آبگرمکن خورشیدی چیست؟
به گزارش رسانه دیگر آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از آنجا که خورشید به عنوان سرمنشأ انرژی عظیمترین منبع در جهان است. این انرژی پاک، ارزان و بیپایان است و در تمام مناطق کشورمان و جهان قابلمصرف است. این منابع در آبگرمکنهای خورشیدی برای انتقال حرارت نور خورشید به آب مصرفی و حفظ انرژی حرارتیان، مورداستفاده قرار میگیرد.
ساختار یا ساختمان آبگرمکن خورشیدی
سادهترین آبگرمکن خورشیدی از یک گرد آور تخت (کلکتور) و یک مخزن ذخیره آب تشکیلشده است. شرایط لازم نصب این آبگرمکن آن است که قسمت فوقانی گرد آور پایینتر از قسمت تحتانی مخزن ذخیره قرار گیرد و حداقل انحراف گردآور نسبت به سطح افق، در حدود 20 درجه رو به جنوب انتخاب شود.
ابتدا مخزن آب گرم با آب سرد پر میشود و آب داخل لولههای گردآور، هنگامیکه خورشید روی سطح گرد آور میتابد بهتدریج گرم شده و بهکندی بهطرف مخزن از طرف بالا ذخیره میشود، آب سرد مخزن نیز از طریق لوله دیگر بهطرف قسمت پایین گرد آور جریان یافته تا زمانی که تابش خورشیدی برای گرم کردن آب کفایت کند، این عمل ادامه مییابد
آبگرمکنهای خورشیدی از طریق جذب انرژی خورشید توسط صفحات جاذب (کلکتور) خود عمل میکند و راندمان گرمایشی آنها برحسب نوع کلکتور آنها متفاوت است. آبگرم، در تمام ساعات شبانهروز یعنی در شبها و روزهای ابری، در مخزن دوجداره و عایق حرارتی که دمای آب را تا سه روز بدون تغییر حفظ میکند، نگهداری میشود. با استفاده از این سیستم میتوان هزینههای مصرف گاز – گازوئیل و برق را بهطور چشمگیری کاهش داد.
آبگرمکن خانگی خورشیدی
جالب است بدانید که گرمایش آب و فضا مجموعاً بیش از 80 درصد انرژی را در ساختمانها مصرف میکند و بنابراین بیش از یک سوم کل انرژی مصرفی جهان در جهت گرمایش مصرف میشود. از این میان گرمایش آب به طور متوسط 20 تا 30 درصد کل انرژی مصرفی در خانه را مصرف میکند.بنابراین با استفاده از آبگرمکن خورشیدی میتوان سالیانه 70 درصد انرژی مورد نیاز برای گرمایش آب را تامین کرد.
محمدرضا مهرافزا، عضو هیات مدیره شرکت مهر افروز، با اشاره به منابع ذخیرهشده در آبگرمکنهای خارجی گفت: «منبع ذخیره و انبساط آبگرمکنهای خورشیدی جهت تأمین آب بهداشتی جنس جداره داخلی از ورق فولاد کربنی با پوشش لعاب انتخابشده است و بهمنظور تأمین طول عمر بالا و جلوگیری از خوردگی، این منابع مجهز به محافظ کاتودیک است».
عضو هیات مدیره شرکت مهر افروز گفت: «در آبگرمکنهای خورشیدی جهت تخلیه فشار ناشی از افزایش حجم سیال، نصب منابع باز الزامی است».
مهر افروز با بیان این که در آبگرم کنهای خورشیدی دو نوع سیستم گرمایشی بر اساس نوع سیال یا هوا وجود دارد بیان کرد: «انرژی گرمایشی در کلکتورهای سیستم ذخیره میشود. (کلکتور وسیلهای است که سیال درون آن توسط خورشید گرم میشود). در سیستمهایی که با سیال کار میکنند یک سیال ضدیخ درون کلکتورها جریان دارد و در سیستمهای هوایی، هوا درون کلکتورها گرم شده و گرما را انتقال میدهند».
انتهای پیام/