دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
3 پیشنهاد به دولت برای حمایت از فعالان صنعت برق؛

قیمت‌های برق را واقعی و رقابتی کنید

عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: از جمله شروط بعضی اگزیم بانک‌های خارجی تأمین 60 درصد از ارزش پروژه از کشورهای دیگر است که علاوه بر نقص قانون حداکثر استفاده از توان داخلی خلاف منافع ملی هم هست.
کد خبر : 212967

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران،‌ علیرضا کلاهی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به مشکلات صنعت برق کشور گفت: وزارت نیرو در سال‌های اخیر با چند مسئله دست‌به‌گریبان بودکه نخستین مسئله، بحث بدهی‌های وزارتخانه است.


وی ادامه داد: این وزارتخانه به تولیدکنندگان برق بدهکار بوده و تا زمانی که اقتصاد صنعت برق اصلاح نشود، این وضعیت ادامه دارد. گام اول برای اصلاح اقتصاد انرژی، واقعی کردن قیمت برق است یعنی یک تصمیم بسیار دشوار باید گرفته شود.


عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران افزود:‌ مسئله دوم پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای وزارت نیرو با استفاده از فاینانس باید باشد اما نکته این است که بخش خصوصی به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند با بخشی که از خطوط اعتباری دولتی استفاده می‌کند رقابت کند؛ این خطوط اعتباری تجاری نیست بلکه دولتی و یارانه‌ای است و با بهره‌های پایین برقرار است.


وی اضافه کرد: در این شرایط دولت برای عدم آسیب‌رسانی به بخش‌خصوصی فعال در صنعت برق یعنی محل تمرکز توان بومی قابل‌توجه در این حوزه چند راهکار پیش رو دارد؛ راهکار اول این است که دولت از خطوط اعتباری برای پروژه‌هایی که در آن فناوری بومی نداریم مثل راه‌آهن سریع‌السیر، حمل‌ونقل هوایی و بخش‌هایی از نفت، گاز و پتروشیمی استفاده کند تا شرکت‌های خصوصی زمین‌گیر نشوند.


کلاهی همچنین گفت: به‌عنوان راهکار دوم نیز دولت می‌تواند از خطوط اعتباری به‌جای واردات کالا و خدمات برای واردات مواد اولیه استفاده کند و محصول را در اختیار پیمان‌کاران داخلی قرار دهد تا برای وزارت نیرو کار کنند. راهکار سوم این است که دولت در بازارهای بین‌المللی اوراق قرضه منتشر کند.


وی افزود: از سوی دیگر هم‌زمان با حضور هیاتی از کره جنوبی در ایران و مذاکره با وزارت نیروی کشورمان بحث انتشار 5 میلیارد یورو اوراق قرضه ایرانی در بورس سئول مطرح شده و همچنین انتشار اوراق قرضه در بورس‌های خارجی علاوه بر اثر مثبت در رتبه اعتباری کشور به دولت کمک می‌کند تا هر جا صلاح می‌داند منابع را هزینه کند و لازم نیست با شروطی که اگزیم بانک‌ها برای صرف خطوط اعتباری مطرح می‌کنند فعالیت کند.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران،‌ گفت: از جمله شروط بعضی اگزیم بانک‌های خارجی تأمین 60 درصد از ارزش پروژه از کشورهای دیگر است که علاوه بر نقص قانون حداکثر استفاده از توان داخلی خلاف منافع ملی هم هست به‌ویژه در صنعتی مثل برق که در آن از توانمندی کامل برخورداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته