دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1396 - 11:17
در همایش سراسری قوه قضاییه مطرح شد؛

روایت روحانی از ماجرای استعفای شهید بهشتی/ در دوران انقلاب به آیت‌الله بهشتی بسیار توهین می‌شد اما ایشان صبر پیشه کردند

رئیس جمهور با بیان اینکه در دوران انقلاب به شهید آیت‌الله بهشتی توهین‌های بسیار می‌شد اما ایشان آنقدر صبر کردند که صبر خود خسته شد، گفت:‌ باید هر چیزی را برای انقلاب و استحکام نظام تحمل کنیم و هر چه بیشتر تحمل کنیم خداوند اجر بیشتری به ما می‌دهد.
کد خبر : 191533

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی در همایش سراسری قوه قضائیه که با حضور سران سه قوا هم اکنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است ضمن تبریک هفته قوه قضائیه به توصیف ویژگی‌های شهید بهشتی پرداخت و اظهار کرد: شهید بهشتی جزو چهره‌های انقلابی حوزه‌ علمیه قم و از علما و مدیران بزرگ کشور بود که ویژگی‌های خاص خود را داشت. من حدود 21 سال از نزدیک با ایشان آشنا بودم و از سال 1340 تا پایان زندگی مبارک‌شان همواره ملاقات‌های فراوانی با ایشان داشتم که به حق مدیریت و تدبیر ایشان درس‌آموز بود.


وی با اشاره به برگزاری جلسات مستمر در سال 1358 با حضور آیت‌الله بهشتی، مقام معظم رهبری و مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و تعدادی از بزرگان نظام افزود: معمولا مسائل هفته در آن جلسات مورد بررسی قرار می‌گرفت زیرا آن سال‌ها جزو سال‌های سخت بعد از پیروزی انقلاب بود.


روحانی ادامه داد: شهید بهشتی در دهه 40 در دبیرستان دین و دانش قم به دانش‌آموزان درس دین می‌دادند. ایشان همچنین در سال‌های 40 و 41 در مدرسه علوی علاوه‌بر اینکه مسئولیت مدرسه را برعهده داشتند سیره نبوی را به دانش‌آموزان درس می‌دادند زیرا ایشان فردی بودند که اعتقاد داشتند جوانان باید برای مدیریت آینده کشور تقویت شوند.


رئیس جمهور با بیان اینکه صبر آیت‌الله بهشتی به گونه‌ای بود که دیگر صبر خسته شده بود، اضافه کرد: از سال 59 تا روز شهادت اتهامات فراوانی به ایشان وارد شد، بعد از انقلاب کمتر فردی را دیدم که به اندازه ایشان مظلوم باشند. آخرین باری که ایشان را ملاقات کردم چهارشنبه قبل از روز شهادت‌شان (سوم تیرماه) بود. ایشان در آن جلسه به من گفتند که اخیرا خدمت امام خمینی (ره) رفتند تا استعفای‌شان را تقدیم ایشان کنند. در آن جلسه افراد زیادی جمع شده بودند که شعار می‌دادند. امام خطاب به آیت‌الله بهشتی فرمودند که اگر تمام کسانی که به نفع من شعار می‌دهند به ضرر من هم شعار دهند برای من فرقی نمی‌کند. زمانی که شهید بهشتی این جمله را می‌شنوند خجالت می‌کشند و استعفای خود را مطرح نمی‌کنند. این روح بلند امام خمینی است که چنین شاگردانی را پرورش می‌دهد.


روحانی با بیان اینکه توهین به ایشان و سایر مسئولان نظام در آن زمان کم کم به یک جریان طبیعی تبدیل شده بود، عنوان کرد:‌ افراد به بزرگان نظام در کوچه و خیابان، دانشگاه‌ها و مساجد توهین می‌کردند اما شهید بهشتی صبر کرد و سعه صدر را به ما آموخت اینکه باید برای انقلاب و نظام و استحکام نظام هر چیزی را تحمل کنیم زیرا هر چه بیشتر تلاش کنیم خداوند به ما بیشتر اجر می‌دهد.


وی با بیان اینکه انقلاب ما روزهای سختی را پشت سر گذاشته است، اضافه کرد: از سال‌های اول انقلاب که گروهک‌ها تلاش می‌کردند نگذارند انقلاب ما استقرار پیدا کند و البته قدرت‌های بزرگ نیز حامی آنها بودند مردم در کنار رهبری قرار گرفتند و توانستیم از آن روزهای سخت عبور کنیم. البته قربانی‌های فراوانی هم در این راه دادیم که از جمله آنها می‌توان به شهید مطهری، شهید بهشتی و دیگر شهدا اشاره کرد.


روحانی دومین معضل وارد شده بر انقلاب را جنگ تحمیلی خواند و گفت:‌ بیگانگان از طرف یک کشور همسایه به ما حمله کردند در حالی که ابر قدرت‌ها حامی آن بودند. هشت سال سخت‌ترین روزها را گذراندیم. ما برای داشتن یک سلاح ساده کلاشینکف تلاش می‌کردیم. یادم می‌آید در هفته اول جنگ از یک کشور یک هواپیما کلاشینکف آوردیم و چقدر خوشحال بودیم. در آن سال‌ها من با تعدادی از نمایندگان مجلس و مسئولان نظامی مسئول بررسی تمام زاغه‌های مهمات بودم و تمام زاغه‌ها را بررسی می‌کردیم. سپاه پاسداران در میدان جنگ بود و نیاز به سلاح داشت اما ما سلاح نداشتیم. خمپاره 60 در آن سال‌ها داوطلبان زیادی داشت. به شیراز رفتم و توانستم یک زاغه خمپاره 60 پیدا کنم. با آقای هاشمی رفسنجانی تماس گرفتم و این موضوع را اعلام کردم و خدا می‌داند که ایشان چقدر خوشحال شدند. از آن طرف برترین سلاح‌ها در اختیار دشمنان ما قرار داشت.


رئیس جمهور تحریم را سومین مشکل دوران انقلاب ما دانست و گفت: کشور ما جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشت، اگر چه آثار جنگ هنوز وجود دارد و از لحاظ حقوقی هنوز برخی از مسائل حل نشدند. آثار جنگ را هنوز از بین نبرده بودیم که تحریم را بر ما تحمیل کردند اگر چه احتمال تهدید جنگ هم بالا بود.


روحانی ادامه داد: در سال 82 قصد داشتند ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند همان زمان آمریکا قصد داشت به ایران و یا به عراق حمل کند به هر حال عبور کردیم و در نهایت تحریم‌ها بر ما تحمیل شد تحریم‌ها هم سختی‌های خود را مثل دوران جنگ داشتند.


رئیس جمهور با بیان اینکه مردم تحریم‌ها را تحمل کردند و پشت نظام را خالی نکردند، عنوان کرد: تحریم آثاری دارد که سال‌ها طول می‌کشد تا آن آثار برطرف شود. در شرایطی قرار داریم که می‌توانیم بگوییم اگر دست به دست هم دهیم تا توطئه‌ها اثرگذار نشود به حول و قوه الهی تا پایان قرن و وارد شدن به قرن جدید می‌توانیم مشکلات زیادی را برطرف کنیم.


آمار اشتغال صفر از سال 85 تا 92


روحانی با بیان اینکه حل برخی از مشکلات مورد خاص بدخواهان انقلاب است و آنها تلاش می‌کنند تا هر روز برای ما مشکل جدیدی ایجاد کنند تا ذهن ما از مسائل اصلی جدا شود، گفت:‌ امروز بعد از سال‌ها شرایط سخت بیکاری (حدود 8 سال) آمار کاهش بیکاری رو به بهبود است. از سال 85 تا سال 92 آمار اشتغال‌زایی صفر بود، در آن شرایط ما بیشترین آمار بیکاری را داشتیم. یادمان نرود که با آغاز دولت یازدهم و اوایل سال 92 ما با رکود بی‌نظیری در کشور روبرو بودیم. در آن سال‌ها رشد اقتصادی منفی 6/8 بود اما امروز برخی از رکود حرف می‌زنند، اشکالی ندارد آن روزها کجا بودند؟ در سال 91 چطور در روزنامه‌ها، سایت‌ها و رسانه ملی کسی از رکود صحبت نمی‌کرد، این در حالی است که در سال 95 رشد اقتصادی از طرف مرکز آمار مثبت 8/3 و از طرف بانک مرکزی مثبت 12/5 اعلام شده است. حالا همه کلمه رکود را یاد گرفته‌اند.


روحانی ادامه داد: زمانی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد تورم بالای 40 درصد بود اما ما قدم به قدم در حال فاصله گرفتن از آن شرایط بد هستیم. نمی‌گوییم شرایط خوب است و رونق اقتصادی داریم، اما تا بهار 96 توانستیم 703 هزار شغل ایجاد کنیم، اگر چه این رقم هم بسیار پایین است اما هیچ چیزی بالاتر از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی برای دولت و نظام وجود ندارد. ما نمی‌توانیم از مشکلات عبور کنیم مگر اینکه مردم به دولت به معنای خاص و عام کلمه اعتماد داشته باشند اگر ما توانستیم قیمت ارز را در این 4 سال متعادل نگه داریم به خاطر اعتماد مردم به دولت است.



چرا باید از نو رقابت‌های انتخاباتی را بازخوانی کنیم؟


روحانی با بیان اینکه ما توانستیم با حضور مردم بهترین انتخابات را برگزار کنیم، تصریح کرد: با هوشیاری و تدبیر مقام معظم رهبری توانستیم همه را خوشحال کنیم. ما در کنار هم بودیم، اگرچه دوران انتخابات و رقابت ویژگی‌های خاص خود را دارد، اما حاشیه‌ها در آن دوران بسیار کم بود. به عنوان مثال من در دوران انتخابات به برخی از شهرستان‌ها رفتم و دیدم که ستادهای انتخاباتی متعلق به رقبای متفاوت، روبه‌روی یکدیگر قرار دارند و فعالیت می‌کنند، اما کسی فحاشی نمی‌کرد و هیچ هنجارشکنی وجود نداشت. این به این معناست که انقلاب ما به سن 40 سالگی رسیده است و ما دیگر در سال 84 و 88 نیستیم. هم‌اکنون در شرایط خوبی بعد از انتخابات هستیم، پس چرا باید از نو رقابت‌های انتخاباتی را بازخوانی کنیم. کدام عقل رسایی این موضوع را تایید می‌کند. اگرچه هر انتخاباتی ممکن است نقص و ایرادی داشته باشد، اما مردم کار خود را به خوبی انجام دادند و امروز نوبت ماست که برای مردم کاری انجام دهیم و مشکلات آنها را برطرف کنیم.


مشکلات مردم، مشکلات دولت دوازدهم نخواهد بود


روحانی با بیان اینکه مشکلات مردم، مشکلات دولت دوازدهم نخواهد بود‌ بلکه مشکل نظام و کشور است، عنوان کرد: اگر ما مشکلات زیست‌محیطی داریم، هوای آلوده، زندگی مردم را فلج کرده است، گرد و غبار سلامت مردم را تهدید می‌کند، بیکاری به خانواده‌ها فشار می‌آورد؛ آیا این معضلات دولت دوازدهم است یا مشکل همه نظام؟ البته که باید همه با هم متحد شویم؛ دشمن نمی‌خواست که نظام استقرار پیدا کند و حالا که استقرار پیدا کرده نمی‌خواهد که قدرتمند باشد.


قوه‌قضائیه، نهاد برقرارکننده امنیت است


روحانی با بیان اینکه کشور ما دارای قوه‌قضائیه‌ای است که می‌تواند امنیت کافی را برای رونق اقتصادی به وجود آورد، تصریح کرد: من هیچوقت راضی نیستم که کسانی بخواهند یک فرد یا یک قاضی را با کل قضات فرهیخته کشور مقایسه کنند. روزگاری به قوه‌قضائیه عدلیه می‌گفتند و آن اسم بهتر بود، زیرا کسانی که باید اسم را استمرار بخشند مردم هستند.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه ما موظف هستیم تا به قوه‌قضائیه کمک کنیم، گفت: یکی از وظایف رئیس‌جمهور اجرای قانون اساسی است و بخشی از این قانون اساسی قوه‌قضائیه است. اگر رئیس‌جمهور نسبت به دولت و اجرای قانون اساسی دغدغه خاطر دارد، باید نسبت به قوه‌قضائیه هم دغدغه داشته باشد.


وی با بیان اینکه شاید طی 4 سال گذشته کم‌انرژی کنار هم بوده‌ایم، اما قوه‌مجریه به دنبال تخریب قوه‌قضائیه نبوده و بالعکس، عنوان کرد: ما باید در سیاست خارجی و اقتصاد به تعامل برسیم. سیاست خارجی ما باید به گونه‌ای باشد که بدخواه ما تنها بماند. بهتر است بدخواه ما تنها بماند یا دیگران یاور او شوند؟ ما به دنبال صلح و ثبات در منطقه هستیم و تلاش می‌کنیم تا دست دشمن را کوتاه کنیم. ما نباید بهانه به دست دشمن بدهیم، بلکه باید بهانه را از دست او بگیریم.


تاکید رئیس‌جمهوری بر سیاست خارجه قوی


روحانی با بیان اینکه ما باید سیاست خارجه‌ای داشته باشیم که آمریکا در برابر ما تنها بماند و اروپا و روس و چین کنار ما باشد، تصریح کرد: در روزگاری 14 عضو شورای امنیت سازمان ملل رای خود را با حرف‌ها و نظرات آمریکا تطابق می‌داد و هرچه آنها ادعا می‌کردند آن 14 عضو هم قبول می‌کردند. اخیرا آمریکا درباره موشک‌های ایران صحبت کرد، اما هیچکس صحبت‌های آمریکا را قبول نکرد. آیا ما این روزها از تنها ماندن آمریکا ناراحتیم.


روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم با رهنمودهای مقام معظم رهبری و حضور مردم و کمک دیگر قوا به نقطه‌ای رسید که توانست تحریم‌های هسته‌ای را بردارد، عنوان کرد: ممکن است در جایی کوتاهی اتفاق افتاده باشد؛ البته از سوی آمریکا که آنها هیچوقت با ما در تعامل نبودند. این موضوع سال‌هاست که اتفاق می‌افتد. آنها علیه ما توطئه می‌کنند؛ این توطئه‌ها یک روزه حل نمی‌شود.


وی با بیان اینکه اسلام به ما اجازه نمی‌دهد مجرمی که جرم کرده است، بیش از حد مجازات جرمش تحت فشار قرار بگیرد، تصریح کرد: ما حق نداریم آبروی مردم را بریزیم. بدون ادله کافی کسی را احضار و جلب کنیم. اول فرد را جلب کنیم تا ادله کافی به دست بیاوریم. باید ادله باشد تا فردی احضار شود. آن مقداری که من حقوق خوانده‌ام، این‌گونه می‌گوید و این حکم قانون اساسی است؛ ضابط باید تنها در نقش خود عمل کند و نه بیشتر!


روحانی با بیان اینکه نمی‌توان بیش از 24 ساعت کسی را بدون حکم قاضی نگه داشت، عنوان کرد: نباید در قوه‌قضائیه به خاطر یک نفر زحمات بقیه بزرگان از بین برود. کار کردن در قوه‌قضائیه دشوار است. من چند بار به قوه‌قضائیه دعوت شدم، اما ترسیدم زیرا فعالیت در دستگاه قضا کار سختی است. حکم‌ها باید حدالامکان به برائت نزدیک باشد. اخیرا کسی گفته که بیل به کمر اصل برائت خورده است، اما ما این را قبول نداریم. قاضی نباید قومیت، مذهب، تمایلات سیاسی و حزب متهم برایش متفاوت باشد. در حکم صادر کردن جناح چپ و راست نداریم. فرقی نمی‌کند متهم مسیحی است یا مسلمان؛ قانون اساسی باید برای تمام افراد اجرا شود و افراد در برابر قانون مساوی هستند.


ضابط نباید حزبی باشد


روحانی با بیان اینکه ضابط قضایی نباید به حزب خاصی تعلق داشته باشد، تصریح کرد: در آنجا افکار عمومی بی‌طرفی را مورد تردید قرار می‌دهد. قاضی باید در تمام مراحل قضایی به دور از حزب و جناح حکم صادر کند. دستگاه قضایی مستقل و بی‌طرف است و ما باید در کنار یکدیگر ایرانی آباد ایجاد کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب