دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
منادی در گفت‎وگو با آنا:

فضای علمی را با اظهارنظرهای غیرعلمی، غیرحقوقی و غیرکارشناسی متشنج نکنید

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی به اظهارات معاون حقوقی وزارت علوم درباره رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد واکنش نشان داد و تاکید کرد از سخنان دکتر روشن به عنوان حقوقدان متعجب است زیرا مرجع اعلام قوانین، معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی است.
کد خبر : 197363

دکتر علیرضا منادی‌سفیدان به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «قوانینی را در اختیار داریم که طبق بند 1 ماده 3 قانون "تدوین و تنقیح قوانین و مقرارت کشور" تشریح می‎کند که وظیفه اعلام قوانین معتبر برعهده معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی است.»


او در این باره توضیح داد: «همان‌طور که گفتم این امر از وظایف معاونت قوانین مجلس به حساب می‎آید و ما هم می‎خواستیم که رئیس خانه ملت این موضوع را اعلام کند، اما دکتر لاریجانی دستور آن را به معاونت قوانین مجلس محول کرد. البته این مساله کاملا مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد که هیچ ربطی به قانون مصوب 93 (سنجش و پذیرش دوره‎های قدیم) ندارد. بنابراین اعلام می‌‏کنیم که این قانون و آئین‌نامه اجرایی که در سال 69 تصویب شده است، به قوت خود باقی هستند.»


منادی در ادامه افزود: «مرجع اعلام قوانین، معاونت قوانین مجلس است و این نهاد قانونی هم همان مسائلی را که پیشتر به آن اشاره کردم را به صراحت بیان کرده است. بنابراین هر کسی نمی‎تواند درباره اعتبار یا عدم اعتبار قوانین اظهارنظر کند یا بگوید آن قانون یا این قانون صلاحیت دارد یا ندارد. من به شخصه از اظهارنظر برخی حقوقدانان درباره چنین مسائلی واقعا تعجب می‎کنم.»


معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «من از حقوق‌دانان وزارتخانه‌ها و نهادهای علمی درخواست می‎کنم که با اظهارنظرهای غیرعلمی، غیرحقوقی و غیرکارشناسی فضای علمی را متشنج نکنند. به این دلیل که همه شاهد بودند که با تصمیم ناگهانی درباره رشته ‎محل‎ها چه آسیب‎‌های روانی بدی بر دانشجویان و خانواده آن‎ها تحمیل شد چراکه در مقطعی به دانشگاه آزاد گفتند رشته‌محل‎های شما حلال است و در برهه زمانی دیگری آن هم به طور ناگهانی به ما گفتند آن رشته‌محل‎هایی که قبلا حلال بودند الان حرام شده است.»


منادی به تایید تعدادی رشته‎محل دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: «بیش از 700 رشته‌محل از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم تایید شده است اما این وزارتخانه هنوز در این باره اطلاع‌رسانی نکرده است، زیرا این مساله را در حالت مسکوت قرار دادند و گفته‌‎اند "فعلا این موضوع را اعلام نمی‎کنیم تا بعد ببینیم چه می‎شود!".»


او در بخش دیگری از سخنان به تعداد جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: «اخیرا بیش از 6 هزار نفر را در مقطع Ph.D در دانشگاه آزاد اسلامی جذب شدند. من از همه می‎پرسم؛ اگر ما این تعداد را در دانشگاه قبول نمی‎کردیم چه اتفاقی رخ می‎داد؟ جالب اینجاست که اکثر این افراد فارغ‌‎التحصیل وزارت علوم بودند.»


معاون امور مجلس دانشگاه آزاد خطاب به وزارت علوم گفت: «برای این وزارتخانه مانند روز روشن است و مشاهده کرده که دانشگاه آزاد چقدر افراد نخبه را جذب خود کرده است اما از خود نمی‎پرسد که با تصمیمات ناگهانی، غیرکارشناسی و غیرحقوقی درباره رشته‌محل‎ها ممکن است همان افراد نخبه از کار بیکار شوند.»


منادی سخنان معاون حقوقی وزارت علوم درمورد رشته‌محل‎های دانشگاه آزاد را رد کرد و با غیرحقوقی خواندن آن، افزود: «شورای عالی انقلاب فرهنگی نامه‎ای را به رئیس مجلس ارجاع داده است و طبق قانون مصوب مجلس، در روزهای آینده از وزارت علوم و دانشگاه آزاد دعوت و جلسه‎ای را برای این مساله تشکیل تا با دستور رئیس مجلس حل و فصل شود.»


او درباره حل سریع و زودهنگام مشکل بین وزارت علوم و اساسنامه دانشگاه پیام‌نور و همچنین تشکیل جلسه فوری میان معاون آموزشی این وزاتخانه در شورای عالی گسترش بدون دخالت مجلس واکنش نشان داد و گفت: «متاسفانه در کشورمان مقاومت‎هایی در برابر بخش‎های غیردولتی وجود دارد. به هرحال آن دانشگاه دولتی است و بودجه دولتی هم دارد ولی وزارت علوم با دانشگاه آزاد درباره مسائلی که به آن‎ها اشاره کردم دچار زاویه شده و مشکل دارد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب