دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همدلی شاعران پیشکسوت کشور در حوزه هنری؛

حرف‌های خرمشاهی، گرمارودی و آهی در اولین نشست «دیدار ماه»

نخستین جلسه از «سلسله‌ نشست‌های ادبی دیدار ماه» با حضور شاعران پیشکسوتی مانند بهاءالدین خرمشاهی، حسین آهی، محمدعلی بهمنی، سیدعلی موسوی گرمارودی و یوسفعلی میرشکاک در حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر : 205840

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از پایگاه خبری حوزه هنری، نخستین جلسه از «سلسله‌ نشست‌های ادبی دیدار ماه» با حضور شاعران پیشکسوت و مطرح کشور همچون فاضل نظری، حسین اسرافیلی، خسرو احتشامی، افشین اعلاء، حسین آهی، محمدعلی مجاهدی، محمدرضا عبدالملکیان، محمدعلی بهمنی، سودابه امینی، مرتضی امیری اسفندقه، علی محمد مودب، علیرضا قزوه، سیدعلی موسوی گرمارودی، یوسفعلی میرشکاک، علی داوودی، فریبا یوسفی، ناصر فیض، قادر طراوت‌پور سه شنبه ۳۱ مردادماه در حوزه هنری برگزار شد.


محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، در ابتدای این مراسم ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین، اظهار کرد: امیدواریم این برنامه ماهانه، کمک کند تا کاروان شعر کشورمان، راه خود را با همدلی هر چه بیشتر بپیماید.


وی همچنین گفت: اردیبهشت سال ۸۲، فردای روز دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحوم دکتر سیدحسن حسینی با کیسه‌ای از قرص آمدند و گفتند که حضرت آقا نگران وضعیت شعر کشور بودند. من مریض احوالم، اما حاضرم به استان‌های کشور بروم و کارگاه‌های شعر برای اهالی شهرستان‌ها برگزار کنم.


مومنی‌شریف تاکید کرد: امروز شعر بعد از انقلاب اسلامی و به تعبیری شعر انقلاب اسلامی، همه جا خواهان دارد و گزیده آثار و مجموعه شعرها و مقالات و پایان‌نامه‌هایی که در دانشگاه‌ها درباره شعر انقلاب نوشته می‌شود، گواه چنین موضوعی است. ۱۰ سال قبل کسی تصور نمی‌کرد که روزی شعر انقلاب اسلامی به این جایگاه برسد.


بهاءالدین خرمشاهی، شاعر پیشکسوت حاضر در این مراسم نیز درباره شعر جوان کشور گفت: از اینکه شعر جوان کشورمان، از جوانی گذشته و به پختگی رسیده است، لذت می‌برم. امروز از جوان‌ترین جوانان هم شعرهای خوب می‌خوانم و خوشحالم که یک نهاد رسمی و فرهنگی از شعر خوب و استعدادها حمایت می‌کند.


وی افزود: حضور اجتماعی من به دلیل بیماری و کهولت سن، رو به صفر است. شاید در ظاهر مشخص نباشد، اما برای هر قدمی که برمی‌دارم، رنج زیادی تحمل می‌کنم و این روزها به نوعی گوشه‌نشین شده‌ام. البته به قول حضرت حافظ: «با ضعف و ناتوانی همچون نسیم خوش باش / بیماری اندر این ره بهتر ز تندرستی».


خرمشاهی در پایان سخنانش دو شعر که به فاصله ۳۰ سال از هم برای حضرت حافظ سروده بود را خواند.


خسرو احتشامی، شاعر پیشکسوت استان اصفهان، نیز در این مراسم حاضر شده بود. وی درباره قلعه‌ای که در کودکی در آن بزرگ شده بود، سخن گفت و توضیح داد که این قلعه بخشی از میراث فرهنگی اصفهان بوده و متاسفانه به دلیل بی توجهی‌ها در طول زمان نابود شده است و امروز میراث فرهنگی تلاش می‌کند آن را بازسازی کند. وی شعری در رابطه با این قلعه که میراث گرانبهای کشورمان بوده، برای حضار خواند.


حسین آهی دیگر شاعر و پژوهشگر ادبی پیشکسوت حاضر در این مراسم بود که درباره ملودی در شعر، گفت: بسیاری از غزل‌ها را شنیده‌ایم که ملودی گوشنوازی نداشته‌اند و عموم مردم چطور می‌توانند با چنین شعرهایی ارتباط برقرار کنند؟ وقتی ملودی خوبی در شعر وجود نداشته باشد، مخاطب هم از آن استقبال نخواهد کرد.


از دیگر بخش‌های جالب توجه این مراسم، شعرخوانی علیرضا قزوه بود. وی مثنوی در ۷۵ بیت را که به مناسبت ۷۵ سالگی سیدعلی موسوی گرمارودی سروده بود، برای این شاعر، مترجم و قرآن پژوه پیشکسوت کشور خواند.


موسوی گرمارودی نیز پس از پایان این شعرخوانی، اظهار کرد: خدای من شاهد است که این اشعار را به ریش نمی‌گیرم و از لطف دوستانی همچون آقای قزوه می‌دانم. این قصیده را خواندم و نتوانستم حتی یک کلمه ایراد و انتقادی در آن پیدا کنم. تنها ایراد این قصیده بشکوه این است که در مورد من نوشته شده است.


افشین اعلاء، محمدعلی مجاهدی، محمدرضا عبدالملکیان، محمدعلی بهمنی، سودابه امینی، مرتضی امیری اسفندقه، علی محمد مودب، یوسفعلی میرشکاک، از دیگر شاعرانی بودند که در این جلسه به شعرخوانی پرداختند.


شاعرانی چون فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، حسین اسرافیلی، علی داوودی، فریبا یوسفی و جمعی دیگر از شاعران و ترانه‌سرایان کشور نیز در این مراسم حضور داشتند.


اجرای این برنامه بر عهده ناصر فیض، مدیر دفتر طنز حوزه هنری، بود. همچنین قادر طراوت‌پور به عنوان دبیر هنری «سلسله‌ نشست‌های ادبی دیدار ماه» در این مراسم حضور داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب