افزایش قیمت یا گرانی؟/ مرغ هم بلاتکلیف ماند
محمد یوسفی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه قیمت تابعی از عرضه و تقاضاست، عنوان کرد: قیمت فروش باید با هزینه تمام شده همخوانی داشته باشد. زمانی که قیمت جوجه به 2 هزار و 400 تومان میرسد، قیمت مرغ هم باید 8 هزار و 500 تومان تا 9 هزار تومان باشد.
وی تصریح کرد: قیمت امروز مرغ در میدان بهمن 6 هزار و 500 تومان و در سطح شهر و میادین میوه و ترهبار 6 هزار و 990 تومان است و افزایش قیمت چندانی را نمیبینم.
یوسفی بیان کرد: اینکه مغازهداری بخواهد مرغ را با قیمت بیش از این عرضه کند و بفروشد، سودی عاید تولیدکننده نمیشود بنابراین سازمانهای نظارتی باید به این امر توجه داشته باشند.
وی ادامه داد: گرانی با بالا بردن قیمت متفاوت است. بالا رفتن قیمت تا زمانی که به تعادل و هزینه تمام شده و منطقی برسد، گرانی نیست. قیمت مرغ زنده به علت رشد قیمت جوجه مقداری بالا رفته اما گرانی اتفاق نیافتاده است.
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغداران گوشتی تاکید کرد: بالا بودن قیمت مرغ در برخی فروشگاهها به نسبت میادین میوه و ترهبار و میدان بهمن را نمیتوان به کل بازار تعمیم داد و یقینا ملاک قیمت بازار قرار نمیگیرد.
یوسفی قیمت مرغ زنده را 5 هزار و 200 تومان اعلام کرد و گفت: قیمت مرغ زنده باید 5 هزار و 500 تومان باشد اما هنوز به این قیمت نرسیدهایم.
وی بیان کرد: فاکتورهای مختلفی از جمله دانه، جوجه و... در قیمت مرغ موثر هستند. زمانی که تنها قیمت جوجه 2 هزار و 400 تومان است بنابراین نباید مرغ پس از پرورش و کشتار با نرخ 5 هزار و 300 تومان به فروش برسد.
گفتنی است، توزیع ویژه مرغ و عرضه مرغ منجمد در غرفه های میادین میوه و تره بار، میدان بهمن و مراکز خرده فروشی آغاز شده است و قیمتها برای تحویل درب سردخانه ۵۳۰۰ تومان و برای مصرف کنندگان ۵۷۰۰ تومان است.
آن طور که یوسف جلوخانی مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران گفته گرمای هوا و تلفات ناشی از آن، از علل گرانی قیمت است و از طرفی به علت افزایش قیمت جوجه، در حدود ۴۵ روز قبل میزان جوجه ریزی کاهش یافته بود که این مشکل به زودی حل خواهد شد.
انتهای پیام/