد و نسبت به بلندمدت هشت درصد افزایش یافت.
منبع: وزارت نیرو
انتهای پیام/