دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد

الزام دولت به تمرکز در افزایش ظرفیت بنگاه‌های تولیدی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دولت با درک نیاز بنگاه‌های تولیدی به تامین زیرساخت‌های سخت‌افزاری برای بالابردن توان خود، حمایت‌های واقعی و زیرساختی را در دستور کار خود قرار داد، اما از این پس باید به‌جای هزینه‌کردن در بخش زیرساخت‌ها، این هزینه‌ها به سمت افزایش تولید و بالابردن ظرفیت تولید بنگاه‌های اقتصادی متمرکز شود.
کد خبر : 189811

سید‌مهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی مجدد بنگاه‌های صنعتی را ضروری دانست و به خبرنگار آنا گفت: طی شروع فعالیت‌های دولت یازدهم بیش از نصف ظرفیت تولیدی کشور در کما فرو رفته بود و بنگاه‌های تولیدی با کمترین حد ظرفیت تولیدی خود تنها برای بقا ادامه حیات می‌دادند.


وی ادامه داد: دولت با درک این شرایط حمایت‌های واقعی و زیرساختی را در دستور کار خود قرار داد تا بنگاه‌های تولیدی باردیگر با دارا بودن امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری به چرخه تولید بازگردند، اما دولت از این پس به‌جای هزینه‌کردن در بخش زیرساخت‌ها باید این هزینه‌ها را به سمت افزایش تولید و بالابردن ظرفیت تولید بنگاه‌های اقتصادی ببرد تا شرایط تولید و اشتغال‌زایی به سمت نقطه مطلوب برسد.


نماینده مردم در خانه ملت افزود: در همین راستا، دولت سامانه بهینه‌یاب را در اختیار بیش از 12هزار واحد تولیدی قرار داده تا افزایش ظرفیت تولیدی آنها را بررسی کند.


مقدسی با اشاره به دیگر اقدامات دولت در راستای اهتمام به افزایش تولید،‌ گفت: مبارزه جدی با قاچاق کالا و تنگ‌تر کردن حلقه‌های ورود غیرقانونی آن در بازار از نیازهای مبرم بازار شناخته می‌شود ضمن آنکه باید تعرفه کالاهای دارای تولید مشابه در داخل نیز افزایش یابد.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ارزیابی عملکرد شهرک‌های صنعتی افزود: مهم‌ترین اقدام تجمیعی بنگاه‌های تولیدی توسط دولت، ایجاد شهرک‌های صنعتی به منظور فراهم‌سازی زیرساخت‌های تولیدی در چند نقطه خاص در هر شهر است که تحت مدیریت معاونت وزارت صنعت است و امکان دلالی زمین را در این مکان کاهش داده است.


مقدسی تصریح کرد: خرید فروش زمین در شهرک‌های صنعتی فقط با هماهنگی شرکت شهرک‌های صنعتی امکان‌پذیر بوده و به دلیل اینکه می‌توان شرایط انتقال زمین را مدیریت کرد این اقدام خوب ارزیابی می‌شود، اما از این جهت که سرمایه‌گذار بعد از ساخت کارخانه نمی‌تواند آن‌را به قیمت مناسب به فروش برساند مشکل ساز است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: مجتمع‌شدن بنگاه‌های تولید‌ی در یک نقطه، باعث کاهش هزینه‌ها شده ضمن آنکه در ماده 4 برنامه ششم توسعه تمهیداتی به منظور تقویت شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده است، امیدواریم دولت با استفاده از مالیات بر ارزش افزوده خدمات مناسبی در شهرک‌های صنعتی ارائه کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب