اختلاف 950 میلیون دلاری اعتبار دانشگاههای کشور با 10 دانشگاه برتر دنیا
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید احمد معتمدی در گردهمایی معاونان اداری و مدیریت منابع دانشگاهها گفت: «دانشگاه امیرکبیر قدیمیترین دانشگاه صنعتی کشور است که از سال 1336 اقدام به پذیریش دانشجو کرده است. اکنون 13 تا 14 هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیلاند و این رقم شناور به سبب این است که برخی در آستانه فارغالتحصیلی هستند.»
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: «55 درصد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند و با داشتن 16 دانشکده بیشترین تعداد در بین دانشگاههای صنعتی کشور به شمار میرویم. پیشتر 32 پژوهشکده داشتیم اما اکنون این رقم به 24 مورد کاهش یافته و دلیل اصلی آن هم این است که بودجهها ثابت هستند و افزایش دانشکدهها مشکلات خاص خود را دارند.»
معتمدی یادآوری کرد خوشبختانه در برنامه راهبردی دانشگاه امیرکبیر که از سال 93 تجدید نظر شد، گامهای مناسب و مطلوبی برداشته شده است. به عنوان نمونه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا قبل از سال 93 در هیچ رتبهبندی معتبر دنیا دارای جایگاهی نبود اما اکنون خوشبختانه در ردهبندیهای معتبر بینالمللی همچون تایمز، شانگهای و ... حضور داریم و هر ساله رشد خوبی را سپری میکنیم.
او گفت: «اکنون جزو دانشگاههای اول تا سوم کشور هستیم و بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، سعی داریم در برنامه راهبردی خود در سال 1404 جزو 100 دانشگاه برتر دنیا و نسل سوم باشیم. هر چند که کار سختی است اما ضرورت دارد که گامهای مناسب را با برنامهریزی علمی برای قرار گرفتن بین 100 دانشگاه برتر دنیا برداریم.»
معتمدی افزود: «اکنون اعتبار 10 دانشگاه اول دنیا بالای یک میلیارد دلار است اما اعتبار دانشگاههای امیرکبیر، علم و صنعت و غیره حدود 45 تا 55 میلیون دلار است. این اختلاف فاحش نشان میدهد که دانشگاههای کشور با چه هزینههایی با دنیا رقابت میکنند و به نظرم این مزیت و حسن است.»
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: «اگر انتقاد میشود که چرا جزو 100 دانشگاه برتر دنیا نیستیم باید گفت که چقدر سرمایهگذاری میشود. همچنین بودجه ای 10 دانشگاههای برتر دنیا که از دولت میگیرند بین 7 تا 30 درصد است و این در حالیست که اتکای دانشگاههای کشور به بودجه دولتی است. باید با برنامه ریزیهای علمی اقداماتی را انجام دهیم تا این اتکا به منابع و بودجههای دولتی را کاهش دهیم.»
او ادامه داد: «اگر میخواهیم جزو 200 دانشگاه برتر دنیا باشیم، به طور قطع باید ساختارهای موجود را اصلاح کنیم و حتی اگر بودجههای دانشگاهها را سه برابر هم کنیم باز هم نمیتوانیم رتبه بالایی به دست آوریم. دانشگاههای کشور هنوز جزو نسلهای 1 یا 2 هستند و برای ورود به نسل سوم، دانشگاهها باید اصلاحات اساسی داشته باشند.»
انتهای پیام/