دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست اعضای کمیسیون آموزش با شبکه جامع دانشگاه‌های استان خراسان رضوی؛

زاهدی: 85 درصد پذیرش تا دو سال آینده بر اساس سوابق علمی خواهد بود/ نگاه ما به دانشگاه آزاد اسلامی نگاهی مثبت است

نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با شبکه جامع دانشگاه‌های استان صبح امروز به ریاست دکتر محمدمهدی زاهدی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
کد خبر : 192603

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این جلسه به موضوع حذف‌رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی و چالش با وزارت علوم اشاره کرد و گفت: «ما وظیفه داشتیم تا مشکل بین وزارت علوم و دانشگاه را حل کنیم، نگاه ما به دانشگاه آزاد اسلامی نگاهی مثبت است. دانشگاه آزاد هم تلاش ‌می‌کند تا برخی از مشکلات خود را حل کند.»


زاهدی به وضعیت آزمون‌های کشور اشاره کرد و گفت: «ما تصویب کردیم و این قانون است که تا دو سال دیگر باید 85 درصد پذیرش دانشگاه‌ها براساس سوابق تحصیلی و علمی افراد در آزمون‌های استاندارد آموزش و پرورش صورت گیرد. سال قبل براساس آماری که به ما داده شده است حدود 42 تا 43 درصد پذیرش در کل آموزش عالی به این صورت انجام شده است و امسال امیدواریم به حدود 50 درصد برسد. هرچند که هر چه به جلوتر برویم مشکلات ما بیشتر می‌شود، یکی از مشکلات ما برگزاری آزمون‌های استاندارد است و من این اطمینان را می‌دهم که کمترین تخلف در آزمون‌های استاندارد وجود دارد.»


او افزود: «اما امسال فضاسازی در شبکه‌های اجتماعی مقداری زیاد شد که ما این را بررسی کردیم و واقعا به آن صورتی نبود که بتواند تاثیری داشته باشد و بنا داریم براساس برنامه‌ریزی‌ها و دستوراتی که صورت گرفته این اطمینان به خانواده‌ها داده شود که در دو سال آینده فقط 10 تا 15 درصد رشته‌ها در کشور رقابتی است.»


هر سال برای دانشگاه‌ فنی‌وحرفه‌ای 40 میلیارد تومان خلق کردیم


رئیس کمیسیون آموزش مجلس به وضعیت بودجه دانشگاه‌ها نیز اشاره کرد و ادامه داد: «ما در کمیسیون آموزش در دو سه سال اخیر تلاش کرده‌ایم و اتفاق افتاده که هر سال غیر از آنچه دولت در لایحه اختصاص داده است، 40 میلیاد تومان برای دانشگاه فنی و حرفه‌ای خلق کرده‌ایم. کار خوب دیگری که امسال انجام داده‌ایم این بوده که گفتیم حدود 2 هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم باشد و یک دوره‌ای به آنها تنفس داده شود و بعد از دو سال براساس درآمدهای اختصاصی‌شان قسط‌بندی کنند و پس دهند. این اتفاق بزرگی است و تا جایی که اطلاع دارم حدود 200 میلیارد تومان از این پول به دانشگاه فنی و حرفه‌ای تعلق می‌گیرد. نگاه ما به فنی و حرفه‌ای نگاه واقعا درستی است.»


کار خوب دیگری که امسال انجام داده‌ایم این بوده که گفتیم حدود 2 هزار میلیارد تومان در اختیار دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم باشد و یک دوره‌ای به آنها تنفس داده شود و بعد از دو سال براساس درآمدهای اختصاصی‌شان قسط‌بندی کنند و پس دهند

افزایش 31 درصدی بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی در برابر 11 درصد وزارت علوم در سال جاری


او با مقایسه دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم گفت: «بودجه دانشگاه‌های پزشکی نسبت به دانشگاه‌های دیگر بسیار خوب است. در سال جاری بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی 31 درصد افزایش داشته است در حالی که بودجه دانشگاه‌های وزارت علوم 11 درصد افزایش داشته است. همکاران ما در مجلس جنگ کردند تا توانستند پولی برای وزارت علوم بگیریم. یعنی 3 درصد به کل دانشگاه‌های کشور اضافه کردیم.»


زاهدی در پایان به طرح سلامت وزارت بهداشت نیز اشاره کرد و گفت: «علی‌رغم ایده‌های خوبی که این طرح داشت، بد مدیریت شد و واقعا الان تبدیل به چاه ویلی شده است که این چاه هرچه در آن پول بریزی، پر نمی‌شود. کشور توان ادامه طرح را به این صورتی که هست نخواهد داشت و باید سییستم مدیریتی این طرح نه مدیران طرح تحول سلامت، عوض شود. مطمئنا اگر این اتفاق بیفتد بسیار خوب خواهد شد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب