دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا؛

دریافت تسهیلات گران، تولیدکننده را به ته چاه می‌برد

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: دریافت وام با نرخ سود بالا، ریسک بزرگی است، زیرا اگر تولیدکننده با دریافت این تسهیلات گران، تقاضا و مصرف‌کننده‌ای را برای کالای خود پیدا نکند، تمامی کالاها در انبارها دپوشده که در این صورت هم خود ورشکسته می‌شود و هم بانک‌ها در بازپرداخت این وام‌ها با مشکل مواجه خواهند شد.
کد خبر : 194324

فاطمه مقیمی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا، ارزیابی خود از نرخ بالای سود تسهیلات بانکی را ضدتولید رقابتی دانست و گفت: دریافت تسهیلات بانکی با نرخ‌ بهره بالا از سوی یک تولیدکننده، مستلزم وجود یک طرح تولیدی دارای توجیه فنی و بازاریابی کافی برای وجود تقاضا در بازار مصرفی کشور است که در این صورت دریافت چنین تسهیلاتی معنا دار می شود.


وی ادامه داد: زمانی که بنگاه‌های تولیدی در سطح عرضه و تقاضا کالاهای خود در وضعیت رکودی به‌سرمی‌برند، دریافت تسهیلات با نرخ‌های ضدتولیدی باید توجیه‌پذیر باشد چراکه بازپرداخت سود و اصل تسهیلات در نظام تولیدی نیز مهم است.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه درصد سود تسهیلاتی با رقابت‌پذیری فعلی بازار کشور همخوانی ندارد، تصریح کرد: دریافت وام با نرخ سود بالا، عملا یک ریسک بزرگی به‌شمار می‌آید که شاید برای تولیدکننده مانند یک چاه باشد، زیرا اگر با دریافت این تسهیلات گران، تقاضا و مصرف‌کننده‌ای برای آن در بازار وجود نداشته باشد، تمامی کالاها در انبارها دپو شده و مشتری برای آن وجود ندارد چراکه زیرساخت‌های فروش کالا در کشورمان وجود ندارد.


عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه درباره اینکه دریافت و پرداخت تسهیلات بدون شناسایی شرایط محیطی، به شکست بنگاه‌تولیدی منجر می‌شود، گفت: دولت و نهادهای اقتصادی زیرمجموعه آن باید ارائه تسهیلات را با زیرساخت‌های اولیه آن همگام سازند یعنی شناسایی بخش‌های صنعت بیمار، مقدار نیازمندی به تسهیلات در این بخش، تخمین موفقیت یا شکست در ارائه تسهیلات، امکان بازپرداخت پول و ... باید توسط عاملان اجرایی در بانک‌ها به صورت دقیق کارشناسی شود.


وی اضافه کرد: از سوی دیگر، پرداخت حجم انبوه تسهیلات بدون بازتاب و رهاورد امکان‌پذیر نیست و نباید این حجم نقدینگی به بنگاه‌های اقتصادی یا غیراقتصادی اختصاص داده شود که بعضا مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و نتیجه‌ای برای تولید به همراه نداشته باشد.


مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: طرح رونق تولیدملی برای صحیح اجرا شدن، نیازمند بررسی هزینه‌های پروپزال‌های ارائه شده و آسیب‌شناسی آن برای ارائه تسهیلات و نظارت بر نحوه تزریق منابع به بنگاه و رصد درصد پیشرفت‌های بنگاه های اقتصادی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب