دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تعرفه پوشاک وارداتی به یک‌چهارم رسید!

نفس تولیدکنندگان پارچه و پوشاک به شماره افتاد

رئیس انجمن بنکداران و طاقه فروشان پارچه گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون به خاطر رفع محدودیت ورود پوشاک خارجی و کاهش تعرفه‌های آن از 200 به 55درصد، صنعت پارچه ایرانی در شرایط رکودی و هشدار جدی قرارگرفته است.
کد خبر : 210893

امیر قدیمی نژاد، رئیس انجمن بنکداران و طاقه فروشان پارچه در گفت‌وگو با آنا درباره وضعیت بازار پارچه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون به خاطر برداشته شدن محدودیت ورود پوشاک خارجی و کاهش تعرفه‌های آن از 200 به 55درصد، صنعت پارچه ایرانی در شرایط کاملا رکودی قرارگرفته است.


وی ادامه داد: در این برهه از زمان که رکود دامن‌گیر تمامی بنگاه‌های این صنف شده، تنها پارچه‌‌فروشانی به صورت نباتی مشغول به فعالیتند که به خاطر ایام مدارس، سفارش‌های مانتو و روپوش را در دست دارند و بدین واسطه پارچه‌فروشان و نساجی‌ها مشغول به فعالیت شده‌اند.


قدیمی نژاد با انتقاد از وضعیت فروش پارچه در بازار، تأکید کرد: امروز بنکداران و طاقه فروشان پارچه در معرض ورشکستگی کامل قرارگرفته‌اند زیرا این صنف با مردم سرکار چندانی ندارد و عمده خریداران ما تولیدی‌های پوشاک هستند و به‌ندرت مترفروشان و خرده‌فروشان از این صنف خرید می‌کنند.


رئیس انجمن بنکداران و طاقه فروشان پارچه درباره اینکه پوشاک و نساجی همانند زنجیره‌ای متصل به یکدیگر هستند، خاطرنشان کرد: زمانی که پوشاک در معرض تهدید بازار قرار بگیرد، صنعت نساجی نیز با تهدید مواجه می‌شود؛ بازار امروز ثابت کرده که پوشاک ایرانی به حاشیه بازار رانده‌شده و اگر حمایتی از تولیدی‌های پوشاک شکل نگیرد، این صنعت نابود می‌شود.


وی با اشاره به دلایل رکود در بازار پوشاک گفت: رکود بر صنعت پوشاک از سال گذشته به‌واسطه ارائه مجوزهای خاص به برخی برند‌ها و کاهش تعرفه گمرکی و پس‌ازآن ورود حجم عظیم واردات پوشاک شکل گرفت؛ این واردات به‌قدری دور از تصور بود که حتی جایی برای تولیدات داخلی نگذاشت.


قدیمی نژاد افزود: امروز نه‌تنها سطح فروش پارچه‌های ایرانی و خارجی به‌شدت کاهش‌یافته بلکه حتی تولیدکنندگان پوشاک ایرانی هم دیگر توان خرید پارچه را ندارند زیرا برای مازاد عرضه فعلی آنها در بازار چندان متقاضی وجود ندارد تا باردیگر با درآمدزایی، بتوانند به سمت خرید پارچه بیایند.


رئیس انجمن بنکداران و طاقه فروشان پارچه به هزینه‌های بالای تولید پوشاک در کشور اشاره داشت و تصریح کرد: تولید پوشاک به‌هیچ‌وجه در ایران مقرون‌به‌صرفه نیست زیرا تولیدکنندگان از دستگاه‌های صنعتی و فناوری‌های به‌روز استفاده نمی‌کنند و به همین دلیل است که استهلاک و راندمان تولیدی‌ها به پایین‌رتین سطح رسیده و قیمت تمام‌شده در شیب گرانی قرار گرفته است.


وی اضافه کرد: از طرف دیگر، بنگاه‌های تولیدی برای به‌روزرسانی خود نیازمند دریافت تسهیلات با نرخ سودهای بانکی مناسب هستند اما تمامی تولیدکنندگان می‌دانند که تسهیلات بانکی به‌قدری گران است که تجهیز بنگاه تولیدی چندان سودآوری ندارد که نرخ بهره‌های بانکی، حقوق و مزایای کارگر، بیمه، تأمین اجتماعی و ... را بتوان با آن پرداخت کرد.


قدیمی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: تمامی مشکلات مطرح‌شده، دست‌به‌دست هم دادند که نرخ تولید پوشاک به‌اندازه‌ای درشیب تند قرار بگیرد که پوشاک ایرانی زمین‌گیر عرصه رقابتی شود و نرخ دیگر کشورهای رقیب برای مصرف‌کننده داخلی ارجحیت بالاتری را پیدا کند همین دلیل کافی است که صنعت پوشاک مانند زنجیره تمامی صنایع متصل به خود را به سمت نابودی بکشاند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب