دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1396 - 12:42

علی لاریجانی: کشمکش‌های رسانه‌ای سرمایه گذاری را فراری می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی صبر و سعه صدر شهید بهشتی را برای تکوین نظام اسلامی بسیار با اهمیت دانست و گفت: منافقان به دنبال دیکتاتوری بودند اما سعه صدر آن شهید دست ها را رو کرد و صاحب نظران جایگاه خود را یافتند.
کد خبر : 191586

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، علی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضائیه که در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد، با بیان ویژگی‌های شهید آیت الله سید محمد حسینی بهشتی این مطلب را بیان کرد.


وی صبر و سعه صدر را یکی از ویژگی‌های مهم شهید بهشتی برشمرد و افزود: روش صبر کردن و سعه صدر داشتن برای تکوین نظام اسلامی بسیار اهمیت داشت.
رئیس قوه مقننه با بیان خاطر‌ه‌ای از شهید بهشتی و مذاکره‌ای که درباره اختلال در صدا و سیما وجود داشت، به برنامه سخنرانی‌های آن شهید اشاره کرد و گفت: منافقان تلاش داشتند سخنرانی‌های شهید بهشتی را بر هم بزنند و این سخنرانی‌ها بسیار نافذ بود.


لاریجانی ادامه داد: وارد مسجدی شدیم که بنا بود ایشان سخنرانی کنند، یکی از جوان‌های منافق بلند شد و اعتراض کرد؛ از گوشه دیگر، فرد دیگر بلند شد، اما ایشان خیلی با آرامش جواب داد. شاید این‌ها حدود نیم ساعتی جلسه را معطل کردند تا ایشان را خسته کنند؛ اما تحمل کرد. البته این روش‌های منافقان خیلی بد بود؛ به دنبال دیکتاتوری بودند و نباید هیچ وقت وجود داشته باشد اما در قبال آن باید سعه صدر داشت. این سعه صدر باعث شد دست‌ها رو شود و صاحب نظران جایگاه خود را پیدا کنند.
آمریکایی‌ها به دنبال فشار بین المللی بر ایران هستند


رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به مسایل بین المللی اشاره کرد و گفت: تصور می‌کنم آمریکایی‌ها در این چند ماه اخیر سیاست‌های خود را خیلی شفاف‌تر بیان می‌کنند. مقداری هم پیچیده عمل می‌کنند. مصافی که با ایران دارند از حالت تیره بودن به سمت شفاف شدن حرکت می‌کنند. برخی از طرح‌ها و حرفهایشان همین فلش را روشن می‌کند.


وی ادامه داد: یکی از اهداف آن‌ها تضعیف جایگاه منطقه‌ای ایران است. برخی از طرح‌هایی که در سنا هم دنبال می‌کنند عنوان و مفاد آن همین است. چه درباره موشکی و چه در موضوع تروریسم که واقعا جای تاسف دارد.


رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این که چقدر بتوانند؛ بحث دیگری است که بستگی به نحوه عمل و تصمیم گیری‌های ما دارد؛ ما باید بدانیم نسبت این اقدامات با امنیت ملی ما چیست و ما باید چگونه برخورد کنیم؟
کابینه دوازدهم باید کارآمد و انقلابی باشد


رئیس مجلس شورای اسلامی به موضوع انتخاب اعضای کابینه دوازدهم هم اشاره کرد و گفت: قانون برنامه وجود دارد و برای اجرای آن باید افراد کارآمد باشند؛ کابینه آینده باید کابینه کار باشد نه خط و خطوط.


لاریجانی افزود: برخی رسانه‌ها سهمیه خواهی را مطرح می‌کنند که حتما روش نادرستی است. هر فرد کارآمد انقلابی که بتواند بخشی از مشکلات را حل کند حتما همه باید حمایت کنند.


وی ادامه داد: در یکی از رسانه‌ها دیدم که نوشته بود این انتخابات یک رفراندوم بود، چرا خلاف می‌گویید؟ این یک انتخابات بود نه رفراندوم برای انقلاب.


رئیس قوه مقننه اضافه کرد: از رئیس جمهوری محترم می‌خواهم معیار اصلی را کارآمدی و انقلابی بودن قرار دهند نه سهمیه خواهی. ممکن است فشارهایی وجود داشته باشد.


کشمکش‌های رسانه‌ای سرمایه گذاری را فراری می‌دهد


لاریجانی در ادامه به امنیت سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد و گفت: رهبری معظم در نشست با مسئولان در ماه مبارک رمضان یکی از مواردی که تاکید کردند امنیت سرمایه گذاری بود که فقط با گفتن حل نمی‌شود. یعنی روش‌های مختلفی که سرمایه گذاران می‌توانند با آن دلگرم شوند باید آنها را به کار بست.


وی افزود: شاید ساز و کارهایی در درون قوه قضاییه نیاز باشد که سرمایه گذاران به آن دلگرم شوند که به کار آنها زود رسیدگی می‌کنند و اگر مشکلاتی باشد آن را زود حل می‌کنند.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من توصیه می‌کنم که در دام کشمکش‌های رسانه‌ای نیفتید یعنی سخنگوی قوه قضاییه برادرمان آقای اژه‌ای که خوب هم حرف می‌زنند نباید وارد جایی شود که کشمکش ایجاد کنند چون سرمایه گذاری را فراری می‌دهند.


لاریجانی اضافه کرد: سرمایه گذاران اگر احساس کنند که در داخل کشور کشمکش وجود دارد برای سرمایه گذاری نمی‌آیند. آرامش برای کشور ضرورت سرمایه گذاری است. بنابراین آن مشکلاتی را که می‌شود در محافل خصوصی حل کرد، آنجا حل شود.


وی افزود: در رسانه‌ها کمتر مطالب تنش‌زا گفته شود. ممکن است برای رسانه‌ها جذاب باشد؛ بنابراین شما نباید در آن دام بیفتید. باید طوری عمل کنید که همه احساس سکینه و اطمینان کنند که کشور ما آماده جهش اقتصادی است.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من امیدوارم که در این نشستی که امسال قوه قضاییه برای این هفته تشکیل دادند با یک دید باز مسایل کشور مورد ارزیابی قرار بگیرد و یک راهبرد روشن برای حال ما برای کشور که از یک اموری دچار رنجوری هستیم، به دست بیاید.


لاریجانی اضافه کرد: حتما قوه مقننه در کنار و حامی شما است و مسایلی که قوه مقننه بتواند حل کند از پشتیبانی شما دریغ نخواهد کرد.


تبریک به مرجعیت و مسئولان عراقی برای سرکوب تروریست بدخیم


وی در ادامه به مسایل منطقه اشاره کرد و گفت: تحولاتی که در منطقه رخ می‌دهد از جهتی مسرت بخش است. اینکه داعش در منطقه کاملا سرکوب شد خبر خیلی خوب و ارزشمندی بود که نقش آیت الله سیستانی با آن فتوای جهادی و تشکیل حشد الشعبی در این پیروزی بسیار ارزشمند بود. همچنین مسئولین عراقی و نیروهای مسلح در این زمینه تلاش خوبی کردند.


لاریجانی افزود: نیروی قدس هم در این زمینه تلاش جدی داشت و نقش و کمک ایران برای اینکه در وهله اول جلوی داعش سد شود و بعد سرکوب، بسیار برجسته بود و همه این‌ها دست به دست هم داد و یک نیروی تروریستی بسیار بدخیم سرکوب شد.


رئیس مجلس با طرح این سوال که با مجموع تحولاتی که در منطقه رخ می‌دهد و سیاست‌های آمریکا آیا خلاصی از تروریست‌ها پیدا می‌شود؟ گفت: با کمال تاسف بسیار بعید است. به نظر نمی‌آید در میان مدت مساله تروریسم در منطقه از آن خلاصی پیدا کنیم.


لاریجانی ادامه داد: گاهی تروریست‌ها در منطقه مهاجرت و از این منطقه به منطقه دیگر می‌روند و داستان جدید خلق می‌کنند. بعضی وقت‌ها هدایت شده مهاجرت می‌کنند و من در مجموع وضعیت پیرامونی خودمان را و سیاست‌هایی که آمریکایی‌ها در این زمینه دارند، این طور ارزیابی می‌کنم که مساله تروریسم اگر رشد پیدا نکند خیلی کاهش پیدا نخواهد کرد.



وی تاکید کرد: ما در منطقه با یک آشفتگی امنیتی روبه‌رو هستیم که می تواند دقت نظر ما را در مسایل امنیتی و ملاحظات دیگر در کشور بیشتر کند.


حل بیکاری بدون سرمایه گذاری امکان پذیرنیست


رئیس مجلس یادآور شد: نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب چند سالی است که روی آن تاکید می‌کنند و امسال بیشتر تاکید کردند روی تولید ملی و اشتغال است که کلید ماجرا است. ما هنوز با پدیده بیکاری به طور جد مواجه هستیم. مساله بیکاری بدون سرمایه گذاری امکان پذیر نیست.
وی در ادامه گفت: ما بدون وفاق ملی نمی‌توانیم مشکلات کشور را حل کنیم. به عنوان مثال وضعیت امور دیوانی کشور از نظر وسعت سیاستی که رهبری مشخص کردند این بود که دولت چابک و کوچک باشد در حالی که این دولت هچنان در حال انبساط است، به طوری که 90 درصد بودجه کشور مربوط به بودجه جاری است و تنها 10 درصد از سهم بودجه برای امور عمرانی است.
هنوز اقتصاد ایران نیمه دولتی است


لاریجانی افزود: نمی‌شود که با 10 درصد بودجه عمرانی، انقلابی بوجود بیاید که تولید کشور راه بیفتد. چرا که هنوز ساختار اقتصادی ما نیمه دولتی است. تا بودجه عمرانی پمپاژ نشود، حرکت بوجود نمی‌آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: الان مواجه با پدیده‌ای هستیم که 90 درصد بودجه جاری است که بدون تصمیم گیری جدی امکان پذیر نیست که آن را کم کنیم. در قانون برنامه بودجه ششم گفته شده است که 15 درصد باید کاهش پیدا کند که به سادگی امکان پذیر نیست. اگر هر بخشی نگاه خود را به بخشی متمرکز کند، امکان پذیر نیست و یک اهتمام عمومی می‌خواهد.


لاریجانی در ادامه به مساله قاچاق اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه، گمرک، بنادر آزاد و کوله بری و سیاست‌های تعرفه‌ای در آن نقش دارد. بنابراین یک اهتمامی بین قوه قضاییه و قوه مقننه می‌خواهد که مساله قاچاق حل شود. اگرچه در این چند سال کارهای خوبی در این زمینه شد و کاهش داشتیم.
وی اظهار کرد: زمانی آمار ما در قاچاق، بالای 20 میلیارد دلار بود که الان به پایین 14 میلیارد رسیده است که آمار آخر گفته شده که به 12.5 میلیارد رسیده است که باز هم خیلی زیاد است که بدون اهتمام جدی امکان پذیر نیست.
با وصله پینه نمی‌شود مشکل اقتصاد را حل کرد


رئیس مجلس یادآور شد: با این که در این زمینه‌ها برنامه داریم ولی بیماری‌‌های مزمن در درون این نظام وجود دارد، به طوری که همین بودجه سال 96 خیلی به سختی توانستیم آن را در مجلس جمع کنیم. کسری داشتیم لذا با اوراق مشارکت آن را پوشش دادیم که این راه درست نیست چرا که این اوراق مشارکت در سال‌های آینده حاد می‌شود.


لاریجانی تاکید کرد: تا ثروت در کشور به وجود نیاید و اقتصاد ما شکوفا نشود، با این روش‌های وصله و پینه نمی‌شود مشکل اقتصادی را حل کرد. بعضی از جاها در اقتصاد نیاز به جراحی دارد.


وی افزود: جمع بندی من از وضعیت منطقه‌ای، وضعیت بین المللی و شرایط اقتصادی این پیام را به ما می‌دهد که ما احتیاج به یک تصویر روشن از شرایط و یک هماهنگی تام وتمام در مسایل اداری کشور داریم.
پرهیز از مسایل حاشیه ای


رئیس قوه مقننه تصریح کرد: باید از مسایل حاشیه‌ای پرهیز کرد و این جدال‌هایی که امروز در کشور وجود دارد و مسایل حاشیه‌ای را خیلی عمده می‌کند، راه غلطی است و این‌گونه نمی‌شود مشکلات اصلی کشور را حل کرد.


لاریجانی با یادآوری این که بارها رهبری فرمودند روی مسایل اصلی تاکید کنید نه روی مسایل فردی، ادامه داد: این جدال‌هایی که امروز می‌بینید مساله اصلی است یا فرعی؟ مساله اصلی کشور ما وضعیت اقتصادی است. تا وضعیت اقتصادی تولید محور و صادرات محور نشود، نمی‌توانیم ثروت ایجاد کنیم.
وی گفت: این کار نیاز به امنیت اقتصادی، سازوکارهای درست و افراد فهیم و هماهنگ در کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید در کشور حواشی را کاهش دهیم و همه مسوول باشیم. در صحبت‌ها و مصاحبه‌ها تلاش کنیم که این حواشی کاهش پیدا کند تا ذهن ها روی موضوع اصلی که اقتصاد است، متمرکز شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب