دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

احتمال جنگ جدید حزب الله و اسرائیل

تحلیلگران و ناظران امور با اشاره به اوضاع حاکم میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی به تغییر قواعد جنگ میان آنها و نگرانی فزاینده صهیونیستها پرداخته اند.
کد خبر : 188426

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از مهر، روند تحولات حاکم میان حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی در مقایسه با قبل دچار تفاوت اساسی شده است و در این میان قدرت و توان نظامی حزب الله بسیار قوی تر از قبل شده است.


پایگاه رای الیوم در مطلبی با اشاره به اینکه قواعد جنگ میان حزب الله و اسرائیل تغییر کرده، آورده است: «همه شواهد و مستندات گواه این است که رویارویی آینده میان رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان فقط زمان آن است. اسرائیلی ها اذعان کرده اند که توان نظامی حزب الله در مقایسه با جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ دهها بار از نظر کمی و کیفی قوی تر شده است و همه سرزمین های اشغالی در تیر رس موشکهای مقاومت قرار دارد.


این رسانه می نویسد: موضوع دیگر اذعان اسرائیل به این است که حزب الله در جنگ آینده شهرک های اسرائیلی را در شمال فلسطین اشغالی به تصرف در می آورد و این سبب شده است که کابینه رژیم اسرائیل طرح تخلیه و خروج شهرک نشینان در شمال در صورت وقوع جنگ با حزب الله را مطرح کند و تعداد افرادی که تخلیه خواهند شد حدود یک میلیون نفر هستند.



عامل سوم اذعان اسرائیلی ها به اینکه در جنگ آینده نیروی هوایی این رژیم نمی تواند سرنوشت جنگ را رقم بزند و اینکه جنگ به داخل کشیده می شود و حزب الله قادر به شلیک ۱۰۰۰ موشک در روز به اسرائیل است به ویژه که این موشک ها پیشرفته هستند و به هر منطقه ای در داخل سرزمین های اشغالی می رسند. همچنین نگرانی از بابت هدف قرار گرفتن فرودگاه بن گورین و اختلال پروازها وجود دارد.


این رسانه در ادامه می نویسد: با توجه به آنچه بیان شد می توان گفت که قواعد درگیری میان اسرائیل و حزب الله بسیار تغییر کرده استو این موضوعی است که آویگدور لیبرمن وزیر جنگ افراطی اسرائیل به تقویت توان نظامی حزب الله اشاره و اعلام کند که توان حزب الله از برخی کشورهای ناتو بیشتر شده و به ارتشی متوسط تبدیل شده است.


گادی ایزنکوت رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل نیز حزب الله را در اس اولویت ها دانسته و گفته است: ما اولویت را به جبهه شمالی می دهیم. حزب الله در اوضاع راهبردی بسیار پیچیده ای قرار دارد زیرا یک سوم از نیروهای آن در خارج از لبنان می جنگند و تجربه جنگی کسب کرده اند که نمی توانیم آن را نادیده بگیریم در سالهای گذشته حزب الله توانش قوی تر شده است.


ارتش رژیم صهیونیستی نگران این است که حزب الله در خودروهای افسرانش دستگاه شنود کار بگذارد و از همین رو اقدام به خرید فن آوری ویژه برای مقابله به حزب الله کرده است.


دو سوال اساسی بدون جواب می ماند؛ نخست اینکه نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به اذعان ستاد ارتش این رژیم توان رقم زدن سرنوشت جنگ آتی را ندارد. با این حساب؛ آیا اسرائیل در جنگ سوم با لبنان به اقدام زمینی و اشغال اراضی لبنان روی می آورد هر چند که تلفات و خسارات سنگینی متحمل خواهد شد؟ سئوال راهبردی دوم اینکه آیا رژیم عبری قادر به ادامه شرایط در سایه تهدید خطرناک حزب الله باقی می ماند با این علم که برآورد استراتژیک اسرائیل در سال ۲۰۱۷ اذعان کرده است که حزب الله دشمن شماره یک رژیم اسرائیل است؟».


این درحالی است که روزنامه الاخبار درباره روند جنگ خاموش میان اسرائیل و حزب الله نوشت: «یکی از جوانب جنگ خاموش بین اسرائیل و حزب الله، جنگ سایبری و تکنولوژیک پیشرفته است و اهمیت آن از نظر تاثیر و نتایج همچون جنگ مستقیم و نظامی است که دو طرف تاکنون تاکید کرده اند، امکان وقوع آن در این مرحله بعید است.



اگر اسرائیل به خاطر هشدار دادن درباره مقابله سایبری و هدف قرار دادن پیامدهای آن و تاکید بر لزوم آماده سازی برای مقابله با آن، بخشی از برگه های این مقابله غیر آشکار با حزب الله را فاش کرده است، حزب الله درباره امکانات دفاعی و تهاجمی خود در میدان این مقابله سکوت پیشه می کند؛ مقابله ای که افسران عالی رتبه اسرائیلی معتقدند در صورت وقوع آن، تاثیرش از جنگ کلاسیک بیشتر خواهد بود.


اخیرا روزنامه هآرتص از آمادگی های روزافزون ارتش اسرائیل برای مقابله با پیشرفت توانمندی های اطلاعاتی دشمن در زمینه سایبری خبر داد و در عین حال درباره امکان افزایش توانمندی آنها تا رسیدن به سطح قدرت اطلاعاتی ارتش اسرائیل هشدار داد. این روزنامه به نقل از منابع نظامی اسرائیل گفت ارتش اسرائیل با هدف حفظ برتری ویژه ارتش، برای اجرای آنچه استراتژی حرکت می نامد، تلاش می کند.


روزنامه هآرتص از یک افسر عالی رتبه ارتش اسرائیل نقل کرد در ماه های اخیر، در زمینه تکنولوژی و نفوذ منطقه ای با سازمان های تروریستی در حال رقابت هستیم. از این رو، از خود می پرسیم راه درست برای ابقای ارتش در حالت برتری در برابر دشمنان پس از ده سال چیست.


یکی از مهم ترین چالش هایی که ارتش دشمن با آن روبرو است، امنیت اطلاعاتی است. بنابر این گزارش، حزب الله توانمندی های اطلاعاتی پیشرفته ای دارد و بخش اطلاعات را با تلاش های بسیار زیاد و با حمایت اقتصادی و تکنولوژیک ایران تقویت می کند که این حمایت در بالا بردن توانمندی اطلاعاتی آن در سال های اخیر تاثیر بسیاری داشته است.


یکی از جوانب این مقابله که کشف نادر اسرائیل محسوب می شود، این است که توانمندی حزب الله در شنود تلفنی در سال های اخیر افزایش یافته است و این مسئله ارتش اسرائیل را بر آن داشت که بر اهمیت شنود تلفن های همراه افسران و نظامیان متمرکز شود. از جمله اقدامات پیشگیرانه که تصویب و اجرا شده است اعمال محدودیت هایی برای بردن تلفن به مراکز نظامی و همچنین مناطق مشخص (و حساس) است. همچنین آموزش هایی در خصوص لزوم گذاشتن تلفن همراه بیرون از دفتر کار و سالن نشست ارائه شده است.


اما عملیات شنود تلفن های افسران و نظامیان به شنود از راه دور محدود نشده است. این روزنامه فاش کرد ارتش اسرائیل اخیرا ناچار شد به علت نگرانی درباره کار گذاشتن دستگاه شنود در خودروی افسران عالی رتبه ارتش، برای دریافت خدمات یک شرکت تکنولوژی هزینه کند.


یک منبع نظامی به این روزنامه گفت این اقدام پیشگیرانه است و به خاطر نگرانی درباره نفوذ به خودروی افسران یا پارک بودن آن به مدت طولانی بدون نظارت امنیتی، اتخاذ می شود.


الاخبار در ادامه نوشت آنچه هآرتص برملا کرد، موضوع جدیدی نیست، بلکه به اهمیتی که ارتش اسرائیل به هک شدن و شنود سایبری توسط حزب الله می دهد، اشاره می کند. دو سال پیش نیز منابع نظامی اسرائیل (هاآرتص ۱۱ ژوئن ۲۰۱۵) فاش کردند حزب الله از سال ۲۰۱۲ تاکنون رایانه های اسرائیل را هک می کند.


موشه آرنس، وزیر سابق امنیت اسرائیل گفت موشک های حزب الله بزرگ ترین تهدیدی است که اسرائیل با آن مواجه است. وی در گفتگویی با روزنامه اسرائیل هیوم گفت: اگر این موشک ها به سمت ما شلیک شود، می تواند خسارت بزرگی به بار آورد، چرا که امکان انتقال میلیون ها اسرائیلی به زیر زمین و دفاع از تل آویو و محدوده آن وجود ندارد.


آرنس که از مهم ترین استراتژیست های اسرائیل محسوب می شود، گفت در صورتی که ده ها هزار موشک شلیک شود، این خسارت هنگفت خواهد بود. این بدان معنی است که عقب نشینی ایهود باراک (نخست وزیر پیشین اسرائیل) از لبنان (در سال ۲۰۰۰) بخش بزرگی از سرزمین های اسرائیل (فلسطین اشغالی) را در معرض خطر قرار داد و تمام اسرائیل از دان (شمال تل آویو) گرفته تا ایلات (جنوب فلسطین اشغالی) تهدید می شود. یعنی باید با این خطر مقابله کنیم و مطمئن شویم در صورتی که دستور شلیک موشک صادر شود، این مسئله تحقق نمی یابد».


پایگاه عربی ۲۱ نیز در مطلبی درباره روند اوضاع میان حزب الله و اسرائیل به تمرین های نظامی این رژیم در خارج از اراضی فلسطین اشغالی برای مقابله با حزب الله اشاره کرده است.



این پایگاه به نقل از منابع رژیم صهیونیستی محور اصلی این تمرین های نظامی که در قبرس انجام می گیرد را چگونگی نفوذ به مناطق تحت کنترل حزب الله دانسته است.


این تمرینات در کوههای ترودوس در قبرس با حضور ۵۰۰ کماندوی رژیم صهیونیستی برگزار شده و در آن جنگ با حزب الله در جنوب لبنان تمرین شده است. بر اساس گزارش منابع رژیم صهیونیستی این رزمایش سه روزه و با مشارکت بالگردهایی که اقدام به هلی برن کماندوهای صهیونیست در قبرس کردند و پهپادها و نیز نیرویی با سگهای آموزش دیده برای ماموریت بازرسی و جنگ برگزار شده است.


در این رزمایش درگیری در مناطق مسکونی و سیطره بر اهداف متنوع و جابجایی با هواپیماهای بلک هاواک و تحرکات نظامیان و ایجاد قرارگاههای فرماندهی و یورش به روستای متروکه با خودروهای ویژه که با کشتی از بندر حیفا منتقل شده بودند، تمرین شد.


در همین حال بلومبرگ درباره اوضاع حاکم میان حزب الله و رژیم صهیونیستی آورده است: «هنگامی که حزب الله در سوریه تقویت شده است برخی از اسرائیلی ها از جمله عاموس یادلین رئیس سرویس جاسوسی نظامی سابق اسرائیل خواستار حمایت قوی تر از گروههای مسلح در سوریه علاوه بر درمان زخمی شدگان شدند. محافل اسرائیلی وقوع جنگ با حزب الله که هزاران موشک در اختیار دارد را اجتناب ناپذیر می دانند و اگر حزب الله در سوریه تقویت شود آنگاه اسرائیل باید در دو جبهه بجنگد».


قدر مسلم آن است که قدرت بازدارندگی حزب الله همواره عامل وحشت رژیم صهیونیستی بوده است و این رژیم هزاران حساب برای دست زدن به هرگونه حماقتی علیه مقاومت لبنان می کند. اسرائیل از تهدیدهای مقاومت سخت وحشت دارد زیرا به گفته سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان ویژگی مقاومت این است که هرگز تهدید توخالی نکرده و سخن را برای سخن گفتن مطرح نمی کند و دشمن اسرائیلی به خوبی می داند که هر گونه جنگ آتی در داخل سرزمین های اشغالی خواهد بود و برای همین است که موضوع را جدی گرفته است.


به هر حال جنگ آتی میان حزب الله و رژیم صهیونیستی متفاوت از قبل خواهد بود زیرا حزب الله موشک هایی با دقت بالا و ویرانگر در اختیار دارد که می تواند اهداف نظامی و اقتصادی و زیر ساختهای صهیونیستها را نشانه برود. همچنین رزمندگان حزب الله توان هدف قرار دادن ناوها و قایق های جنگی اسرائیل را در دریا دارند. رزمندگان حزب الله در جنگ آتی به ویژه با توجه به تجارب مهمی که در جنگ سوریه به دست آورده اند جنگ را به عمق سرزمین های اشغالی خواهند کشاند و نظامیان رژیم صهیونیستی را با شوک بزرگ روبرو خواهند کرد. حزب الله این توان را دارد که جنگ را برای صهیونیستها فرسایشی کند و ضربات وارده به آنها را مهلک تر و مرگبارتر و ویران کننده تر سازد.


هر چند بعید است رژیم صهیونیستی در برهه کنونی دست به حماقت جنگ ضد حزب الله بزند اما در صورت بروز هر جنگی میان حزب الله و اسرائیل این جنگ بسیار شدید خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب