دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران:

خدمات فنی‌ومهندسی به ضمانت‌نامه‌ دولتی گره خورده است/ جایگزین‌های زیاد برای ونزوئلا

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به ریسک بالای سرمایه‌گذاری خدمات فنی‌ومهندسی در ونزوئلا، شرکت‌های ایرانی باید به دنبال دیگر کشورهای درحال توسعه باشند تا با حمایت‌های جدی دولت در زمینه صدور ضمانت‌نامه‌های معتبر به بازار این کشورها ورود پیدا کنند.
کد خبر : 187987

محمدرضا انصاری نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا درخصوص وضعیت صادراتی خدمات فنی‌ومهندسی گفت: ورود شرکت‌های سرمایه‌گذاری در زمینه خدمات فنی‌ومهندسی در دیگر کشورها به حمایت‌های جدی دولت در زمینه ضمانت‌نامه‌های بانکی معتبر گره خورده و تا زمانی که این شرط فراهم نگردد ریسک بالای صادرات خدمات فنی‌ومهندسی ارزش چندانی را برای یک بنگاه‌اقتصادی در بر نخواهد داشت.


وی با اشاره به تجربه شرکت‌های خدمات فنی‌ومهندسی ادامه داد: در یک برهه از زمان، ونزوئلا یکی از اهداف صادراتی ایران به شمار می‌آمد اما وضعیت کار، دیگر در این کشور به‌خاطر بحران اقتصادی حاکم بر آن دیگر آسان نیست؛ اما در دوره کوتاهی صادرکنندگان از فرصت بهره‌وری در این کشور استفاده کردند و در مقیاس فروش کالا و صادرات خدمات فنی‌ومهندسی مشغول به فعالیت شدند.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به شرایط دیگر کشورها، تاکید کرد: شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی‌ومهندسی باید با هدف‌گذاری کشورهای در حال توسعه مانند پرو، بولیوی، کلمبیا، اکوادور و کشورهای آمریکای لاتین به فکر چگونگی ورود و ماندگاری در این بازارها باشند؛ شاید در نگاه نخست بازار این کشورها برای ایرانی‌ها محدود و ناممکن باشد اما کیفیت کار می‌تواند جایگاه و راه ورود ایرانی‌ها را به این بازار کشورهای ذکر شده باز کند.


وی با تحلیل شرایط این کشورها اینگونه گفت: با آنکه بولیوی بازار بزرگی نیست، اما به هرحال خیلی آرام مسیر توسعه را طی می‌کندبه گونه‌ای که بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها توسط خارجی‌ها صورت گرفته و بخشی هم در خود کشور با ایجاد درآمد از پروژه های عمرانی انجام می شود.


این عضو هیات رئیسه پارلمان بخش‌خصوصی کشور تاکید کرد: شرکت‌های خدمات فنی‌ومهندسی باید از امکانات محدود ارزی داخلی استفاده کنند تا با تامین اعتبار حضور پررنگی را در این کشورها به ثبت برسانند؛ البته شرکت‌های ایرانی در این کشورها سرمایه‌گذاری یا فاینانس کنند تا پروژه‌های این کشورها را به دست بگیرند.


وی خاطرنشان کرد: اما نکته اساسی این ورود سرمایه گذاری در بُعد خدمات فنی‌ومهندسی مستلزم حمایت صندوق توسعه ملی از سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در خارج از کشور است که تاکنون این روند محقق نشده است.


انصاری در پایان تاکید کرد: اگر زمینه سرمایه‌گذاری ایران در کشورهای آمریکای لاتین برای سرمایه‌گذاری یا فاینانس با مشارکت این کشورها فراهم شود، می‌توان جبهه وسیعی از آمریکای‌لاتین را برای ورود و ماندگاری شرکت‌های ایرانی آماده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب