نژادپرستی در آمریکا از برده داری تا ترامپ
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، در پی تظاهرات 40 هزار نفری علیه نژادپرستی در شهر بوستون، پلیس نیروهای خود را جهت برقراری امنیت به سرعت در سطح شهر پخش کرد، اما پلیس مورد هجوم تظاهرکنندگان قرار گرفت در نهایت 27 نفر از معترضان بازداشت شدند، این یکی از بزرگترین تظاهرات در نوع خود در طول سالیان اخیر در آمریکاست.
جمعیت معترض، خواستار احترام به تمامی نژادها و گرایش به تکنژادی بودند و شعارهایی در راستای موافقت با پذیرش مهاجرین به کشور خود، سردادند.
تظاهرات دیروز بوستون را میتوان به نوعی پاسخ به اتفافات هفته گذشته شارلوتزویل دانست. در هفته گذشته گردهمایی نژادپرستان در شهر شارلوتزویل ایالت ویرجینیا با مجموعه حوادثی خشونتآمیز همراه شد و در پی آن یک ماشین به میان جمعیت رفت، که یک نفر کشته و چند زخمی برجای گذاشت.
تظاهرات علیه گروههای نژادپرستی همزمان با برگزاری راهپیمایی بزرگ بوستون در شهرهای دیگری نظیر، ایالتهای آلاباما، ویسکانسین، کالیفرنیا، نیوجرسی، کارولینای شمالی، ایلینوی و نیویورک برگزار شد.
تناقضات ترامپ در زمینه نژاد پرستی
باز هم یکی از موضوعات مورد توجه در مورد تظاهرات ضد نژاد پرستی بوستون واکنش رئیسجمهوری ایالاتمتحده و تناقض در گفتههایش در مورد این تظاهرات ضد نژادپرستانه بود، که مورد توجه همگان قرار گرفت. ترامپ در اولین توئیت خود اظهار کرد: «به نظر میرسد که بسیاری از آشوبگران ضد پلیس در بوستون باشند، پلیس قاطع و آگاه است. با تشکر»
اما هنوز منظور ترامپ صراحتا از بیان کلمه آشوبگران روشن نشده بود که در پیام بعدی خود با تحسین تظاهرات کنندگان بوستون که به منظور مبارزه با تعصب و نفرت در برابر نژاد پرستی بود، گفت: «کشور ما به زودی بار دیگر یکپارچه و متحد خواهد شد.»
موضوع ترامپ و نژادپرستی بحث جدید نیست، پیش از این نیز دونالد ترامپ، در جریان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری مقابل هیلاری کیلینتون، گرایش خود را به طرفداری از گروههای نژاد پرستی نشان داده بود، که در ان زمان میت رامنی، فرماندار ماساچوست در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفت: «من تمایل ندارم تا رئیسجمهوری ایالاتمتحده آمریکا را در حال بیان حرفهایی ببینم که بر روی ماهیت و طبیعت مردم ما تاثیر میگذارد و باعث رواج نژادپرستی، عقاید تعصبآمیز و تنفر از زنان میشود. تمام این عناصر برای شخصیت آمریکا بسیار خطرناک هستند.»
رامنی هچنین افزود«اگر ترامپ رئیس جمهور آمریکا شود سخنان وی حتی میتواند باعث بروز خطرات بیشتری شود.»
به نظر میرسد امروز شاهد همان خطری هستیم که رامنی قبلا در مورد آن هشدار داده بود، یعنی رشد گرایشات نژادپرستانه که نه تنها خطری برای آمریکا بلکه خطری برای کل جهان است.
از سویی دیگر به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، پس از آن که دونالد ترامپ در رابطه با تظاهرات و درگیریهای مرگبار شارلوتزویل در ایالت ویرجینیا - به جای محکوم کردن سفیدپوستانِ نژادپرست، «هر دو طرف» (یعنی راستگرایان و چپگرایان) را مقصر دانست، آرنولد شوارتزنگر، فرماندار سابق ایالت کالیفرنیا، طی اظهاراتی کنایه آمیز به ترامپ درباره چگونگی مقابله با نژادپرستی خطاب به رییسجمهوری آمریکا گفت: «تعصب و کوته فکری، دو طرف ندارد. تنفر نیز دو طرف ندارد. اگر شما انتخاب کنید با پرچمی راهپیمایی کنید که نماد کشتار میلیونها نفر است، این دیگر، دو طرف ندارد،مقصر شما هستید. تنها راه شکست دادن صداهای بلند و مملو از خشم نفرت پراکنان، مقابله با آنها با صداهایی بلندتر و معقولانهتر است. این شامل رییسجمهوری ترامپ نیز میشود. در واقع تو به عنوان رییسجمهوری این کشور بزرگ مسئولیت اخلاقی داری که پیامی صریح و خالی از هرگونه ابهام بفرستی مبنی بر این که ما حامی تنفر و نژادپرستی نیستیم.»
تاریخ نژادپرستی در امریکا
نژادپرستی در ایالاتمتحده امریکا با تاریخ این کشور از بدو تاسیس گره خورده است. بیشترین تاثیر نژادپرستی در آمریکا روی سیاه پوستان، سرخپوستان، افراد لاتین تبار و مکزیکی ها، آسیاییها، یهودیان و امریکاییهای ایتالیاییتبار بوده است.
عمدهترین ساختارهای نژادپرستانه در آمریکا شامل بردهداری، جداسازی نژادی، مدارس جداگانه برای سرخپوستان و اردوگاههای بزرگ بازداشت پناهجویان خارجی بوده است. همچنین تمایلات و رفتارهای نژادپرستانه حتی در زمان کنونی در تعداد بسیار زیادی از آمریکاییان وجود دارد.
با پایان جنگ داخلی آمریکا و آزادی میلیونها برده رهایی یافته از نظام بردهداری، جامعه آمریکا وارد نبرد بیوقفه نژادی شد. در یک سوی این نبرد، سفیدپوستان جنوب بودند که در جریان جنگ داخلی، تمام ثروت و امتیازات اشرافی خود را از دست داده بودند و میبایست با بردگان سابق خود همانند انسانهای برابر رفتار کنند. در سوی دیگر سیاهپوستان میخواستند حقوق تضییع شده خود و اجداشان را در کوتاهترین زمان ممکن طلب کنند. بدیهی است چنین فضای آشفتهای، رابطه میان نژاد سفید و سیاه را بیش از پیش تخریب کرد. تغییرات بنیادین در قوانین نژادی در دوران حکومت دموکراتها در دهه ۱۹۶۰حاصل شد. جان اف کندی و جانشینش، لیندون جانسون گامهای بلندی را برای فائق آمدن بر معضل تاریخی نژادی در ایالات متحده آمریکا بر داشتند.
برخی معتقد بودند که گروهک ضد نژادپرستی، بعد از سال 1940 موجودیت و هویت خود را از دست داد و دیگر هیچ حرکت رسمی را آغاز نکرد اما چند ماه پیش CNN در گفتوگویی با یکی از رؤسای سابق این گروهک این سؤال را مطرح کرده بود: آیا در این شرایط کنونی آمریکا این گروهک دوباره ظهور میکند؟
این گفتوگو با فرانک آنکونا، رهبر سنتگرای گروهک کوکلوس کلان انجام شده بود. او کسی است که پیش از این با گلوله یکی از رؤسای همین گروه را بهدلیل اختلاف شخصی کشته بود و رهبری بسیاری از کشتارها را بهعهده داشته است.
گفته میشود که این روزها 7000 نفر بهشکل مستقیم طرفدار و از اعضای اصلی آن هستند. تصویری که در شبکه یوتیوب از رهبر این گروهک در فلوریدا در گفتوگویی منتشرکرده بود، همکاری پلیس آمریکا با این گروهک تروریستی را افشا کرد.
انتهای پیام/