حریری: اسرائیل کمپین فریب علیه ایران به راه انداختهاست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از خبرگزاری صدا و سیما، سعد حریری روز گذشته (جمعه) پس از استقبال امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در کاخ الیزه از وی، در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوموند درباره اتهامات و ادعاهای اخیر اسرائیل درباره اینکه ایران به صورت مخفیانه در حال احداث و ساخت یک کارخانه موشکسازی در لبنان است تا حزبالله را با موشکهای هدایت شونده مسلح کند، گفت: «اینگونه سخنان بخشی از کمپین فریب اسرائیلیها است و اسرائیل به خوبی میداند که هیچ کارخانه موشکسازی در لبنان وجود ندارد.»
نخستوزیر لبنان گفت: «اسرائیلیها به کمپینهای فریب عادت دارند، آنها عادت دارند چنین اطلاعات نادرستی را تبلیغ کنند.»
وی ادامه داد: «اسرائیلیها میگویند که حزبالله کنترل لبنان را در اختیار دارد، ولی این موضوع واقعیت ندارد.»
حریری گفت: «درست است که حزبالله در لبنان وجود دارد، در دولت حضور دارد و در این کشور از حمایت برخوردار است، ولی این بدان مفهوم نیست که کل لبنان از طرف حزبالله کنترل و اداره می شود و حزبالله همه لبنان را تحت کنترل خود دارد.»
نخستوزیر لبنان در ادامه افزود: «مشکل لبنان با اسرائیل این است که سران آن همیشه از جنگ سخن میگویند و هرگز از صلح سخنی به میان نیاوردهاند و خبری از صلح در اظهارات آنها دیده نمیشود.»
وی یادآور شد: «عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه فقید سعودی در سال 2002 ابتکار صلح عرب را مطرح کرد. در مقابل اسرائیل در این رابطه چه اقدام عملی انجام داده است؟»
حریری درباره درخواستهای آمریکا و اسرائیل برای تغییر و تمدید مجوز نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) برای جلوگیری از قاچاق سلاح حزبالله در جنوب لبنان گفت: «من در فصل بهار در واشنگتن بودم و با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا دیدار کردم و به کنگره هم سر زدم. از نظر آنها، حزبالله واقعاً مایه نگرانی است. من از آنها سوال کردم که آیا مشکل آنها حزبالله است یا مردم لبنان. جنگ علیه داعش همه قابلیتهای ارتش لبنان را نشان داد. از زمان سفرم به واشنگتن، دولت آمریکا درباره فعالیتهای ما برای تقویت نهادهای دولت لبنان و نیروهای نظامی این کشور بیشتر میداند و کمکهای آمریکا به ارتش لبنان همچنان ادامه خواهد داشت.»
وی افزود: «دیدگاهها و مواضع درباره حزبالله و نقشش در لبنان کاملا متفاوت است اما ما به توافق دست یافتهایم که همه موضوعات حل نشده منطقهای را کنار بگذاریم، بنابراین این موضوع بر فعالیتهای دولت، کشور و اقتصاد آن تاثیر نمیگذارد.»
انتهای پیام/