دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عباسپور در افتتاحیه جشنواره فرهیختگان مطرح کرد

نقش‌آفرینی واحد علوم و تحقیقات در توسعه همکاری‌های صنعت و دانشگاه

رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی از انعقاد تفاهم نامه‌های متعدد با دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی در راستای تحقق سیاست‌های جهانی شدن دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
کد خبر : 18759

به گزارش خبرگزاری آنا، دکتر علی عباسپور تهرانی در مراسم افتتاح سومین جشنواره فرهیختگان و پروژه های عمرانی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این واحد دانشگاهی اندکی پس از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تمرکز بر تحصیلات تکمیلی، پژوهش و تأمین اعضای هیئت علمی برای دانشگاه در سال 1363 تشکیل شد.


وی افزود: این واحد در فضایی کمتر از 500 متر مربع در زمینی به مساحت حدود 2 هزار متر مربع در خیابان یخچال قلهک آغاز به کار کرد و اکنون در فضای آموزشی بیش از 250 هزار متر مربع و در اراضی حدود 350 هکتار استقرار دارد.
عباسپور گفت: واحد علوم و تحقیقات با تکیه بر توان علمی موجود در کشور از ابتدا اقدام به راه اندازی و پذیرش دانشجو در دوره های فوق لیسانس به خصوص دکترا کرد.


رشته هایی که برای اولین بار در ایران دانشجو پذیرفته شده مانند دکترای مهندسی برق و مکانیک که همین حرکت الگویی شد تا بسیاری از دانشگاه های دیگر کشور نیز اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع دکترا بنماید.








این واحد در فضایی کمتر از 500 متر مربع در زمینی به مساحت حدود 2 هزار متر مربع در خیابان یخچال قلهک آغاز به کار کرد و اکنون در فضای آموزشی بیش از 250 هزار متر مربع و در اراضی حدود 350 هکتار استقرار دارد.

رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رشته های این واحد دانشگاهی گفت: 224 رشته دکترا، 342 رشته کارشناسی ارشد، 27 کارشناسی و یک رشته دکترای حرفه ای دانشجو می پذیرد.
وی ادامه داد: کل دانشجویان واحد با توجه به اینکه اکثر پذیرش در مهر ماه و فارغ التحصیل شدن در بهمن و شهریور ماه صورت می گیرد بین 35 هزار تا 40 هزار متغیر است که در حال حاضر 8433 نفر در مقطع دکترا، 21 هزار و 273 نفر در مقطع فوق لیسانس و 10 هزار و 335 نفر در مقطع کارشناسی و 330 نفر در مقطع دکترای عمومی در 20 دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
عباسپور افزود: تعداد فارغ التحصیلان واحد علوم و تحقیقات از ابتدای تأسیس تا پایان سال 93 یعنی قریب به 30 سال حدود 62 هزار نفر هستند که 7 هزار و 507 دکترای تخصصی، 32 هزار و 454 کارشناسی ارشد، 25 نفر دکترای حرفه ای، 17 هزار و 499 کارشناسی و 4 هزار و 313 مقطع کاردانی است که از سال ها قبل در این مقطع دیگر دانشجو پذیرفته نمی شود.
عباسپور بیان داشت: هم اکنون بسیاری از فارغ التحصیلان این واحد به خصوص در مقطع دکترا اعضای هیئت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه های کشور بوده و تعداد قابل توجهی از مدیران ارشد، کارشناسان و محققان برجسته کشور فارغ التحصیلان این واحد هستند.
وی گفت: واحد علوم و تحقیقات ابتدا با تکیه بر اساتید زبده در کشور کار خود را آغاز کرد و رفته رفته با گسترش تحصیلات تکمیلی در کشور زمینه مطلوبی برای جذب فارغ التحصیلان به خصوص مقاطع دکترا فراهم شد به نحوی که یکی از افتخارات این واحد تربیت اساتید جوان و برجسته ای است که هم اکنون در سراسر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه ها به خدمت مشغول اند.


رئیس واحد علوم و تحقیقات د انشگاه آزاد اسلامی افزود: در حال حاضر 842 نفر عضو هیئت علمی در این واحد اشتغال دارند که 603 نفر تمام وقت و 239 نفر نیمه وقت هستند. از این تعداد حدودا 25 درصد در پایه استادی و 20 درصد در پایه دانشیاری و مابقی در پایه استادیاری هستند که علاوه بر آن تعداد قابل توجهی از اساتید فرهیخته کشور با این واحد همکاری دارند و با تأکید هیئت امنا و ریاست محترم دانشگاه این واحد در سال 1393، 120 نفر هیئت علمی جذب کرد که در سال جاری 250 نفر دیگر نیز جذب خواهد شد.
وی تصریح کرد: در راستای اجرای نقشه جامع علمی و فناوری کشور واحد علوم و تحقیقات مبادرت به ایجاد شرکت های دانش بنیان، تجهیز آزمایشگاه های آموزشی- پژوهشی و نیز ایجاد، گسترش و توسعه مراکز تحقیقاتی متعددی کرده است که از آن جمله می توان به مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، سلامت و پایش و بیوفتونیک اشاره کرد.
وی ادامه داد: تولید صنعتی نانورس برای مصارف رنگ، کامپوزیت و تصفیه پس آب، احداث نیروگاه بادی با ظرفیت 100 مگاوات در مناطق گنجه و رستم آباد، امحاء زباله های بیمارستانی در راکتورهای پلاسمایی از جمله مواردی هستند که در قالب شرکت های دانش بنیان در حال انجام است.
وی بیان داشت: به منظور توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه، تفاهم نامه های متعددی با سازمان و دستگاه های اجرایی کشور منعقد شده که همسو با سیاست های ریاست دانشگاه در جهت کاهش وابستگی به شهریه دانشجویی است.


به زودی با دانشگاه پتولز فرانسه، مدرسه عالی فنی مونترال و سازمان مسکن انسان قرارداد می‌بندیم


وی بیان داشت: همچنین در راستای تحقق سیاست های جهانی شدن دانشگاه تفاهم نامه های متعددی با دانشگاه های معتبر بین المللی منعقد شده است و با دانشگاه پتولز فرانسه، مدرسه عالی فنی مونترال کانادا و سازمان مسکن انسان سازمان ملل متحد (HABITAT) و SAO در حال انعقاد قرارداد هستیم. این واحد به عنوان عضو هیئت رئیسه پروژه اراسموس ماندوس اتحادیه اروپا برگزیده شده و همکاری می کند. ضمناً کرسی انرژی های پاک و تجدیدپذیر از سوی سازمان جهانی یونسکو به این واحد محول شده است.
عباسپور به افتتاح پروژه های عمرانی در این واحد دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه سی و سومین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و خطاب به رئیس جمهوری تصریح کرد: مرکز اسلامی پیامبر اعظم (ص)، مسجد امام علی (ع)، ساختمان آموزشی ابن سینا، مقبره شهدا و مرکز اسناد و کتابخانه زنده یاد دکتر حسن حبیبی که حضرتعالی بازدید و افتتاح فرمودید در زمره تلاش های گسترده ای است که دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ایجاد فضای مطلوب و استاندارد در سطح دانشگاه های معتبر جهانی اقدام کرده است.
عباسپور تصریح کرد: احداث 5 بلوک آموزشی به مساحت 160 هزار متر مربع، سالن همایش 1000 نفری در کنار سالن های متعدد موجود و سایر پروژه های عمرانی بیانگر ادامه این سیاست است.
رئیس واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: در کنار امکانات متعدد دیگر از جمله هتل، مجموعه ورزشی فتح، درمانگاه و کتابخانه دیجیتال مشتمل بر کتب لاتین و مقالات تخصصی و پایان نامه ها و دوره های آموزشی چند رسانه ای همه و همه بیانگر تلاشی است که با رهنمودهای ریاست محترم هیئت امنا و حمایت های بی دریغ ریاست دانشگاه و همکاری تمامی اساتید و کارکنان عزیز این واحد دانشگاهی صورت می گیرد تا با توکل به خداوند منان به واحدی نمونه در سال جهانی تبدیل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب