دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1396 - 11:43
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران:

اپتومتریست‌ها اجازه تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی را ندارند

رئیس انجمن چشم پزشکی ایران با بیان اینکه بینایی سنج‌ها حق نوشتن نسخه، دخالت در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی را ندارند، بیان کرد:‌ اپتومتریست‌ها تنها می‌توانند برای تشخیص عیوب انکساری در کنار چشم پزشکان به صورت تخصصی به ارائه خدمت بپردازند.
کد خبر : 207423

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمود جباروند در نشست خبری که برای برگزاری بیست و هفتمین کنگره چشم‌ پزشکی ایران برگزار شد، عنوان کرد: سلامت بینایی برای هر انسانی مهم است به همین دلیل افراد به صورت مرتب به چشم پزشکی مراجعه می‌کنند. زمانی که افراد به پزشک مراجعه می‌کنند علاوه‌بر بیماری استعداد و یا زمینه بیماری‌های دیگر نیز در معاینات مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت مشاهده هر گونه مشکل فرد تحت درمان قرار می‌‌گیرد.


وی افزود: اما باید فرهنگی ایجاد کنیم که افراد بدانند و آگاه باشند که تنها مرجع تایید سلامت چشم، چشم پزشکان هستند زیرا متاسفانه اخیرا برخی افراد تحت عنوان اپتومتریست برای تشخیص و درمان عیوب انکساری وارد عرصه شده‌اند.


رئیس انجمن چشم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه طبق قانون اپتومتریست‌ها حق دخالت در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی را ندارند، یادآور شد: اپتومتریست‌ها تنها طی یک دوره کوتاه مدت در خصوص عیوب انکساری اطلاعات و آگاهی‌هایی را کسب کرده‌اند که این به تنهایی جوابگوی بیماران نیست به همین دلیل انجمن چشم پزشکی ایران به اپتومتریست‌ها توصیه می‌کند تا در کنار چشم پزشکان در مطب‌ها و مراکز درمانی به فعالیت بپردازند.


جباروند با بیان اینکه تشخیص بیماری‌های چشمی از لبه پلک تا انتهای چشم به عهده چشم پزشکان است، خاطر نشان کرد: تشخیص درمان، تعیین عینک و انجام جراحی‌های کارگذاری لنز که باعث تصحیح عیوب چشم می‌شود برعهده چشم‌ پزشکان است که متاسفانه در برخی موارد شاهد دخالت اپتومتریست‌ها در این حیطه هستیم.


وی یادآور شد: وزارت بهداشت برنامه آموزشی را برای چشم پزشکان و اپتومتریست‌ها مشخص و وظایفی را استانداردسازی کرده است که ما به این برنامه‌ها پایدار هستیم و امیدواریم اپتومتریست‌ها نیز طبق این برنامه ارائه خدمت کنند.


رئیس انجمن چشم پزشکی ایران بیان کرد: برخی از اپتومتریست‌ها با تعصبی که بر رشته خود دارند عنوان می‌کنند که نگران سلامت بینایی مردم هستند و به همین دلیل در برخی از حیطه‌های درمانی وارد عمل می‌شوند این در حالی است که این افراد تنها دوره کوتاهی را گذرانده و تنها می‌توانند در تعیین نمره چشم به صورت اختصاصی عمل کنند و در سایر حیطه‌ها باید زیر نظر چشم پزشکان فعالیت داشته باشند.


جباروند با بیان اینکه بینایی سنج‌ها حق نوشتن نسخه ندارند، عنوان کرد: دخالت در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی توسط اپتومتریست‌ها خلاف قانون است.


وی افزود: در حال حاضر زمینه‌های خوب و مناسبی برای فعالیت اپتومتریست‌ها در مطب‌های چشم پزشکان و مراکز درمانی خصوصی و دولتی وجود دارد به همین دلیل ما به اپتومتریست‌ها توصیه می‌کنیم که برای ارائه خدمت در کنار چشم پزشکان حضور داشته باشند.


وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کارگذاری لنز تماسی برای رفع عیوب انکساری گفت: برای اینکه برای فردی بتوان لنز تماسی کارگذاری کرد باید ابتدا از نظر بیماری‌های سطح چشم مورد بررسی و شناسایی قرار بگیرند زیرا اگر هر گونه خراش و زخمی بر روی قرنیه وجود داشته باشد کارگذاری لنز می‌تواند سلامت بینایی افراد را تهدید کند.


وی همچنین تصریح کرد: ‌افرادی که از لنزهای رنگی و زیبایی استفاده می‌کنند نیز باید بهداشت را به خوبی رعایت و از استفاده از لنزهای اجاره‌ای خودداری کنند.


رئیس انجمن چشم پزشکی ایران درباره تعرفه‌های پزشکی نیز یادآور شد: در اکثر رشته‌های پزشکی تعرفه پزشکی دو یا سه برابر افزایش پیدا کرد اما در چشم پزشکی تنها در جراحی آب مروارید ما افزایش تعرفه داشته‌ایم و در سایر بخش‌ها تعرفه‌ها هیچ تغییری نداشته است اما چشم پزشکان با توجه به احترامی که به وزیر بهداشت که خود نیز چشم پزشک است به فعالیت خود با تعرفه‌های قدیمی ادامه می‌دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب