دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مهر 1396 - 08:38

توصیه‌های محیط زیست به هیات‌های عزاداری در ماه محرم

همزمان با آغاز ماه محرم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان چند توصیه، هیات‌های عزاداری، تکایا، حسینیه‌ها و مساجد را در ایام عزاداری محرم و صفر، به حفظ سلامت عزاداران حسینی و محیط زیست فرا خواند.
کد خبر : 216258

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از محیط زیست، محمد درویش، مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در این باره گفت: هر ساله با فرا رسیدن ایام محرم و صفر حجم زیادی از نذورات در ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف در مساجد، هیات‌ها و تکایای مذهبی در سطح کشور توزیع می‌شوند.


وی افزود: تماس این ظروف با غذای گرم‌ و چرب، خاصیت اسیدی ایجاد کرده و مواد بسیار خطرناکی تولید می‌‌کند و تهدیدی برای سلامت شهروندان محسوب می‌شود.


درویش با با توجه به سرطان زا بودن لیوان‌های پلاستیکی، از هموطنان خواست حتی الامکان برای توزیع نوشیدنی‌های گرم مانند شیر و چای از لیوان‌های کاغذی استفاده کنند.


درویش اظهار کرد: اگرچه ظروف گیاهی و آلومینیومی گران‌تر از ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیکی هستند، ولی اگر در زمینه افزایش بیماری سرطان در نتیجه استفاده از ظروف پلاستیکی اطلاع رسانی شود، اقشار مختلف مردم می‌پذیرند و لذا از فعالان محیط زیست درخواست می‌شود تا با کار فرهنگی جهت حذف این ظروف در میان خانواده‌ها و عزاداران و جایگزین کردن آن با ظروف یکبار مصرف گیاهی اقدام و برای حفاظت از محیط زیست شهر تلاش کنند.


وی ادامه داد: برای فرهنگ سازی در این زمینه‌ها ائمه جمعه و جماعات و مداحان نیز می‌توانند نقش به سزایی ایفا کنند و در این ایام که مردم بیشتر در مساجد و حسینیه‌ها حضور دارند در جلسات و سخنرانی‌های این ایام در انتقال مفاهیم کاربردی محیط زیستی به عزاداران حسینی ورود داشته باشند.


درویش به شهروندان و عزاداران گرامی توصیه کرد ضمن استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و کاغذی نسبت به جمع آوری و مدیریت پسماندهای تولیدی توجه ویژه داشته باشند.


مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه متاسفانه رهاسازی پسماند ناشی از نذورات در سطح معابر و نهرها موجبات آلودگی شهری را ایجاد کرده و منجر به بروز معضلات زیست محیطی می‌شود، از همشهریانی که نذر خود را در لیوان‌ها و یا بسته‌های یک بار مصرف ادا می‌کنند، خواست سطل زباله یا کیسه‌های زباله بزرگ نیز تهیه کرده و در محل قرار دهند تا از پخش این ظروف در خیابان جلوگیری شود.


درویش از مسئولان هیات‌ها و تکایا نیز خواست در جمع آوری این ظروف در محل توزیع، نظارت لازم را اعمال کنند و با توجه به افزایش حجم آب گرفتگی معابر به دلیل ریختن ظروف در انهار، لازم است مساجد و تکایا نسبت به جمع آوری این ظروف پس از مصرف اقدام کنند.


وی همچنین اسراف و دور ریختن نذری و غذای سالم، را شایسته عزاداران امام حسین (ع) ندانست و آنرا دور از اخلاق عنوان کرد و خواستار جلوگیری از اسراف غذا شد.


مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد با اطلاع رسانی و عمل به این توصیه‌های به ظاهر ساده، بتوانیم در خلال و برپایی مراسم عزاداری، رعایت ملاحظات محیط زیستی را رعایت کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب