دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 تير 1396 - 15:48
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:

پوشش تحصیلی بیش ازیک میلیون و480 هزاربی‌سواد در سال گذشته

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به برنامه‌های سازمان برای سوادآموزی از پوشش تحصیلی بیش ازیک میلیون و480 هزاربی‌سواد در سال 95 خبر داد.
کد خبر : 195743

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی باقرزاده در نشست تبادل تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و موسسه خدمات علمی آموزشی رزمندگان که صبح امروز (دوشنبه) در سالن نهضت سوادآموزی برگزار شد؛ با اشاره به چالش‌های موجود، اظهار کرد: حداکثر مشارکت در اجرای برنامه‌ها را مورد توجه قرار دادیم و این مشارکت محدود به آموزش و پرورش نبوده بلکه نهادهای مربوطه، مراکز محلی و خانواده ها در این امر تاثیرگذار خواهند بود.


وی از امضا سی و یکمین تفاهم نامه سازمان نهضت سوادآموزی با سایر نهادها و دستگاه‌ها خبر داد و افزود: برخی از تفاهم نامه‌ها به طور ترویجی و برخی به طور تبلیغی است و امروز با انعقاد این تفاهم نامه، با موسسه رزمندگان اسلام وارد تعاملات بیشتری می‌شویم و سنجش و ارزشیابی و کیفیت بخشی را مورد توجه قرار می‌دهیم.


باقرزاده خاطرنشان کرد: این تعامل به یادگیری و توانمندسازی کمک کرده و با آگاهی و علم می‌توان به بهبود سطوح سوادآموزی کمک کرد،


وی ادامه داد: با توجه به سیاست اقتصاد مقاومتی که رکن اصلی آن توانایی و تولید دانش و علم برای تولید و مصرف بهینه است این موارد در گروه آموزش همگانی محقق می‌شود.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی‌ با اشاره به ایجاد کارگروه مشترک، عنوان کرد: با استفاده از این فرصت سالانه ۱۵۲عنوان کتاب جدید چاپ می‌شود که همکاری با این موسسه در این مورد و همچنین تولید ابزار آموزشی و ارزشیابی موثر است.


باقرزاده با اشاره به آمار و ارقام استخراج شده از سرشماری‌ سال 95، تصریح کرد: در این سال سوادآموزی شتاب قابل قبولی گرفت و در سال‌های 95-91 یک میلیون و 113 هزار و 700 نفر از بی‌سوادان ردیف سنی 10 تا 49 سال با سواد شدند همچنین در همه گروه‌های سنی یک میلیون و 480 هزار نفر از تعداد بی‌سوادان کاسته شد.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از رشد 14 برابری سوادآموزی در سال‌های 88 تا 90 خبر داد و گفت: در5 سال اخیر در گروه سنی 6 سال به بالا رشد 2.85 صدم درصدی را شاهد بودیم و این در حالی است که میانگین درصد با‌سوادی در دنیا در فاصله سال‌های 2000 تا 2015 فقط یک درصد بوده است.


وی اظهار کرد: بی‌سوادان کنونی کمتر از 50 سال جمعیتی نزدیک به 2 میلیون و 700 هزار نفر را شامل می‌شود که بخشی از آنها اتباع خارجی و برخی آموزش ناپذیر هستند.


باقرزاده از آماده شدن ۹ جلد کتاب خواندن با خانواده خبر داد و گفت: هر ساله یک کتاب متناسب با مناسبت سال تولید می‌شود که اکنون چهل جلد کتاب در راستای اجرای طرح حلقه کتابخوانی داریم.


وی در خصوص به کارگیری نیروی انسانی با توجه به این تفاهم نامه، گفت: شرایط به کارگیری مانند فعالیت آموزش دهندگان بوده یعنی برای آموزش بین جنسیت آموزش دهندگان و سوادآموزان هماهنگی وجود دارد و جمعیت هدف نیز ۱۰تا ۴۹ساله هستند.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه ۶۳هزار آموزش دهنده آزاد و ۱۰هزار و ۶۰۰معلم با سازمان همکاری کرده و در طرح توانمندسازی نیز شرکت کردند، اظهار کرد: موسسه به ساماندهی و شناسایی نیروهای جدید کمک می‌کند.


وی در خصوص معیارهای ارزشیابی سوادآموزی که در این همکاری مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در ارزشیابی پایانی سوالات باید براساس یادگیری افراد و استانداردهای موجود طراحی شود و در اختیار آزمون دهندگان قرار بگیرد تا در نهایت صدور گواهینامه انجام شود.


وی تصریح کرد: یکی از موضوعات منحصر به فرد طراحی سوالات استاندارد بودن آنها است که حداکثر شباهت با آزمون سراسری دارد و کسی که بتواند به سوالات سراسری اشراف داشته باشد می‌تواند سوالات مربوطه آزمون را طراحی کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب