دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1396 - 10:11
مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت اعلام کرد:

مرگ 150 دانش آموزان بر اثر اسهال در سال گذشته

مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال 95 کمتر از 150 نفر از دانش آموزان به دلیل اسهال فوت کرده‌اند، تصریح کرد: این مساله نمایانگر کاهش بیماری‌های عفونی در این گروه سنی است.
کد خبر : 212536

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد اسماعیل مطلق، مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت در برنامه نبض پزشکی، گفت: ما در بدو ورود دانش آموزان به مدارس آنها را تحت معاینه قرار می‌دهیم که در مجموع 1 میلیون 200 هزار دانش آموز معاینه می‌شوند، این معاینات در مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی صورت می‌گیرد که در سال گذشته بالای 90 درصد از دانش آموزان سالم بودند.


وی ادامه داد: بعد از اجرای طرح تحول سلامت همه دانش آموزان دارای پرونده الکترونیکی شدند و طی آن دانش آموزان مشمول معاینات دیداری، شنیداری و حتی معاینات تکاملی روانی و جسمانی می‌شوند.


مطلق افزود: ما در سالهای قبل کم وزنی و عدم رشد را نیز بررسی می‌کردیم، اما در حال حاضر شاخصه ها تغییر کرده است.


مدیرکل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال 95 کمتر از 150 نفر از دانش آموزان به دلیل اسهال فوت کرده‌اند، تصریح کرد: این مساله نمایانگر کاهش بیماری‌های عفونی در این گروه سنی است.


وی گفت: حدود 30 درصد از دانش آموزان دچار چاقی و پر وزنی و حدود 25 درصد از کودکان دچار کمبود تری گلیسیرید یا همان چربی خوب در بدن هستند.



هشدار در خصوص بازی زیاد با وسایل الکترونیکی


مطلق با ابراز نگرانی از تاثیر وسایل الکترونیکی بر کودکان، تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که باید نسبت به رفع آن اقدام شود این است که در کشور ما کودکان بالای 4.5 ساعت با وسایل الکترونیکی بازی می‌کنند، درحالی که استاندارد آن 2 ساعت است.


مدیرکل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ما 11.5 میلیون نفر از جمعیت کشور را زیر پوشش مراقبین سلامت قرار داده ایم، که طی آن هر 3 سال و نیم رفتار پرخطر کودکان 3 تا نوجوانان 18 سال را مورد بررسی و رفتار آنها را تحت عنوان برنامه کاسپین تحلیل می کنیم و نتایج را ابلاغ و در نهایت مداخله می کنیم.


او افزود: ما به ازای هر 10 دانش آموز یک دانش آموز را تحت آموزش قرار می دهیم تا به عنوان سفیر سلامت سطح سواد سلامت دانش آموزان را بالا ببرند.


مطلق تاکید کرد: این سفیران در زنگ های تفریح تحرک دانش آموزان را در زمان استراحتشان افزایش می دهند و از زنگ ورزش مجزاست.


شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در بین دانش‌آموزان


در ادامه، حسن ضیاء الدینی، مدیر کل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در بخشی از این برنامه در گفت‌و‌گویی تلفنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماری‌های قلبی - عروقی در بین دانش آموزان شیوع پیدا کرده است، همچنین دانش آموزان از نبود تغذیه سالم نیز رنج می‌برند، بنابراین اصول صحیح تغذیه را در کتب درسی وارد کرده‌ایم. به طور کلی جامعه ما از چاقی و دیابت رنج می‌برد و این نیازمند فرهنگسازی است.


وی افزود: بیش از 70 درصد دانش آموزان از کمبود ویتامین B نیز رنج می‌برند و استفاده از نوشابه، سوسیس و کالباس را در مدارس ممنوع اعلام کرده‌ایم تا در بوفه‌ها به فروش نرسند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب