بازی با نهنگ عنبر؛ جرم یا تفریح؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هرچند که خیلیها بعد از انتشار ویدئوی «رحمت»، جوان صیاد بوشهری، از شجاعت و شیرینکاری او نوشتند اما برخی نیز معتقد بودند که کار او آزار و اذیت نهنگ محسوب میشود و به این کار اعتراض کردند.
کاربرانی که کار رحمت را نمونه حیوانآزای میدانستند، دلایل مشخصی برای این اظهار نظر نداشتند، همین سبب شد که رسانهها سراغ مسئولان محیط زیست رفته و نظر آنها را جویا شوند.
اما جالب است بدانید که نظرات این مسئولان نیز به اندازه کاربران و کارشناسان مجازی متفاوت بود.
از یک سو محمد امین طلاب، رئیس دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به روزنامه هفت صبح میگوید: واقعیت این است که این جوان بوشهری تخلف بزرگی مرتکب نشده که بخواهیم او را جریمه کنیم. نهنگ سواری این جوان بیشتر از اینکه به نهنگ آسیب بزند ممکن است به خودش آسیب میزد. البته ممکن است احساس امنیت از این نهنگ را نیز بگیرد. این نهنگ آسیبی به انسان نمیزند اما حرکات زیادش ممکن بود باعث شود تا این صیاد از روی آن پرت شود و آسیب ببیند.
از طرف دیگر داوود میرشکار، مدیرکل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به مهر میگوید: متاسفانه سوار شدن بر کوسهنهنگها محدود به آن یک بار که فیلمش در شبکههای اجتماعی گسترده شد، نبوده است و این اقدام که مکرر هم شده مصداق حیوانآزاری است.
هر چند که گفته میشود این گونه دریایی ماهی است نه نهنگ(که بومیهای منطقه آنها را نهنگ عنبر مینامند) اما به دلیل آنکه جثه بسیار بزرگی دارد به آن کوسه نهنگ میگویند، اما در هر حال هنوز مشخص نیست نهنگ سواری رحمت مصداق حیوان آزاری و جرم است یا اینکه وزن رحمت در برابر وزن چند تُنی نهنگ، مثل راه رفتن یک مورچه روی بدن رحمت است؟
انتهای پیام/