دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1394 - 11:16
در همایش سراسری فرمانداران

جهانگیری: فرمانداران اجازه ندهند برنامه‌های دارای مجوز لغو شود/ امروز ما که یارانه پولدارها را حذف می‌کنیم بدهکار شده‌ایم

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه «یارانه‌ها،‌ قصه پرغصه ایران است»، گفت: به ما می‌گویند پولدارها را حذف کنید، از کجا معلوم است که چه کسی پولدار است البته ما این حذف را ادامه می‌دهیم، ما که حذف می‌کنیم بدهکار شده‌‌ایم و آنها که پول می‌دادند قهرمان شده‌اند.
کد خبر : 20919

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری در دومین روز همایش سراسری فرمانداران که صبح امروز ـ یکشنبه 10 خرداد ـ در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: مردم انتظار دارند اساس، حاکمیت قانون باشد و حکومتی را که بر قید قانون متکی است، می‌پذیرند.


وی افزود: مردم می‌خواهند کشورشان از فساد و ناکارآمدی دور باشد، در سال‌های اخیر بحث‌هایی درباره فساد شکل گرفت و مردم به این نتیجه رسیدند که عده‌ای می‌توانند با رانت پول میلیاردی به‌دست آورند و یک عده هم به نان شب‌شان محتاج‌اند،‌ ما به عنوان کارگزاران نظام موظفیم به خواسته‌های مردم عمل کنیم. مردم باید تغییرات را حس کنند.








تضعیف حس دولت‌داری منجر به بر هم زدن نظم اجرایی می‌شود و دولت ضعیف، نظام را ضعیف می‌کند؛ از این رو باید از اقدامات این‌چنینی خودداری شود

معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: مهم‌ترین اولویت دولت تدبیر و امید، بازسازی سرمایه‌های اجتماعی کشور است؛ چراکه سرمایه‌های اجتماعی، مهم‌ترین ثروت یک جامعه به شمار می‌آید، ما باید اعتماد را به کشور بازگردانیم.


این سخن رهبری که «رأی مردم حق‌الناس است» یک فتوای شرعی است


جهانگیری ادامه داد: تضعیف حس دولت‌داری منجر به بر هم زدن نظم اجرایی می‌شود و دولت ضعیف، نظام را ضعیف می‌کند؛ از این رو باید از چنین اقداماتیخودداری شود.


وی در ادامه با اشاره به انتخابات پیش رو اظهارکرد: در انتخابات پیش رو باید حضور مردم پرشور باشد، اگر انتخابات پرشور برگزار شود، نظام تقویت می‌شود و تقویت نظام، پشتوانه بزرگی برای کشور به وجود می‌آورد.


معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: انتخابات شفاف، پرشور و قانونمند که همه سلایق در آن حضور داشته باشند، زمینه‌ساز مشارکت بیشتر مردم است. دستگاه‌های اجرایی در جریان انتخابات باید بر اساس قانون عمل کنند.


وی اضافه کرد: یک فرماندار، نفر اول یک شهر است و قدرتمند است؛ ولی هیچ‌یک از دولتی‌ها حق دخالت در انتخابات را ندارند.


وی با تأکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «رأی مردم حق‌الناس است»، گفت: این سخن رهبری باید به عنوان نصب‌العین قرار گیرد چراکه یک فتوای شرعی است.


این سخن که «چشم دولت به خارج است»، یک دروغ بزرگ است


معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اظهار کرد: روحانی بین کاندیداهای دیگر از اشراف بیشتری بر روی مسائل هسته‌ای برخوردار بود و در جریان قبل و بعد مذاکرات قرار داشت، اکنون تیم مذاکره‌کننده با نهایت دقت از تمامی خطوط قرمزی که توسط رهبری ترسیم شده است، حراست می‌کنند و کوچکترین عقب‌نشینی از خطوط قرمز ندارند.


جهانگیری با بیان اینکه «مشکلات گذشته به دلیل سوءمدیریت، عدم تصمیم مقتضی در زمان مناسب و همچنین تحریم‌ها بود»، گفت: ما به آینده مذاکرات خوش‌بینیم و ان‌شاءالله تحریم‌ها برطرف می‌شود. ما بعد از برداشته شدن تحریم‌ها باید تصمیمات استراتژیک بگیریم، تاکنون ده‌ها شرکت برای حضور در ایران از خود اقبال نشان داده‌اند؛ چراکه ایران جذابیت‌های خاص منطقه‌ای و جمعیتی دارد که خیلی‌ها را علاقه‌مند می‌کند در ایران حضور داشته باشند.


وی ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم در شرایط پس از تحریم، تولید داخلی زمین‌گیر شود و بار دیگر تولیدکننده مجبور شود واردات کند. ما باید برای همگی این مراحل برنامه‌ریزی داشته باشیم.


معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: برخی می‌گویند این دولت چشمش به خارج است، این یک دروغ بزرگ است ما برای شرایط تشدید تحریم‌ها نیز برنامه داریم، فعلا شرایط مذاکرات در مسیر مثبتی در حال طی شدن است، ما در شرایطی که تحریم‌ها وجود دارد مدیریت کردیم و موفق بودیم و به صورت جدی کار کردیم و این اقدامات همچنان ادامه دارد.


جهانگیری با اشاره به سیاست‌های کلی رهبری درخصوص سند چشم‌انداز 20 ساله گفت: در این سند چشم‌انداز که بیش از 10 سال از تدوین سیاست‌های آن می‌گذرد، ایران باید به قدرت اول منطقه تبدیل شود، به تعبیری این سند یک نورافکن است که برای آینده ترسیم شده است ما باید به آینده امیدوار باشیم.


وی ادامه داد: همزمان با تغییر دولت، رشد اقتصادی 8 درصدی که در سند چشم‌انداز آمده، در اولویت قرار گرفته است. رهبری فرموده‌اند که ما از این سیاست‌های کلی انتظار تحول اساسی در ایران را داریم از این رو باید اقدامات زیادی تا رسیدن به افق 1404 صورت گیرد.


معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به سیاست‌های کلی خصوصی‌سازی و همچنین نظام اداری گفت: به سیاست‌های خصوصی‌سازی به صورت وحشتناک پرداخته شد و سیاست‌های نظام اداری به درستی اجرایی نشد و در واقع نقطه مقابل این سیاست‌ها اجرایی شد که این اتفاقات بسیار تأسف برانگیز است.








در اقتصاد مقاومتی، ذخیره‌سازی کالاهای اساسی باید مد نظر باشد، ما در زمانی که دولت را تحویل گرفتیم ذخیره گندم برای سه روز بود؛ ولی اکنون برای 200 روز ذخیره گندم داریم. ما سیاست اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال می‌کنیم

جهانگیری همچنین با اشاره به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: ما سعی می‌کنیم هر بند این سیاست را به دستگاه مربوطه ارجاع دهیم و از آنها خواسته‌ایم که ظرف مدت مشخص برنامه خود را ارائه دهند در حال حاضر تولید ناخالص داخلی ما بالای هزار میلیارد است و ما جزو اقتصادهای بزرگ دنیا هستیم که باید بازسازی شویم، یک بند از این سیاست‌های کلی راجع به بهره‌وری است، 30 سال است که بهره‌وری در مسیر نزولی قرار دارد، باید شرایط بهره‌وری را بهتر کنیم و بر اساس برنامه پنجم توسعه باید آن را به یک و نیم درصد برسانیم، اینها اقتصاد مقاومتی است که باید به آن عمل شود.


فرمانداران باید با بخش خصوصی در ارتباط باشند


وی افزود: همچنین در اقتصاد مقاومتی، ذخیره‌سازی کالاهای اساسی باید مد نظر باشد، ما در زمانی که دولت را تحویل گرفتیم ذخیره گندم برای سه روز بود؛ ولی اکنون برای 200 روز ذخیره گندم داریم. ما سیاست اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال می‌کنیم.


جهانگیری با اشاره به کاهش نرخ رشد تورم گفت: ما شیب تورم را تغییر دادیم، عده‌ای می‌گویند همچنان کالاها گران می‌شوند، پس شما چطور نرخ تورم را کاهش دادید؟ ما نرخ رشد تورم را کاهش دادیم و آن را از 40 درصد به 15 درصد رساندیم. ما این موفقیت را به حساب دولت نمی‌گذاریم، این موفقیت به دلیل اعتماد مردم به دولت و همچنین امیدواری آنها به آینده است که باعث شده کارهای غیرطبیعی انجام ندهند، مأیوس کردن مردم، بزرگترین خیانت به کشور است.


جهانگیری ادامه داد: ما مجموعه سیاست‌های لازم برای رونق اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و به آن عمل خواهیم کرد. بخشی از آن در سال گذشته عملیاتی شده است، بخشی دیگر مربوط به دستگاه‌هاست که آنها را نیز به دستگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم، بخشی از رونق اقتصادی را در لایحه رفع موانع تولید که به مجلس فرستادیم مد نظر قرار داده‌ایم که مجلس نیز این لایحه را تصویب کرد، ما مجبوریم به این مطالبه جوانان که همان اشتغال است پاسخ دهیم و از این رو سیاست‌های رونق اقتصادی، می‌تواند بهترین راهگشا باشد.


معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به فرمانداران گفت: فرمانداران باید با بخش خصوصی در ارتباط باشند، از اینکه ما مبارزه با فساد را مورد تأکید قرار داده‌ایم نترسید، هر جاکه رانت باشد ما با آن مخالفیم؛ ولی با همکاری سالم با بخش خصوصی مخالف نیستیم و از آن حمایت می‌کنیم.


امسال بی‌سابقه‌ترین هزینه را برای آب و خاک خواهیم داشت


معاون اول رئیس‌جمهوری تأکید کرد: دستگاه ‌ها حق ندارند از کالاهای خارجی استفاده کنند، ما باید فرهنگ استفاده از کالای داخل را فراگیر کنیم تا مردم به اجرای این سیاست راغب شود.


جهانگیری با بیان اینکه «برای ایجاد رونق از هر ابزاری استفاده می‌کنیم»، ادامه داد: تاکنون تسهیلات زیادی را به بخش‌های خصوصی پرداخت کرده‌ایم، همچنین بیشترین استفاده را از فاینانس داخلی داشتیم. حدود 10 میلیارد دلار طرح جدید در این زمینه در اولویت قرار دادیم که شامل طرح‌هایی در بخش‌های راه‌آهن، پتروشیمی و آب می‌شود، همچنین از رهبری مجوز گرفتیم که 10 میلیارد دلار از ذخیره صندوق توسعه ملی در حوزه آب و خاک هزینه کنیم، با این وجود امسال بی‌سابقه‌ترین هزینه را برای آب و خاک خواهیم داشت.


وی افزود: ما همچنین صندوق توسعه ملی را فعال کردیم و نرخ سود تسهیلات را کاهش دادیم ؛استاندارها باید با صندوق در ارتباط باشند.








متأسفانه یکی از کارهای گذشته که اشتباه بود این بود که نفت را به افراد و نهادها سپرد تا آن را صادر کنند؛ ولی پول این نفت‌ها هیچ‌گاه به کشور بازنگشت و چه نهادها و چه افرادی مانند بابک زنجانی این پول را به دولت بازنگرداندند

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه «صادرات باید در اولویت قرار گیرد»، تصریح کرد: در ماه‌های اخیر به اکثر مرزهای غربی کشور رفتم و به همه مدیران گفتم که از هیچ مدیری پذیرفتنی نیست که موانع صادراتی را که می‌تواند برطرف کند، رفع نکند. کشورهای همسایه پتانسیل زیادی دارند، رئیس‌جمهوری در اکثر سفرها زمینه مناسب برای این اقدام را فراهم کرده است و تقریبا با همه کشورها به توافق رسیده‌ایم.


در طول عمر دولت یازدهم، فقط دولت نفت را صادر کرده است


جهانگیری با اشاره به بودجه سال 94 گفت: به خاطر تحریم‌ها، صادرات 2 میلیون و 300 هزار بشکه‌ای نفت به یک میلیون بشکه رسید و متأسفانه یکی از کارهای گذشته که اشتباه بود این بود که نفت را به افراد و نهادها سپرد تا آن را صادر کنند؛ ولی پول این نفت‌ها هیچ‌گاه به کشور بازنگشت و چه نهادها و چه افرادی مانند بابک زنجانی این پول را به دولت بازنگرداندند. در طول عمر دولت یازدهم نفت را فقط دولت صادر کرده است؛ ولی متأسفانه قیمت نفت از 105 دلار به حدود 51 دلار در سال جاری رسیده است. از این رو این کاهش قیمت در اقتصاد ایران فشار وارد خواهد کرد و بودجه مصوب مجلس با بودجه عملیاتی تفاوت خواهد داشت از این رو ما کاهش هزینه‌ها تا حدود 6 هزار میلیارد تومان را در دستور کار قرار داده‌ایم که باید تأمین شود.


وی افزود: تا هر جایی که بتوانیم بودجه طرح‌های عمرانی را تأمین می‌کنیم، مهم‌ترین سیاست دولت این است که طرح‌های عمرانی به بخش خصوصی واگذار شود و فرمانداران و استانداران باید در این زمینه همکاری کنند. ما کشور را بسیار گران اداره می‌کنیم، در سال گذشته بیش از 180 هزار دانش‌آموز را به بخش خصوصی سپردیم، زمانی که ما هزینه آنها را تأمین می‌کردیم برای هر دانش‌آموز یک میلیون و 800 هزار تومان هزینه می‌شد؛ ولی از زمانی که آنها را به مدارس غیرانتفاعی سپردیم، هزینه هر دانش‌آموز، 600 هزار تومان بوده است.








ما برای کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری این جسارت را داشتیم که دو بار قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهیم که درآمد ناشی از آن 34 هزار میلیارد تومان می‌شود؛ ولی پرداخت نقدی ما به مردم 42 هزار میلیارد تومان است از این رو ما هنوز کسری داریم

وی با اشاره به اینکه «یارانه‌ها، قصه پرغصه در جمهوری اسلامی ایران است»، تصریح کرد: قرار بود بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها، قمیت حامل‌های انرژی افزایش یابد و 50 درصد از درآمد آن بین مردم و 50 درصد آن در تولید و اشتغال هزینه شود؛ متأسفانه این‌گونه نشد و نمی‌دانم طبق چه مجوزی به جای آن رقم دو برابر و سه برابر آن به صورت نقدی به مردم پرداخت شد؟ چرا هیچ دستگاه نظارتی پیگیری نکرد؟ چرا مجلس نظارت نکرد؟


معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: به ما می‌گویند پولدارها را حذف کنید، از کجا معلوم است که چه کسی پولدار است البته ما این حذف را ادامه می‌دهیم، ما که حذف می‌کنیم بدهکار شده‌ایم و آنها که پول می‌دادند قهرمان شده‌اند. ما برای کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری این جسارت را داشتیم که دو بار قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهیم که درآمد ناشی از آن 34 هزار میلیارد تومان می‌شود؛ ولی پرداخت نقدی ما به مردم 42 هزار میلیارد تومان است از این رو ما هنوز کسری داریم.


وی با بیان اینکه «مجلس دولت را موظف کرده که 54 هزار میلیارد تومان از محل یارانه‌ها هزینه کند»، گفت: ما نمی‌توانیم این رقم را محقق کنیم؛ از این رو مجبوریم بخش‌هایی را حذف کنیم تا به مردم یارانه نقدی دهیم.


فرمانداران باید گلوگاه‌های فسادپذیر را در شهرستان‌ها شناسایی کنند


جهانگیری با بیان اینکه «تعهد ما برای مبارزه با مفاسد اقتصادی جدی است»، گفت: مفاسد اقتصادی به صورت سیستمی در این کشور ورود پیدا کرده است. یک نفر دو هزار و 700 میلیارد دلار برداشته، یک سال هم در زندان است؛ نمی‌گوید که این پول کجاست؟ این پول در نظام بانکی دنیا جابه‌جا شده است که باید تعیین تکلیف شود. این فرد چگونه توانسته این اعتماد را کسب کند؟ این دولت مصمم به مبارزه با فساد است. ما تأکید داریم که اگر فساد از بین نرود ما خودمان از بین می‌رویم. در این زمینه ما با قوه قضائیه هماهنگی کامل داریم که با فساد مقابله شود.


جهانگیری با اشاره به معضل زمین‌خواری گفت: بسیاری از افراد سودجو، زمین‌های دولت را تصاحب می‌کنند و در بعضی جاها حتی حکم می‌گیرند؛ فرمانداران باید حساسیت نشان دهند، ما به دنبال نظام مدرن با استفاده از فناوری جدید هستیم، باید دولت الکترونیک اجرایی شود و مقررات شفاف باشد، فرمانداران باید گلوگاه‌های فسادپذیر را در شهرستان‌ها شناسایی کنند.


قانون از هر کسی گردن کلفت‌تر است


وی با اشاره به نظام اداری گفت: ما در دولت به دنبال طرح تحول نظام اداری هستیم و آن را تصویب کرده‌ایم، نظام اداری باید اصلاح شود ما باید برای تربیت مدیران وقت بگذاریم.


معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: انتظارمان از فرمانداران این است که با مردم صمیمی باشند و روزهایی را برای ملاقات به آنها اختصاص دهند، به روستاییان توجه کنند؛ چرا که روستاها مرکز تولید کشور است.


وی با تأکید بر انسجام داخلی خاطرنشان کرد: فرمانداران باید اقتدار مدیریتی خود را نشان دهند، برنامه‌هایی که مجوز دارند نباید لغو شود، نباید به قوانین بی‌توجهی شود، قانون از هر کسی گردن کلفت‌تر است و این را باید همه بدانند.


گفتنی است، این همایش از صبح روز گذشته ـ شنبه 9 خرداد ـ با سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهوری، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد حسین مقیمی معاون سیاسی وزیر و حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، آغاز شد.


شب گذشته نیز فرمانداران سراسر کشور با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره)، ضمن تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب اسلامی، پای سخنان سید حسن خمینی نشستند و نماز مغرب و عشا را نیز به امامت او اقامه کردند.


این همایش تا عصر امروز ادامه دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب