انتقال آب از دریای عمان نیازمند بودجه یکهزار میلیارد تومانی
به گزارش گروه اقتصادی آنا، محمد ابراهیمنیا عصر امروز در دومین روز از برگزاری نخستین جشنواره ملی فناوری آب، بهرهوری و بازچرخانی در دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: وزارت نیرو در نظر دارد در راستای اجرای سندی که به تازگی تدوین کرده است، میزان مصرف آب تجدیدپذیر را در یک اُفُق معین از 86 درصد کنونی به 69 درصد کاهش دهد.
وی بیان کرد: در این سند 10 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب حقآبه تالابها و رودخانهها به رسمیت شناخته شده و تحقق همه برنامههای این سند مستلزم کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی بوده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو متذکر شد: بر اساس آخرین نتایج مطالعات طرح جامع آب، بیش از 90 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود که فقط 13 درصد میزان مصرفی دارای ارزشافزوده بوده است.
ابراهیمنیا افزود: در حال حاضر متوسط میزان بارندگی در کشور سالانه 243 میلیمتر است، میزان آب تجدیدپذیر در کشور از 130 میلیارد مترمکعب در دهه 70 به 116 میلیارد مترمکعب در سال 96 رسیده است و در حال حاضر میزان سرانه آب تجدیدپذیر در ایران بهازای هر نفر یک هزار و 450 مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از فعالیتهای وزارت نیرو برنامهریزی برای تأمین آب در افق سال 1420 بوده است، ادامه داد: در طرح جامع آب کشور پیشبینی شده که جمعیت ایران در سال 1420 به 108 میلیون نفر برسد و اگر میزان آب تجدیدپذیر در کشور تا آن زمان تغییر نکند، سرانه آب تجدیدپذیر برای هر نفر در سال 1420 به هزار مترمکعب خواهد رسید و این در حالی است که در 24 سال آینده نیاز آب شرب کشور به میزان 11 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب خواهد بود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو ضمن اشاره به یکی از فعالیتهای وزارت نیرو برنامهریزی برای تأمین آب در اُفُق سال 1420 بوده است افزود: هماکنون میزان مصرف آب در بخش صنعتی کشور یک میلیارد و 800 میلیارد مترمکعب است که اگر بخواهیم به قطب صنعتی تبدیل شویم نیازمند 5 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب آب برای بخش صنعت در سال 1420 نیازمندیم.
ابراهیمنیا تأکید کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، برای این سال با در نظر گرفتن تأمین 11 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب آب برای بخش شرب، به میزان 116 میلیارد مترمکعب از آب تجدیدپذیر کشور استفاده خواهیم کرد؛ همچنین در افق 1420 میزان مصرف آب در بخش صنعت را به 2 برابر میزان فعلی افزایش خواهیم داد و در یکی از اولویتهای بسیار مهم بهرهگیری از صنایع پرآب در سواحل جنوب کشور را مد نظرمان قرار دادهایم که با این اقدامات میزان مصرف آب بخش کشاورزی به کمتر از 70 میلیارد مترمکعب میرسد.
وی پساب و بازچرخانی آب را موضوع روز وزارت نیرو دانست و بیان کرد: چندین معیار برای وضعیت پساب در قالب طرحهای مختلف شامل درجه توسعهیافتگی، دیدگاه به پساب به عنوان کمبود منابع آب یا ملاحظات زیستمحیطی در نظر گرفته شده است و سه گزینه هم برای تأمین آب شهر مشهد در نظر گرفته شده که شامل تأمین آب از کوههای هزار مسجد، تأمین آب از دریای عمان و بازچرخانی 122 میلیون پساب آماده بوده است.
ابراهیمنیا افزود: تأمین 40 یا 50 میلیون مترمکعب آب از کوههای هزار مسجد به اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان نیاز دارد و در زمینه تأمین آب از دریای عمان هم با احتساب قیمت تمامشده هر مترمکعب انتقال آب به میزان 10 هزار تومان نیز برای انتقال 100 میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به مشهد سالانه یکهزار میلیارد تومان مورد نیاز است.
انتهای پیام/