دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1396 - 08:31

مشروح بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات

نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه (25 مرداد) ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات را آغاز کردند.
کد خبر : 203510

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته پس از بررسی صلاحیت سید محمد بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، بررسی صلاحیت سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات را آغار کردند.


علوی متولد 1333 در لامرد فارس است و سوابق تحصیلی وی شامل حوزوی (خارج فقه و اصول) و دانشگاهی (دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی) است.


وزیر پیشنهادی اطلاعات سوابق مدیریتی و اجرایی همچون عضو مجلس خبرگان رهبری (دوره چهارم و دوره فعلی)، نماینده دوره‌های اول، ّدوم، چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی و تصدی مسئولیت های مرتبط در مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسالمی ایران و وزیر اطلاعات دولت یازدهم را در کارنامه خود دارد.


روز گذشته محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس و سیدکاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس در مخالت با وزیر پیشنهادی اطلاعات سخنرانی کردند.


عثمانی درباره دلایل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: از اقدامات این وزارتخانه در ارتباط با گروهک‌های تروریستی، اشراف وزارتخانه در داخل و خارج، تبادل اطلاعات با سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای موفق، مبارزه با فساد اقتصادی و ریشه‌یابی آنها تشکر می‌کنم.


نماینده مردم بوکان در مجلس اظهار کرد: وزارت اطلاعات سرساز نیروهای متعهد و توانمندی است که شأن بسیاری از آن ها تصدی وزارت است و این ظرفیت در داخل وزارتخانه وجود دارد. انتظار این بود که وزیر خود یکی از معاونین این وزارتخانه را برای عهده‌داری مسئولیت در وزارت اطلاعات معرفی می‌کرد.


دلخوش دیگر نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات هم گفت: آقای علوی در ایجاد امنیت برای کشور همواره تلاش کرده‌اند، البته نقدهایی هم به عملکرد او وارد است و این نقدها برای این است که به هر حال کشور ما به سمت توسعه می‌رود و باید بتوانیم در این حوزه گام‌های موثری برداریم.


نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس ادامه داد: آقای علوی ما نگران این نیستیم که فضای مجازی در اختیار همه ملت قرار بگیرد بلکه امیدواریم همه بتوانند از آن به درستی استفاده کنند.


وی با اشاره به برنامه‌های وزیر پیشنهادی اطلاعات درباره صیانت اطلاعاتی از مردم گفت: احساس می‌کنیم که این صیانت انجام نمی‌شود. امروز این مفسده دامن همه را گرفته است. ما حرفمان این است که چرا باید به مسئولینی که خدمت‌گزار هستند توهین شود و هیچ احضاری هم صورت نگیرد. متاسفانه مدیرانی که وارد عرصه‌های مدیریتی می‌شوند، مدام تحت مراقبت قرار می‌گیرند و باید تذکر به آنها داده شود.


عزیز اکبریان نماینده موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات، دستگیری ۲۰۰ نفر از قاچاقچیان کالا و ارز، کشف بیش از ۳۰۰ تن مواد مخدر صنعتی و سنتی و شناسایی بیش از ۱۲۰ گروه تروریستی را از جمله اقدامات مثبت علوی در دوران وزارت اطلاعات دولت یازدهم عنوان کرد و گفت که عملکرد علوی در چهار سال گذشته باعث افزایش شاخص‌های امنیتی و کاهش احساس ناامنی در کشور شده است.


نماینده مردم کرج در مجلس وزارت اطلاعات را یکی از ارکان‌های مهم امنیتی کشور دانست و گفت: برتری اطلاعاتی وزارت اطلاعات در مقابله با جریان‌های جاسوسی، نفوذ امنیتی خوبی را به وجود آورده است.


نادر قاضی‌پور که از بخشی از زمان باقی مانده اکبریان برای دفاع از علوی استفاده می‌کرد، بازگرداندن آرامش به فضای امنیتی کشور را از جمله اقدامات مثبت علوی در دوران وزارت اطلاعات دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: اقدامات وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته باعث شناسایی عناصر ضد انقلاب شده است.


نماینده مردم ارومیه در مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: علوی با رفتار عاقلانه در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، دولت و شورای عالی امنیت ملی حرکت کرده و آرامش را به فضای امنیتی کشور برگردانده است.


وی افزود: وزارت اطلاعات در طول ۴ سال گذشته تعداد زیادی از سرکردگان گروه های ضد انقلاب را شناسایی کرده همچنین ۱۲۰ گروه تروریستی در غرب، شرق و جنوب کشور و هزاران نفر از عناصر ضد انقلاب دستگیر شده اند.


علی مطهری هم که در مخالفت با علوی صحبت می‌کرد، گفت: وزیر اطلاعات باید از اختیارات و حقوق این وزارتخانه صیانت کند و اجازه دخالت سایر نهادها در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد.


نماینده مردم تهران در مجلس دلیل مخالفت خود با وزیر پیشنهادی اطلاعات را ناشی از یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات کشور عنوان کرد و افزود: یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات داریم که باعث کاهش قدرت نظارت مجلس و تضییع حقوق ملتِ مصرح در فصل سوم قانون اساسی شده است. این مخالفت در واقع دفاع از حقوق مجلس و مردم است.


وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب، وظایف امنیتی و اطلاعاتی سپاه پاسداران مشخص بوده و علاوه بر حفاظت اطلاعات خود شامل مخالفان مسلح مثل منافقین، گروه فرقان، پژاک و کومله و امروز داعش بوده و رصدهای اطلاعاتی سپاه قدس در خارج از کشور نیز وظیفه ذاتی آن شمرده شده است. این رویه، درست و پذیرفته شده بوده است.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مشکل امروز مجلس با وزارت اطلاعات این است که به خاطر وضعیت موجود، وزیر اطلاعات نمی تواند به بسیاری از سوالات ما نمایندگان پاسخ بدهد. به عنوان مثال وقتی از وزیر اطلاعات درباره بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی در آستانه سال ۹۶ سوال کردیم ایشان گفت این کار توسط نهاد دیگری انجام شده و خود من هم معترض هستم. همین طور زمانی که از بازداشت برخی دانشجویان و خبرنگاران یا افرادی که به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند سوال می کنیم وزیر جوابی ندارد و می گوید از حیطه اختیار من خارج است. در نتیجه مجلس نمی تواند به وظیفه نظارتی خود در اجرای فصل سوم قانون اساسی درباره حقوق ملت عمل کند.


علاءالدین بروجردی در دفاع از سید محمود علوی گفت: وزیر پیشنهادی اطلاعات ویژگی‌های لازم برای تصدی چنین مسئولیتی را دارد. تدین و ولایت‌مداری، تعامل و سعه صدر و در کنار آن قاطعیت، حساسیت، سرعت و تصمیم گیری به هنگام در ایشان کاملا مشهود است.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: صیانت اطلاعاتی در ارگان‌های حساس نظام از طریق حراست‌ها انجام می‌شود و این ماموریت مهمی است که وزارت اطلاعات با موفقیت انجام داده است.


نماینده مردم بروجرد در مجلس اظهار کرد: بدنه وزارت اطلاعات مجموعه‌ای که این مسئولیت خطر را به عهده دارند و عمل می‌کنند از مدیران ارشد تا نیروهای اطلاعاتی وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهند. افرادی ولایتمدار و متدین و کارا هستند و از نزدیک که در شورای امنیت کشور حضور دارم و چند تن از معاونین وزیر اطلاعات را هم در آنجا دیده‌ام می‌دانم که اشراف و حساسیت آنها نسبت به امور مهم بسیار بالاست.


محمدحسین قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات از وزارت‌خانه‌های کلیدی و مادر یک کشور است و نیازمند مدیری توانمند و مسلط به امور می‌باشد.


نماینده مردم آستارا در مجلس افزود: علوی در چهار سال توانمندی خود را به اثبات رساندند و وزارت اطلاعات را از سیاست‌زدگی و جریانی خارج کردند که از توانمندی‌های وی بوده است.


به گزارش آنا، پس از پایان اظهارات موافقان و مخالفان علوی؛ وزیر پیشنهادی اطلاعات پشت تریبون قرار گرفت و از برنامه هایش دفاع کرد.


حجت‌الاسلام سید محمود علوی با گرامیداشت یاد شهدای وزارت اطلاعات، در دفاع از برنامه‌هایش تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند وزارت اطلاعات در بخش‌هایی کار خود را خوب و در بخش‌هایی بسیار خوب انجام داده است، اما رهبری گفتند که در همه بخش‌ها کارها باید «عالی» انجام شود.


وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به سخنان انتقادی علی مطهری، گفت: از نکات ایشان تشکر می‌کنم. وزارت اطلاعات وزارتی قانونمدار است و در برابر اختیارات قانونی هر دستگاهی قانونمدار هستیم و از اختیارات خودمان نیز صیانت می‌کنیم. ایشان به گونه‌ای فرمودند که گویا کسی به اختیارات قانونی ما تعدی کرده است در حالی که چنین چیزی نیست. اختیاراتی که به نهادها واگذار می‌شود یا مرجع ولایت دارد یا مرجع مجلس دارد. به اختیاراتی که از سوی رهبری واگذار می‌شود تمکین کرده و احترام می‌گذاریم و برای کاهش اختیارات‌مان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمی‌دهیم. اگر رهبری تمام اختیارات ما را به نهاد دیگری واگذار کند دست ادب به سینه می‌زنیم.


وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: در برابر اختیاراتی هم که مجلس به نهادهای دیگر واگذار می‌کند دست ادب به سینه می‌زنیم.


علوی تصریح کرد: تعامل و همفکری با دستگاه‌های اطلاعاتی از جمله اطلاعات سپاه در وضعیت خوبی است. رهبر معظم انقلاب از این تعامل خوب با اطلاعات سپاه ابراز خوشحالی کرده‌اند. ما هم خوشحالیم که با این هم‌دلی رهبر عزیزمان را خوشحال کرده‌ایم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب