دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نگرانی ژاپنی‌ها از کاهش تدریجی جمعیت

با اعلام آمار جمعیت ژاپن در سال 2016 میلادی، این کشور برای هشتمین سال متوالی با کاهش جمعیت روبرو شده است.
کد خبر : 192843

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، ژاپنی ها سال ها است که از کاهش تدریجی جمعیت و پیر شدن مستمر آن رنج می برند و این وضعیت در سال های اخیر نیز تشدید شد و اکنون هر روز شاهد به دنیا آمدن نوزادان کمتری هستند.
وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، اعلام کرد که جمعیت این کشور به حدود یک میلیون تولد در سال کاهش یافته که این میزان بالاترین سرعت کاهش در رشد جمعیت از سال 1968 میلادی تاکنون به شمار می رود.
براساس این گزارش، جمعیت ژاپن تا پایان سال 2016 میلادی 125 میلیون و 580 هزار و 653 نفر بود که این رقم در سال 2015 میلادی 126 میلیون و 830 هزار نفر، در سال 2014 میلادی 126 میلیون و 929 هزار و 969 نفر و در سال 2013 میلادی نیز بالغ بر 127 میلیون و 300 هزار نفر بوده است.
بر اساس این گزارش، در سال 2016 میلادی در ازای تولد 981 هزار نوزاد، یک میلیون و 309 هزار نفر جان خود را از دست داده اند و این موضوع نشان از کاهش جمعیت ژاپن است.
در آمار ارائه شده که تارنمای ژاپن تودی روز پنجشنبه اقدام به انتشار آن کرده است، شهرهای توکیو و هوکایدو به ترتیب بیشترین و کمترین نرخ رشد جمعیت را به خود اختصاص داده اند.
این گزارش همچنین خاطرنشان کرده است که در حال حاضر 27.17 درصد جمعیت این کشور را افراد بالای 65 سال تشکیل می دهد و این در حالیست که جمعیت افراد با سن 14 سال همچنان روند نزولی داشته و در حال حاضر به رقمی معادل 12.69 درصد رسیده است.
اگرچه دولت ژاپن طی سالهای اخیر برای افزایش جمعیت تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته است اما به باور کارشناسان اجتماعی این کشور، کاهش جمعیت ژاپن دلایل مختلفی دارد.
«یوکی گندا» (Yuki Genda)، استاد دانشگاه علوم اجتماعی توکیو کم شدن امید به زندگی، مشکلات اقتصادی و نابرابریهای اجتماعی را از دلایل اصلی کاهش جمعیت در کشور ژاپن می داند.
او معتقد است که نداشتن نظری خوشبیانه به آینده در سال های اخیر به شدت در میان مردم ژاپن افزایش یافته و این زنگ خطری برای دولتمردان ژاپنی به حساب می آید.
دولت ژاپن پس از ناکامی در رابطه با تلاش های مختلف خود برای افزایش جمعیت این کشور، در سال 1394 دست به ابتکاری جدید زد و بودجه ای را به برگزاری مراسم ویژه همسریابی در کشورهای مختلف برای اتباع خود اختصاص داده بود تا کشور را از مشکلی که به آن دچار شده نجات دهد. در این طرح که به «طرح تشویقی شینزو آبه» نخست وزیر این کشور مشهور بود، مبلغ سه میلیون ین (29 هزار و 527 دلار) از بودجه کشور به برنامه های تشویقی افزایش جمعیت اختصاص یافت.
هدف این برنامه ها معکوس ساختن نرخ منفی افزایش جمعیت ژاپن اعلام شد که به سرعت در حال افزایش است.
حمایت از ازدواج، کانون خانواده و تشویق زوج های جوان به فرزندآوری یکی از مهمترین راهبردهای رهبران ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور است.
مقام های ژاپنی پیش بینی کرده اند اگر روند فعلی زاد و ولد همچنان ادامه یابد ژاپن حدود یک سوم از جمعیت خود را در 50 سال آینده از دست خواهد داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب