دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1394 - 11:30
گزارش آنا از اقدامات بازدارنده پلیس با پدیده دور دور؛

اعزام تیم‌های مخصوص برای مقابله با دوردورهای شبانه لوکس سواران

انتقادات از گشت‌ و گذار‌های شبانه برخی از لوکس‌سواران تا آنجایی پیش رفت که پلیس راهور تهران تصمیم گرفت برای مقابله با این پدیده اجتماعی گشت‌‌های مستمر شبانه را در دستور کار خود قرار دهد. حال باید منتظر ماند تا نتیجه این اقدامات مشخص شود.
کد خبر : 21443

به گزارش خبرنگار اجتماعی آنا، مطابق جدیدترین آمار گمرک در دو ماه نخست سال‌جاری، بیش از 112میلیون و 908 هزار دلار خودروی لوکس وارد کشور شده است.
بر اساس این گزارش، تعداد خودرو‌های وارداتی بالغ بر 4 هزار و 231 دستگاه است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات خودروهای لوکس برابر 12 هزار و 767 دستگاه به ارزش بیش از 277 میلیون و 983 هزار دلار (203 میلیون و 15 هزار یورو) بوده است.


این افزایش واردات خودرو در حالی است که عده ای از کارشناسان حوزه اجتماعی معتقدند استفاده از این نوع خودروها در خیابان به نوعی فخر فروشی محسوب می‌شود. آنها مدعی‌اند گشت زنی جوانان با این خودروها در خیابان یا اصطلاحا دور دور کردن احساسات عمومی را جریحه دار می‌کند.


رئیس پلیس راهور تهران در مصاحبه ای با یکی از روزنامه های صبح تهران (روز دوشنبه) در خصوص این سبک اظهار نظر‌ها گفته است: «در جایی که غالب جوانان ما در سطح متوسط و حتی پایینی قرار دارند، دیدن این صحنه‌ها و برخورد‌های نه چندان مناسب این افراد می تواند روح جوانان و جامعه را جریحه دار کند.»


رئیس پلیس راهور تهران یادآور شده «این وظیفه روانشناسان و جامعه شناسان است که بیایند و بررسی کنند که رفتارهای زشت برخی جوانان مغرور از ثروت تا چه حد می‌تواند بر اذهان عمومی تاثیر مخرب داشته باشد.»


دور دور پدیده‌ای برای خودنمایی


یک جامعه‌شناس دوردور کردن را پدیده‌ای نوظهور می‌داند و به آنا می‌گوید: کسانی که این کار را انجام می‌دهند، هنوز در دوران کودکی خود به سر می‌برند زیرا دوردور کردن در واقع ریشه در (ددر رفتن) یا همان بیرون بردن کودکان توسط والدین دارد.


جعفر بای کسانی که این رفتارها را از خود نشان می‌دهند را نیازمند خودنمایی دانست و تاکید کرد که افراد نه تنها به خود بلکه با ایجاد آلودگی هوا و ترافیک به افراد جامعه نیز آسیب می‌زنند و باید کنترل شوند.


کنترل دوردورهای شبانه در دو شیفت


جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره لوکس‌سواران تهرانی و لزوم برخورد با دوردورهای آنان به خبرنگار آنا می‌گوید: پلیس راهور در خیابان‌ها و معابر تهران همواره به طور نامحسوس گشت شبانه داشته‌ است اما اخیرا گشت‌های شبانه خود را برای برخورد با کسانی که به اصطلاح دور دور می‌کنند در دو شیفت آغاز کرده‌ایم.


سرهنگ حسن عابدی آغاز شیفت شبانه برای کنترل دوردورها را ساعت 9 شب و پایان آن را در ساعت 2 بامداد هر روز اعلام و تاکید می‌کند که پس از پایان شیفت اول، در شیفت بعدی از ساعت 2 بامداد تا صبح نیز این کنترل‌ها ادامه دارد. البته کنترل‌ها در هفته به طور ویژه در دو شب تقویت می‌شود و فرماندهان باید در دو گروه بر این گشت‌ها نظارت داشته باشند.


او همچنین یادآور شد که اگر در گشت‌های شبانه پلیس خودرویی متوقف شود مورد استعلام قرار می‌گیرد و پس از استعلام خودرو اگر تخلف دیگری مانند سرعت غیر مجاز یا حرکات مارپیچ یا اگر تست الکل راننده مثبت اعلام شود، راننده خاطی جریمه نقدی می‌شود. همچنین پس از توقف خودرو آن را به مقامات قضایی ارجاع داده و معمولا خودرو شخص متخلف تا 72 ساعت توقیف می‌شود.


امکانات برای تخلیه جوانان نیست


البته بنا به اعتقاد برخی جامعه شناسان وقتی امکانات کافی بری تخلیه انرژی جوانان وجود ندارد آنها از نزدیک‌ترین ابزار در دست خود استفاده می‌کنند تا هیجانات خود را نشان دهند. بخش مهمی از این دست رویدادها به نوع سبک زندگی و میزان آزادی‌های اجتماعی نیز وابسته است. به نظر می‌رسد در صورت وجود آزادی‌های مشروع اجتماعی کمتر رفتارهای ناهنجار را بتوان مشاهده کرد.


به نظر آنها، خودروسواری و یا دور دور کردن با خودروهای لوکس چیز خاصی را نشان نمی‌دهد مگر اینکه نوعی تضاد طبقاتی در جامعه را نمایان می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته