دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سردار جلالی مطرح کرد

ویروس آبله یکی از تهدیدهای زیستی جهان خواهد بود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با توجه به اینکه در دنیا سه کشور آمریکا، روسیه و ژاپن بیشترین تمرکز بر روی ابزارهای تولید ویروس آبله دارند و اظهارات بیل گیتس مبنی بر اینکه در آینده نزدیک ویروس آبله به عنوان تهدید زیستی مطرح می‌شود، این موضوع باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
کد خبر : 193408

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، کنفرانس پژوهشی «بررسی یافته‌های تجربی و عملی آبولا در آفریقا در جهت تقویت توان پدافند زیستی در کشور» که با حضور مدیران و متخصصان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان، امورخارجه، کشور، راه و شهرسازی، هلال احمر و نیروی انتظامی با هدف هم‌اندیشی، افزایش تعاملات بین دستگاه‌های کشور به‌منظور هم‌افزایی فعالیت‌ها و رصد و پایش و بهرهمندی از تجارب سایر کشورها در این رابطه در محل سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.


سردار سرتیپ غلامرضا جلالی در این کنفرانس گفت: تهدیدات زیستی یکی از ۵ تهدید عمده جهانی است که در حوزه‌های مختلف در حال شکل‌گیری است.


تهدیدات برتر جهان


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: سال جاری بیل گیتس صاحب شرکت ماکروسافت در کنفرانس امنیتی مونیخ سه تهدید جهانی تغییرات اقلیمی، جنگ هسته‌ای و تهدیدات بیولوژیک را به عنوان تهدیدات برتر جهان نام برده است وی در این کنفرانس گفت که تحولات در حوزه تهدیدات زیستی و بیولوژیک می‌تواند در یک آینده نزدیک (بین ۵ تا ۱۰ سال) جهان را با یک اپیدمی گسترده روبرو کند که حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر تلفات داشته باشد.


وی افزود: بیل گیس در این کنفرانس با سخنان پرسشی و رمزآلود درباره پیامدها و احتمال انتقال ویروس بیولوژیک از طریق مانیتور توسط تروریست‌ها یا دولت‌ها صحبت می‌کرد که بعدا مشخص شد وی در مرکز ژنومیک چین اسپانسر پروژه‌های بررسی نحوه تبدیل ویروس‌های سایبری به بیولوژیک است.


جلالی گفت: بیل گیتس در این کنفرانس اظهار می‌کند به دلیل اینکه برخی کشورها فاقد نظام کنترل تهدیدات زیستی هستند و ممکن است نظارت جهانی ناقص باشد، بنابراین درحوزه تهدیدات زیستی سیستم رصد، پایش، کنترل تشخیص و مدیرتی تهدید را مطرح کرده و می‌گوید باید این موضوع را بعنوان چالش جهانی در این حوزه دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.


ویروس آبله تهدید زیستی


جلالی افزود: با توجه به اینکه در دنیا سه کشور آمریکا، روسیه و ژاپن بیشترین تمرکز بر روی ابزارهای تولید ویروس آبله دارند و اظهارات بیل گیتس مبنی بر اینکه در آینده نزدیک ویروس آبله به عنوان تهدید زیستی مطرح می‌شود، برای ما این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: بیل گیتس معتقد است با توجه به اینکه احتمال مواجه با چنین اپیدمی در آینده وجود دارد، نیازمند زرادخانه‌ای از دارو، واکسن، تجهیزات و سامانه‌های تشخیصی، نظام کامل و جامع نظارت بر تهدیدات زیستی و جهانی بصورت پیوسته و ایجاد بالاترین سطح آمادگی برای ملت‌ها مثل آمادگی ارتش‌ها هنگام رفتن به جنگ در حوزه تهدیدات زیستی هستیم.


وی خاطر نشان کرد: اینکه صحبت‌های بیل گیتس در یک کنفرانس جهانی هشدار است یاتهدید یا تجارت؟ قابل بررسی است اما اگر بخواهیم تحلیل سیاسی را کنار بگذاریم و برداشت مثبتی داشته باشیم و باید به آن توجه کنیم.


استان‌های مرزی اولویت پدافند زیستی


جلالی گفت: در حوزه پدافند زیستی استان‌های مرزی در اولویت اول قرار دارند و استاندار به عنوان فرمانده قرارگاه زیستی و فرمانده سپاه استان بعنوان جانشین استاندار و فرمانده عملیاتی صحنه است که این مدل انتصاب باعث برقراری ارتباط بین ظرفیت های نظامی و غیرنظامی است.


وی خاطر نشان کرد: ما به دنبال ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات در کل کشور و استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی و شهرستان‌ها هستیم که در صورت بوجود آمدن حادثه ای اعم از طبیعی در مقیاس بزرگ(اپیدمی فراگیر طبیعی) و یا حادثه بیوتروریستی با پیامدهای بزرگ و یا تهدیدات غیر طبیعی زیستی(انسان ساخت-عامدانه) بتوان با آن مقابله کرد.


داشتن الگوی کلان در برابر تهدیدات


جلالی لازمه ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات را داشتن الگوی کلان دانست و افزود: در دنیا الگوهایی مانند مقابله با توسعه ویروس ابولا در آفریقا وجود دارد که می‌توان از تجربه این حوادث بهره برد.


وی گفت: ما نیازمند طرح پاسخ ملی در برابر حوادث و تهدیدات زیستی در سطح کشور و همچنین در سطح استانی و در حوزه های مختلفی مانند دام هستیم که بعد از تهیه این طرح‌ها، با آموزش‌ها و رزمایش‌ها و اصلاحاتی که انجام می‌شود بتوانیم به حدود آمادگی که پدافند غیرعامل در نظر دارد برسیم.


باحث بهداشت و درمان؛ محور اصلی پدافند زیستی


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، مباحث بهداشت و مقابله را محور اصلی پدافند زیستی عنوان کرد و افزود: حدود ۲۲ الی ۲۳ دستگاه اجرایی به نوعی با پدافند زیستی مرتبط هستند، بنابراین مساله پیشگیری و بهداشت در اولویت یکم اقدامات پدافند زیستی است. هزینه‌های مقابله با تهدیدات زیستی نسبت به هزینه های پیشگیری نسبت ۱ به ۲۰ دارد و مقابله بیست برابر پر هزینه تر است از پیشگیری و بهداشت.


جلالی تهدید زیستی علیه کشوررا به مراتب ساده تر و ارزارنتر از مقابله با تهدیدات زیستی دانست و گفت: باید پیشگیری در برابر تهدیدات انجام شود که کار به مقابله کشیده نشود زیرا مقابله با تهدیدات بسیار گران و انرژی بر هستند.


وی تاکید کرد: باید از تجربیات شکست خورده و موفقی که در سطح جهان برای مقابله با تهدیدات استفاده کرده و از این حوادث به سادگی عبور نکنیم تا در صورت مواجه با اینگونه حوادث دچار سردرگمی نشویم.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل ازدستگاه‌های اجرایی و اساتیدی که به لحاظ تخصص در این حوزه دارای مطالعات و تجربیاتی هستند خواست با محوریت قرارگاه پدافند زیستی اقدامات مقابله با تهدیدات و توسعه ویروس ابولا را بعنوان مورد پژوهی(case study) مورد بحث و بررسی قرارگیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته