دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1396 - 13:35
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

هدف ما در توسعه علمی و فناوری، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه است

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پارک علم وفناوری گیلان، با حضور در جمع خبرنگاران برنامه های ملی و استانی حوزه پژوهش و فناوری کشور را تشریح کرد.
کد خبر : 210269

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران در محل پارک علم و فناوری گیلان گفت: در حوزه علم و فناوری مسیری را که در حال طی کردن هستیم با برنامه و استوار طی می کنیم، هدف ما در بحث توسعه علمی و فناوری، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه است، پس انتظار مجموعه جامعه علمی و حتی دنیا از ما بهبود در تمام شاخص های موجود است که خوشبختانه وضعیت ما نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است.


او افزود: از لحاظ وضعیت علمی براساس گزارش پایگاه های بزرگ و معتبر بین المللی که دانشگاه ها را در حوزه های علم، پژوهش و فناوری دسته بندی می کنند، رشد مطلوبی در چهار سال گذشته داشتیم.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: در سال ۲۰۱۲ در پایگاه لایدن، هیچ دانشگاه ایرانی در لیست برتر نداشتیم ولی اکنون ۱۸ دانشگاه ایران در لیست دانشگاه های برتر این پایگاه قرار دارد.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: در پایگاه تایمز ۱۳ دانشگاه و در پایگاه DQS 5 دانشگاه ایران بر اساس استاندارها و شاخص های مورد نظر این پایگاه ها جز فهرست برترین ها است.


او ادامه داد: وقتی دانشگاه را ارزیابی می کنند فقط مربوط به مقالات نیست و شاخص های مختلفی را معیار قرار می دهند، در پایگاه G.I.I که وضعیت علم، فناوری و نوآوری را بررسی می کند و حدود ۸۵ شاخص را معیار و مبنا قرار می دهد، ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۰۴ را داشت و اکنون رتبه ۷۵ را کسب کرده است.


احمدی افزود: هر چند اعتقاد ما این است که باید رتبه بهتری را داشته باشیم ولی ۴۰ رتبه طی چهار سال گذشته از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ بهبود پیدا کردیم.


او گفت: از لحاظ تولید مقالات برتر و بر اساس گزارش پایگاه های استنادی بین المللی، ما دربین ۲۵ کشور برتر دنیا در چهار سال، از رتبه ۲۵ از لحاظ رشد تولید مقالات علمی به رتبه اول رسیدم و ۲۰ در صد نرخ رشد تولید مقالات ما بوده است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: ۴۱ پارک علم و فناوری داریم که علاوه بر پارک های استانی پارک های تخصصی هم مجوز گرفته اند.


او گفت: ۱۸۰ مرکز رشد در کشور در حال فعالیت است و الگوی اشتغال در این مراکز رشد و پارک های علم و فناوری بهترین الگوی اشتغال است.


احمدی گفت: چیزی حدود ۳۰ هزار شاغل در مراکز رشد و شرکت ها داریم و تقریباً ۴۴۰۰ شرکت در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مستقر است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت گفت: از لحاظ صادرات محصول در چهار سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار از شرکت های دانش بنیان صادرات داشتیم و هر سال رشد بسیار زیادی نسبت به سال قبل داریم.


دکتراحمدی ادامه داد: از لحاظ فروش فناوری و محصولات دانش بنیان نیز در داخل کشور در چهار سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد و فروش محصولات فناوری داشتیم.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پایان گفت: ما مسیر پیوسته و حساب شده ای را هم در پژوهش و نظام علمی و بحث ماموریت گرا کردن دانشگاه و تحقق دانشگاه کار آفرین دنبال می کنیم و هم شرایطی را در حوزه فناوری جهت توسعه پارک های علم و فناوری، توسعه محصولات و ارتقای کیفیت شرکت های دانش بنیان و ایجاد فضای ارتباطات منطقه ای و بین المللی فراهم کرده ایم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب