دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 شهريور 1396 - 14:44

آغاز نشست مدیران ایران‌شناسی در منطقه بالکان و اروپای مرکزی

اولین دوره آموزشی ایران‌شناسی و اولین نشست مدیران ایران‌شناسی در منطقه بالکان و اروپای مرکزی با حضور استادان و ایران‌شناسانی از دانشگاه‌های اروپا و ایران و دانشجویانی از کشورهای بالکان و اروپای مرکزی برگزار می‌شود.
کد خبر : 211316

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علامه طباطبایی، اولین دوره آموزشی ایران‌شناسی و همچنین اولین نشست مدیران ایرانشناسی در منطقه بالکان و اروپای مرکزی با حضور استادان و ایران‌شناسانی از دانشگاه‌های اروپا و ایران و دانشجویانی از کشورهای بالکان و اروپای مرکزی از ۱۱ تا ۱۸ سپتامبر (۲۰ تا ۲۷ شهریور) به همت مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی (IBCE) و با همکاری دانشگاه صوفیه، دانشگاه علامه طباطبائی، مؤسسه شهر کتاب و مرکز سعدی‌شناسی برگزار می‌شود.


این دوره آموزشی از این پس به صورت سالانه و مستمر با همکاری دانشگاه‌های کشورهای اروپایی ادامه پیدا می‌کند و هدف آن علاوه بر آموزش و ارتقای سطح علمی دانشجویان، ایجاد آشنایی و همکاری بیشتر میان ایران‌شناسان منطقه است تا با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی بومی و با همکاری نهادهای علمی و آموزشی در ایران بتوان به بهبود کیفیت و کمیت آموزش فرهنگ و ادبیات فارسی در اروپا کمک کرد.


در این دوره‌ ایران‌شناسی دروس تاریخ زبان فارسی، آشنایی با فارسی باستان، تاریخ فرهنگ و تمدن ایران، کارگاه نگارش و ویرایش زبان فارسی، درآمدی بر وزن شعر فارسی، در آمدی بر بلاغت فارسی، ادبیات معاصر فارسی، خواندن متون ادبی، سعدی در جهان، ادبیات معاصر، معمای خیام، درآمدی بر شناخت فردوسی، آشنایی با تحقیقات جدید ادبی و پایگاه های معتبر ادبی در ایران ارائه خواهد شد.



این دوره با حضور استادان و ایران شناسانی از جمله ایوو پانف و علیرضا پورمحمد از دانشگاه صوفیه بلغارستان، نعمت‌الله ایران‌زاده از دانشگاه علامه طباطبائی، اورنگ ایزدی از دانشگاه علامه طباطبائی، علی‌اصغر محمدخانی از مؤسسه شهر کتاب، کوروش کمالی سروستانی از مرکز سعدی‌شناسی، آنا کراسنا وولسکا از دانشگاه کراکوف لهستان، سیلویا سوردیکووسکا و میروسلاو میچالاک از دانشگاه ورشو لهستان، عبدالله رچپی از دانشگاه کوزوی آلبانی، میکلوش سارکوزی از مجارستان و مرکز شیعه‌شناسی اسلواکی، مارکو یووانویچ از صربستان، احمد اویسال از مرکز مطالعات ایرانی آنکارا، حکی اویغور از مرکز مطالعات ایرانی در ترکیه برگزار خواهد شد.


در ادامه برنامه آموزشی ایران‌شناسی، مدیران ایران‌شناسی در منطقه بالکان و اروپای مرکزی و نمایندگان نهادهای ایرانی همکار در اجرای این دوره در سمیناری مشترک به تبادل تجربه و معرفی مرکز خود و ارائه پیشنهادها و راهکارهایی درباره برنامه‌های مشترک سال آینده خواهند کرد.


دانشگاه علامه طباطبائی برای برگزاری اولین دوره آموزشی ایران شناسی و حضور در برنامه‌های علمی نشست مدیران ایران‌شناسی در بالکان و اروپای مرکزی، دو استاد اعزام خواهد کرد. این همکاری در ادامه مشارکت این دانشگاه با دانشگاه صوفیه و مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی(IBCE) در همایش نسخ خطی فارسی در بالکان که اسفند ۱۳۹۵ صورت گرفته بود انجام می‌شود. تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه صوفیه به تایید نهایی رسیده است و در آینده نزدیک با حضور رؤسای دو دانشگاه، موافقت‌نامه رسمی نیز امضا می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب