دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفت‌وگوی تفصیلی آنا با رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان؛

شهر بین‌المللی دانایی؛ بازوی توانمند دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی در اقدامی بی‌نظیر شهری ساخته است برای نخبگان، جایی برای تربیت انسان‌ها و خدمت به جامعه و اینگونه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال را معنا کرده‌است.   
کد خبر : 202631

مسعود کیخا، پرویز پیکری؛ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مراکز زیرمجموعه این دانشگاه است که رسالت تربیت و پرورش نخبگان و پژوهندگان علم و دانش را به عهده گرفته است. این باشگاه به عنوان مرکزی علمی در سال 1377، به پیشنهاد ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد و تاکنون موفق به جذب پژوهشگران و محققان زیادی در سطح ملی و بین‌المللی شده و به موفقیت‌های خوبی در زمینه‌های علمی، پژوهشی و فناوری دست یافته است. اولویت اصلی این باشگاه استفاده از پژوهشگران و اساتید برتر داخلی و خارجی برای تولیدات علمی و فناوری است.


ریاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی را دکتر کریم زارع بر عهده دارد؛ زارع دارای مدرک پست دکتری و دکتری دولتی در رشته شیمی فیزیک با رتبه ممتاز از دانشگاه لویی پاستور فرانسه است. این استاد پایه 38، دارای 698 اثرعلمی شامل تالیف، ترجمه، مقاله isi، مقاله علمی پژوهشی و گزارش علمی است و تاکنون راهنمایی 65 و داوری 500 رساله دکتری تخصصی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی و شهیدبهشتی، تبریز، صنعتی شریف، مولوز و لوئی پاستور فرانسه را بر عهده داشته است.


او جوان‌ترین رئیس دانشگاه تربیت معلم کشور و جوان‌ترین فارغ‌التحصیل دانشگاه لوئی‌پاستور و اولین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز (اولین واحد دانشگاه آزاد اسلامی) است. زارع تاکنون نشان علمی آکادمی علوم کشور آذربایجان، جایزه ملی بقراط را از آن خود کرده است و منتخب دومین جشنواره ملی نانو به عنوان سردبیر برتر مجله نانوساختار در شیمی بوده است. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی (دوره چهارم)، نایب رئیس گروه دوستی ایران و فرانسه و ایران و چین، خدمت در 5 معاونت دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست واحدهای مختلف این دانشگاه، عضو هیات امنای مرکزی دانشگاه، بخشی از سوابق علمی، اجرایی و مدیریتی اوست.


بیش از 15 نفر از دانشجویان او اکنون یا دانشیار یا استاد تمام شده‌اند و اولین و دومین دکترای فیزیک در ایران از شاگردان کریم زارع بوده‌اند که دکتر فرخ قریب یکی از آنهاست و اکنون استاد تمام دانشگاه شهیدبهشتی است. این مساله جزو افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی هم است که فارغ‌التحصیلان آن از برترین استادان کشور هستند.


زارع اکنون رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و نایب رئیس کانون نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی است. طراحی و تاسیس «شهر بین‌المللی دانایی، فناوری و رسانه IKTMC» یکی از پروژه‌های بزرگ و بین‌المللی باشگاه پژوهشگران جوان و از ایده‌های خوب کریم زارع است. به همین خاطر و برای آشنایی بیشتر با باشگاه، شهر دانایی و دیگر فعالیت‌ها و دستاوردهای این مجموعه و همچنین اطلاع از روندکار و چشم‌انداز شهردانایی، با دکتر کریم زارع، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به گفت‌وگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:



باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان چگونه شکل گرفت؟


باشگاه فرزند دانشگاه آزاد اسلامی است و خود دانشگاه آزاد شجره طیبه و فرزند نماز جمعه و یادگار امام راحل است. من افتخار دارم که اولین حکم واحد دانشگاه آزاد در تاریخ 23 آبان سال 61 برایم صادر شد و با 10 هزار تومان اولین واحد را با 14 تک درس به نام 14 معصوم در محل مصلی در تبریز احداث کردم و روی زمین و روی پتوهای هلال‌احمر آموزش دانشگاه آزاد اسلامی آغاز و برگزار شد.


آیین‌نامه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در اسفند 76 تصویب شد. این باشگاه 11 سال بر تاسیس بنیاد ملی نخبگان تقدم دارد و بسیاری از اهدافی که در بنیاد ملی نخبگان دنبال می‌شود در اساس‌نامه باشگاه و برنامه‌هایی که انجام می‌دهد، وجود دارد. یک از کارهای باشگاه‌ تقدیر و تشویق از نخبگان، مخترعان و کسانی که کارهای برجسته علمی انجام داده‌اند، است.


در هیات امنای دانشگاه آزاد با حضور دکتر جاسبی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره باشگاه بحث‌های زیادی شد، اما در نهایت تصمیم گرفته شد در راستای جذب نخبگان و برای کم کردن مهاجرت‌های ناخواسته این باشگاه تاسیس شود و الان باشگاه در مسیر جذب دانشجو از خارج از کشور قدم برمی‌دارد. تعدادی هم از اعضای باشگاه امروز از دانشگاه‌های خارج از کشور هستند.


چه کسانی تاکنون ریاست باشگاه پژوهشگران را عهده‌دار بوده‌اند؟


دکتر سرور‌الدین اولین رئیس باشگاه و دومین رئیس، آقای ملاباشی بود. بعد از او دکتر قورچیان ریاست باشگاه را به عهده گرفت و دکتر طائب هم به عنوان رئیس چهارم باشگاه خدمت می‌کردند و رئیس سابق باشگاه هم دکتر دلاور بود که بعد از ایشان بنده عهده‌دار این مسئولیت شدم. رئیس باشگاه پژوهشگران جوان رئیس کمیسیون دائمی هم است، علاوه بر این رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دبیری شورای هدایت دانشگاه آزاد اسلامی را نیز بر عهده دارد.


ساختار باشگاه پژوهشگران از چه معاونت‌هایی تشکیل شده است؟


در اساسنامه باشگاه چهار معاونت داریم، ولی در حال حاضر مجموعه دارای سه معاونت است که با توجه به رویکرد جدید دانشگاه که رویکرد فرهنگی است، معاونت فرهنگی که دوسال قبل حذف شده بود مجددا احیای آن در کمیسیون دائمی تصویب شده است. باشگاه فقط وظیفه پژوهشی ندارد و فرق بین باشگاه و دانشگاه همین است. همچنین معاونت پژوهشی و فناوری، معاونت چهره‌ها یا استعداد درخشان و معاونت پشتیبانی نیز از زیرمجموعه‌های باشگاه پژوهشگران جوان هستند.


در حال حاضر 360 باشگاه در کشور وجود دارد. تمام باشگاه‌ها در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مستقر هستند. باشگاه 34 کمیته استعداد درخشان در مرکز استان‌ها نیز دارد و یک کمیته مرکزی چهره‌های استعداد درخشان که این کمیته مرکزی هم دارای اعضای حقیقی و هم حقوقی است.


بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان پارک‌های علم و فناوری دارند و باشگاه پژوهشی‌شان جداست ولی ما تنها باشگاهی هستیم که در همه گرایش‌ها به صورت جداگانه فعالیت می‌کنیم و برتری باشگاه در این است که امکانات باشگاه برای دانشگاه‌های دولتی، آزاد و حتی ایرانیان خارج از کشور است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی فقط برای دانشجویان و اساتید نیست و دانش‌آموزان هم عضو باشگاه هستند، تعداد قابل توجهی از باشگاه‌های موجود ویژه دانش‌آموزان است. 14 سال قبل 3 دانش‌آموز 9ساله، 11ساله و 8ساله عضو این باشگاه بودند که اکنون در دانشگاه‌های مطرح کشور در دوره دکتری تحصیل می‌کنند.



در حال حاضر باشگاه چند عضو دارد؟


باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اکنون 77 هزار و 500 عضو دارد که از این تعداد 11 هزار و 650 نفر آنها از دانشگاه‌های دولتی، پیام‌نور و نیمه‌دولتی داخل و خارج کشور و بقیه از دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


کسانی که از خارج عضو باشگاه هستند مخترعان یا استادان برجسته‌ای هستند که خیلی فعال‌اند و با دانشجویان ما ارتباط دارند و کار علمی مشترک انجام می‌دهند. چند نفر از اعضای باشگاه محققانی هستند که در جهان مدال طلا گرفته‌اند یا عناوین برتر علمی دارند.


همه دانشجویان، فارغ‌التحصیلان، استادان، محققان و پژوهشگران داخل و خارج از کشور می‌توانند در این باشگاه عضو شوند. عضویت در آن به دو صورت عادی و فعال است، متقاضیان هم می‌توانند در سایت تقاضای عضویت بدهند و هم به صورت حضوری؛ و اگر همکاری‌های لازم و کارهای پژوهشی و علمی خوب انجام دهند به عنوان عضو فعال و استعداد درخشان معرفی می‌شوند.


چه تعداد اختراع از سوی اعضای باشگاه به ثبت رسیده است؟


اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان توانسته‌اند تاکنون در واحدهای دانشگاه آزاد و مراکز رشد، 3 هزار و 569 اختراع را ثبت کنند. بعضی از مخترعان عضو دانشگاه آزاد اسلامی هستند، بعضی اختراعات بین دانشجویان دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی مشترک است و تعدادی از مخترعان هم از دانشگاه دولتی اما عضو باشگاه پژوهشگران جوان هستند.


چند مقاله علمی از سوی اعضای باشگاه ارائه شده است؟


براساس آخرین آماری که در پایگاه علمی اسکوپوس ارائه شده است، 12 هزار و 13 رکورد علمی تا اول خرداد 96 ثبت شده است که بیش از 15 درصد کل رکوردهای دانشگاه آزاد تا این تاریخ است. بعضی از این مقالات را اعضاء خود به اسم باشگاه ثبت می‌کنند، ولی مقالاتی هم داشته‌ایم که به اسم باشگاه نیست، مثلا افرادی بوده‌اند که به اسم واحدهای مختلف دانشگاه آزاد ثبت کردند و همچنین تعدادی از مقالات به نام باشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی است.


باشگاه پژوهشگران به رکوردهایی جایزه می‌دهد که از سوی اعضای دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده باشد و جایزه نقدی به افرادی که از دانشگاه‌های دولتی باشند تعلق نمی‌گیرد، حتی اگر عضو باشگاه باشند.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در سال جدید چه ماموریت‌هایی دارد؟


تقویت باورهای دینی و تحکیم مبانی فرهنگ ملی و بومی در افزایش حفظ نشاط، شناسایی، هدایت و تقویت انگیزه برای تامین نیازهای علمی پژوهشی کشور، پرورش استعداها و خلاقیت اعضاء در زمینه‌های علمی، پژوهشی و فناوری از مهمترین ماموریت‌های این مجموعه است.


تلاش این است اعضایی که بالقوه فعال هستند را شناسایی کنیم و اعتقادمان این است که بیش از دو درصد ایرانیان نخبه هستند و تا‌کنون 77 هزار نفر را توانسته‌ایم جذب کنبم که اگر امکانات بیشتری فراهم شود استعداد بیشتری هم می‌توان جذب کرد.


اگر جوانان شاغل شوند جذب داخل می‌شوند. در همین راستا در حال راه‌اندازی صندوق حمایت از نخبگان هستیم تا با توجه به عنایت ویژه دکتر رهبر بتوانیم از ظرفیتی که در کشور وجود دارد، استفاده کنیم

همچنین توسعه فناوری با رویکرد تجاری‌سازی علم و تبدیل ایده به فناوری، تربیت و توانمند‌سازی نیروهای چابک و پرتوان، توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی در سطح ملی و منطقه‌ای، توسعه روحیه کار گروهی و ساماندهی در گروه‌های تخصصی و تقویت منابع مالی باشگاه در راستای استقلال مالی مجموعه و حمایت از تولید علمی در قالب مجلات ISI همانطور که مثلا در نانو جایگاه ویژه‌ای داریم، از دیگر ماموریت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی است.


در سال گذشته این باشگاه توانست 1016 سمینار یک روزه، 2109 سمینار نیم‌روزه، 601 مسابقه علمی، 2271بازدید از مراکز صنعتی برای فرهنگ‌سازی آمادگی ذهنی و پیشبرد اعضا به سمت صنعت برگزار کند.


دو نفر از اعضای باشگاه شرکت داروسازی و هولدینگ احداث کرده‌اند که اکنون حدود 1700 نفر در آنجا شاغل هستند. نکته‌ای که حائز اهمیت است ایجاد اشتغال است. اعتقاد ما این است که اگر جوانان شاغل شوند جذب داخل می‌شوند. در همین راستا در حال راه‌اندازی صندوق حمایت از نخبگان هستیم تا با توجه به عنایت ویژه دکتر رهبر بتوانیم از ظرفیتی که در کشور وجود دارد، استفاده کنیم.



اما شهر دانایی اخیرا از سوی باشگاه راه‌اندازی شده است، ظاهرا جایی است برای تربیت انسان‌های توانمند و کارآفرین؛ در این باره توضیح دهید که شهر دانایی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟


وقتی ما در دانشگاه شروع به کار کردیم، اعتقاد داشتیم در راستای همین موضوع یعنی پژوهش، فناوری و نخبه‌پروری و دانایی کار می‌کنیم و الان هم شهر دانایی وقتی موفق خواهد شد که زیر ساخت بزرگترین دانشگاه حضوری جهان را داشته باشد. هر کس عضو باشگاه باشد می‌تواند از تمام توانایی‌های دانشگاه آزاد اعم از 11000 آزمایشگاهی که در سطح کشور پراکنده هستند و دیگر امکانات بی‌نظیر این دانشگاه استفاده کند. خوشبختانه باشگاه پژوهشگران جوان در مجلس شورای اسلامی در کنار بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی ریاست جمهوری به ثبت رسیده است.


باشگاه از زیر ساخت دانشگاه استفاده می‌کند و شهر دانایی از زیرساخت هر دو (باشگاه و دانشگاه آزاد) استفاده می‌کند. ایده ایجاد این شهر در ابتدا به صورت IKC (International Knowledge City) بود، اما زمانی که در کمیسیون دائمی باشگاه مطرح شد، دکتر سعید سهراب‌پور و مهندس اکبر ترکان پیشنهاد دادند «مدیا» را هم ما با کمک مناطق آزاد می‌سازیم و اکنون شهر دانایی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «شهر بین‌المللی دانایی، فناوری و رسانه» IKTMC شکل گرفته است.


اولین شهر دانایی را اخیرا در پاکترین شهر ایران یعنی فیروز‌کوه در زمینی با وسعت 19 هکتار احداث کرده‌ایم که تا 40 هکتار هم در زمین‌های مقابل قابل افزایش است. اکنون سالن‌های شهر راه‌اندازی شده، بسیاری از دستگاه‌های مورد نیاز خریداری شده، تفاهم‌نامه‌ها امضا شده است و مسئولان شهر قول همکاری و حتی افزایش زمین تا 250 هکتار را داده‌اند. در آینده هم شهرهایی که امکانات اولیه مناسب داشته باشند، به آنها کمک می‌کنیم تا شهرهای دانایی ایجاد و توسعه پیدا کنند. هدف کلی شهر دانایی تبدیل علم به ثروت، کارآفرینی و پرورش دانشمندانی چون بوعلی سینا و رازی است.


شهر دانایی در چه محورهایی فعالیت می‌کند؟


شهر بین‌المللی دانایی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی دارای 14 محور مهم برای فعالیت است. تفرجگاه و زیست‌گاه پرندگان، پژوهشکده فناوری و آموزش، اقامتگاه نخبگان، مرکز رشد، مکان ملاقات، خانه ادیان، گلخانه و دمنوش‌خانه، سینه تک (تکنولوژی سینما برای کارآفرینی با بهره‌مندی از جلوه‌های بصری) مرکز فکر، مرکز پرورش شخصیت، بازار خوداشتغالی، هتل موزه، شهرک عابرمحور و VR (Virtual Reality) شبیه‌ساز مجازی در تعامل با دنیای سه‌بعدی از محورهای فعالیت این شهر هستند. این شهر آماده شروع عملیات است و برنامه آن این است که در سال 1414 زون‌‌بندی شهر دانایی به نتایج وسیع برسد.


همه کسانی که عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی یا در ارتباط با باشگاه هستند، می‌توانند از امکانات این شهر بهره‌مند شوند.



زیستگاه پرندگان یکی از امکاناتی است که در شهر دانایی تعبیه شده است و برای جذب توریسم علمی است. ما می‌خواهیم دانشمندانی را از جای‌جای جهان با خانواده‌هایشان برای بازدید از این مراکز دعوت کنیم و تفرجگاه مدنظر ما مکانی علمی تفریحی است.


باشگاه پژوهشگران تنها به دنبال آموزش نیست و معتقدیم آموزش باید براساس پژوهش انجام شود. در همین راستا در شهر دانایی و در قالب پژوهشکده فناوری و آموزش قصد داریم دوره‌های کوتاه‌مدت کار‌آفرینی و فناوری را با کمک استادانی از از سراسر کشور و حتی از خارج برگزار کنیم.


افراد مختلفی که از کشورهای دیگر به این شهر می‌آیند شاید مسلمان نباشند و پیرو آیین و مذهب دیگری باشند، به همین خاطر محلی برای عبادت آنها به نام خانه ادیان در نظر گرفته‌ایم و هدف ما بیشتر گفت‌وگوی بین ادیان توسط دانشمندانی از کشورهای مختلف است.


امروزه استفاده از جلوه‌های بصری برای آموزش‌های مختلف بسیار مورد استفاده است و همین مهم نیز در دستور کار شهر دانایی است. به همین منظور سالن‌های متعدد سینما در شهر دانایی احداث می‌شوند تا افرادی را که وارد شهر می‌شوند با فیلم و جلوه‌های سمعی و بصری آموزش دهیم.


اعتقاد ما این است اگر از کارهای کوچک شروع کنیم، تا 10هزار مرتبه هم رشد می‌کند. نمونه بارز آن هم خود دانشگاه آزاد اسلامی است. اگر کسی می‌تواند تولیدی هر چند کوچک داشته باشد، باید حمایت شود و دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه پژوهشگران در شهر دانایی این حمایت را انجام می‌دهند

مرکز فکر و پرورش شخصیت می‌تواند از فعالیت‌های اثربخش این مجموعه باشد. اعتقاد داریم که باید کمپ کارآفرینی تاسیس شود و کسانی را که پتانسیل‌های کافی دارند، شناسایی کنیم و آموزش‌های لازم را در قالب دوره‌های بلند‌مدت کارآفرینی کارآمد به آنها بدهیم.


اما برخی فرآیندها هرچقدر جلوتر می‌روند سرعت آن‌ها بیشتر می‌شود. بازار خوداشتغالی شهر دانایی چنین حالتی دارد و افراد کارهایی که تولید می‌کنند موجب می‌شود اشتغال بیشتری به وجود بیاید. ولی هدف فقط تولید محصول نیست بلکه اعتقاد بر این است اگر از کارهای کوچک شروع کنیم، تا 10هزار مرتبه هم رشد می‌کند. نمونه بارز آن هم خود دانشگاه آزاد اسلامی است. اگر کسی می‌تواند تولیدی هر چند کوچک داشته باشد، باید حمایت شود و دانشگاه آزاد اسلامی و باشگاه پژوهشگران در شهر دانایی این کار را انجام می‌دهند.


هتل موزه از دیگر امکاناتی است که برای شهر در نظر گرفته شده است. اساس کار ما در محیط تجاری‌سازی فناوری، اقتصاد مقاومتی و تولید اشتغال است ولی در کنارش غافل از کار فرهنگی نیستیم، اگر به همه این‌ها برسیم باز هم این هدف جمهوری اسلامی نیست. کرامت، الگو‌شدن در بعد بیرونی جامعه و به کار بردن تدبیر از ابعاد کار فرهنگی است. زمانی نخبگان ما می‌توانند الگو شوند که هم در بعد فناوری هم در بعد فرهنگی و تجاری‌سازی با هم بتوانند فعالیت‌هایشان را پیش ببرند.


شهرک عابر‌محور مطمئنا از زیبایی‌های شهر دانایی دانشگاه آزاد خواهد بود. ما در نظر داریم در قسمتی از شهر دانایی ماشین اجازه ورود نداشته باشد و افراد با دوچرخه یا پیاده‌ عبور و مرور داشته باشند. برای این بخش امکانات فوق‌العاده‌ای تدارک دیده شده است که مطمئنا هر عابری را مجذوب خود خواهد کرد البته همه موارد آن در بعد فناوری و کارآفرینی است که تلنگری برای همگان است.


محور چهاردهم این شهر، شبیه‌ساز مجازی در ارتباط و تعامل با دنیای سه‌بعدی است و مطمئنا عامل اصلی موفقیت در شهر دانایی خواهد بود. شبیه‌سازی مجازی در تعامل با دنیای سه‌بعدی ترکیبی بین دنیای مجازی و دنیای حقیقی است، ما معتقدیم موفق نمی‌شویم علم تولید کنیم مگر اینکه این مورد محقق شود.


VR مکان مشخصی نیست، باشگاه پژوهشگران مشهد مامور این انجام این کار است و اولین محصول آن هم تحت عنوان "من پژوهشگر برترم" وارد بازار شده است که نشان می‌دهد یک پژوهشگر چه کارهایی باید انجام دهد. محصولات رسانه‌ای، محصولات مجازی، در این قسمت تولید می‌شود ولی فقط محدود به مشهد نیست و می‌توانیم تولید نرم‌افزاری در سطح جهانی داشته باشیم. همایش‌ها را هم مجازی و هم واقعی برگزار می‌کنیم. اعتقادمان بر این است باید ارتباطی بین دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه اسلامی و دانشگاه‌های خارج از کشور به صورت حقیقی و مجازی برقرار کنیم.


حضور نخبگان در شهر دانایی چه مزیت‌هایی برای آنها دارد؟


شهر بین‌المللی دانایی دارای دو بعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. بعد نرم‌افزاری را بر مبنای سخنان مقام معظم رهبری که تاکید بر جنبش نرم‌افزاری و نهضت تولید علم و آزاد‌اندیشی دارند، بنا خواهیم کرد.


محورهای نرم‌افزاری کارآفرینی تجارت جهانی و منطقه‌ای و بومی است. تدوین و تنظیم مستندات مورد‌نیاز، مصوبات، آیین‌نامه‌های اجرایی و شیوه‌‌نامه‌های آن، طراحی برنامه‌های آموزشی و توانمند‌سازی اعضای باشگاه در زمینه کارآفرینی و کسب و کار، تدوین و ارائه استراتژی‌های جلب حمایت‌های مادی و معنوی افرادی خیّر، طراحی و ارائه برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و ‌بلندمدت کارآفرینی، تدوین و ارائه کارهای اجرایی فرهنگ کارآفرینی در گستره باشگاه و در گستره شهر دانایی و برآورد منابع و امکانات مورد‌نیاز و زیر ساخت‌های فیزیکی و الکترونیکی ستادی تنها بخشی از فعالیت‌های حوزه نرم‌افزاری است.


اما در بخش سخت‌افزاری تشکیل کمیته‌های اجرایی ستادی و محیطی در باشگاه‌ها و تعیین وظایف دقیق اعضای کمیته‌ها، هماهنگی کلیه ارگان‌ها و سازمان‌هایی که قصد همکاری با باشگاه را دارند، اجرای برنامه آموزشی و تدوین و توانمندی کارآفرینی با توجه به طرح‌های آمایش سرزمینی، برگزاری جلسات هم‌اندیشی در شهر دانایی یا در کل شهر دانایی به صورت مجازی، همکاری در راه‌اندازی مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان پیگیری می‌شود.


شهر دانایی یک پروژه منطقه‌ای، ملی و جهانی محسوب می‌شود. باشگاه‌های بزرگ جهان معمولا مختص به افراد خاص است ولی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به همگان است

فعالیت‌های خاصی قرار است در شهر دانایی انجام شود و برخی را هم شروع کرده‌ایم، طراحی پنل خورشیدی با عمر مفید 25 سال، باغچه آب نما، تولید سطل‌های زباله و صندلی‌های هوشمند شهری، انواع مختلف تلوزیون‌های فضای باز، تولید اولین صندلی چند منظوره هوشمند در کشور، استفاده از خدمات نوین برای رفاه شهروندان و ... نمونه‌ای از تولیدات و فعالیت‌هایی است که انجام شده یا در شهر دانایی در حال انجام است. همه این امکانات در اختیار نخبگان قرار می‌گیرد تا براساس توان خود و با آموزش‌ها و امکانات باشگاه پژوشگران دانشگاه آزاد بر رونق کارآفرینی کارآمد و اشتغال بیفزایند. حتی در اقدامی بی‌نظیر قرار است همه کتابخانه‌های کشور به شهر دانایی متصل شوند.


شما به عنوان مدیر این پروژه، انتطار دارید نخبگان بعد از خروج از شهر، چه تغییری کرده باشند؟


شهر دانایی یک پروژه منطقه‌ای، ملی و جهانی محسوب می‌شود. باشگاه‌های بزرگ جهان معمولا مختص به افراد خاص است ولی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به همگان است.


با توجه به رویکرد جدید دانشگاه و با حضور دکتر ولایتی که تجارب جهانی و بین‌المللی دارند و دکتر رهبر که کارنامه درخشان علمی و مدیریتی دارند، می‌توان به آینده و موفقیت روزافزون امیدوار بود.


انتظار ما از خروجی این شهر، تربیت انسان‌هایی است که توان‌مندی خوداشتغالی دارند. انسان‌هایی که دیگر نیازی نیست ما برای آنها اشتغال ایجاد کنیم بلکه خود هم برای خود و هم برای دیگران اشتغال ایجاد کنند.


معنای اقتصاد مقاومتی همین است. ایده این شهر این است که تمام امکانات دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار تمام دانشجویان و اساتید باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب