دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زنگ خطر خاموشی برق

با وقوع گرمای بی‌سابقه هوا در روزهای گذشته، میزان مصرف برق مشترکان نیز افزایش یافته است که با توجه به تجاوز از میزان پیش‌بینی‌ها به نظر می‌رسد احتمال خاموشی برق نیز قوت گرفته است.
کد خبر : 192599

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، دمای هوا طی روزهای اخیر رو به افزایش است و در این شرایط میزان به کارگیری از وسایل سرمایشی نیز در میان مشترکان بیش‌تر می‌شود که این امر گذر از پیک مصرف تابستانی را دچار چالش می‌کند.


پیک مصرف برق در روز دوشنبه هفته جاری با ثبت ۵۳۱۹۷ مگاوات در طول تاریخ صنعت برق رکورد زد در حالی که در سال گذشته پیک مصرف ۵۲۶۹۲ مگاوات بوده است. این آمار رشد یکباره مصرف در شبکه برق را نشان می‌دهد که گفته می‌شود به علت گرمای بی‌سابقه هوا و افزایش مصرف در این ایام رقم خورده است.


از سوی دیگر گرمای هوا در خردادماه امسال بی‌سابقه بوده و دمای هوای سیستان و بلوچستان به بالای ۵۵ درجه، و دمای هوای اهواز نیز در روزهای اخیر تیر به ۵۴ درجه رسید که این امر زمینه افزایش بی‌سابقه مصرف برق در این استان‌ها را به دنبال داشته است.


از طرفی بر اساس اظهارات مقامات وزارت نیرو رشد پیک مصرف برای امسال در حدود 5 درصد پیش‌بینی شده بود اما در 3 ماهه ابتدای امسال به 6.7 درصد رسیده و در برخی استان‌ها تا 12 درصد هم می‌رود. این در حالی است که بر اساس گزارشات هواشناسی گرمای هوا در روزهای آتی تشدید هم می‌شود.


اما بالا رفتن دمای هوا می‌تواند راندمان شبکه برق را نیز کاهش دهد. در دمای هوای بالا برخی از تجهیزات شبکه و سیم و کابل‌ها نیز ذوب شده و این امر بروز برخی اختلالات را نیز دامن می‌زند.


به همین جهت وزارت نیرو هر ساله برای مواجهه و گذر از پیک مصرف در ایام تابستان علاوه بر درخواست کاهش مصرف از مردم، طرح‌های تشویقی را نیز برای صنایع همکار در کاهش مصرف در نظر می‌گیرد. به طور مثال قراردادهایی برای ارایه تخفیف با صنایع سنگین منعقد می‌شود تا این صنایع دوره استراحت و تعمیرات خود را به زمان پیک بار منتقل کنند و بدین ترتیب مقداری از فشار بر شبکه کاسته شود.


از سوی دیگر وزارت نیرو از پیک مصرف تابستان گذشته تا پیک مصرف امسال ۲۳۰۰ تا ۲۴۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرده تا افزایش تولید برق کشور بالا رود که این امر یکی از اقدامات مناسب برای مواجهه با پیش گرفتن مصرف بر تولید است.


اما امسال هیات دولت با نگاهی به روند مصرف برق کشور مصوبه‌ای را برای کاهش مصرف در دستگاه‌های اجرایی داشته است که بر اساس آن باید مصرف برق در دستگاه‌های اجرایی به میزان 10 درصد کاهش یابد. این امر یکی دیگر از گزینه‌ها برای مدیریت پیک مصرف برق در این روزها است.


همچنین شرکت توزیع برق تهران کارگروهی را برای رصد میزان مصرف برق در ادارات دولتی تشکیل داده که هرگونه مغایرت و افزایش مصرف برق ادارات دولتی را به دولت و استانداری‌ها اعلام می‌کند.


اما بر اساس آمارها حدود 33 درصد از مصرف برق در بخش خانگی و بیش از 15 هزار مگاوات برق مصرفی کشور مربوط به وسایل سرمایشی است که برای کنترل میزان مصرف در زمان پیک به مشترکان خانگی هم توصیه می‌شود تا درجه این وسایلرا بر روی دمای 25 درجه تنظیم کنند و بدین ترتیب بتوان سابه خاموشی‌های برق را در ایام تابستان کمرنگ‌تر کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب