سیاسیون آمریکایی: آمریکا در خاک عراق شکست خورد/ اگر زمان به عقب بازگردد، از جنگ عراق حمایت نمیکنیم
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه «هافینگتونپست» در گزارشی نوشت: پس از گذشت یک دهه، سیاسیون آمریکایی بر این موضوع به توافق دست یافتهاند که جنگ عراق «اشتباه» بود. حال این موضوع به حربه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده آمریکا تبدیل شده است تا بتوانند به این وسیله افکار عمومی را به سوی خود جلب کنند.
بر اساس این گزارش، «هافینگتونپست» مینویسد: اکنون سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بر این موضوع اعتراف میکنند که بیش از چهار هزار آمریکایی و تعداد بیشماری عراقی جانشان را در این جنگ از دست دادهاند و بر این میزان هر روز افزوده میشود.
بهنوشته این روزنامه آمریکایی، در حالی اکنون سیاستمداران آمریکایی به این نتیجه دست یافتهاند که نظرسنجیهای منتشرشده در سالهای گذشته نشان میدهد که مردم آمریکا از آغاز جنگ در عراق آن را اشتباه میدانستند. گذر زمان منجر به اعتراف سیاسیون جمهوریخواه بر این موضوع شد که نبود سلاح کشتار جمعی در عراق بهانهای برای رئیسجمهوری سابق (جرج دبلیو بوش) شد تا در حمله به عراق در سال 2003 ضعیف عمل کند.
در سال 2002، دموکراتها تصور میکردند که نامزد حزبشان یعنی «هیلاری کلینتون» که در آن زمان یکی از اعضای کنگره بود، به پیروزی دست یابد. اما آنها در سال 2008 با رایگیری «باراک اوباما» را روانه انتخابات کردند و اکنون دوباره «کلینتون» پا به عرصه رقابتهای انتخاباتی گذاشته است.
این در حالی است که «جب بوش» (برادر «جرج») نامزد احتمالی انتخابات ریاستجمهوری از حزب جمهوریخواه خواهد بود که تاکنون با وجود فشارهای واردشده برای اظهارنظر درباره جنگ، از اظهار نظر درباره به آن خودداری کرده است. با وجود این، وی تایید کرد که خواهان بازگشت به گذشته با هدف حمایت از خانوادههای قربانیان جنگ است. او در اظهاراتی گفت که اگر زمان به عقب بازگردد، هرگز از جنگ حمایت نخواهم کرد.
همچنین «ریک سنتوروم» دیگر نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه گفته است که همه در حال حاضر قبول دارند که باید از جنگ کنار کشید. از سوی دیگر در حالی که در سال 2008 «میت رامنی» فرماندار سابق «ماساچوست» تاکید کرده بود که جنگ عراق تصمیم درستی است، او امسال پیش از آنکه بخواهد نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری شود از اظهارات خود عقبنشینی کرد و گفت که اگر میدانستم عراق سلاح کشتار جمعی در اختیار ندارد، از تصمیم فرماندهان آمریکایی برای حمله به عراق حمایت نمیکردم.
«هافینگتونپست» میافزاید: سیاسیونی که ارتباط خانوادگی با رئیسجمهوری سابق نداشتند، جنگی که نیازی به آن نبود را تایید و حمایت نکردند. «مارکو روبیو» سناتور فلوریدا، «تد کروز» سناتور تگزاس در کنگره سال 2002 و نیز «کریس کریستی» فرماندار نیوجرسی از جمله این افراد بودند.
هفته گذشته همه جمهوریخواهان اعتراف کردند که اگر زمان به عقب بازگردد و ما آگاهیهای کنونی را درباره اینکه فرماندهان آمریکایی میگفتند «صدام» سلاح کشتار جمعی در اختیار دارد، داشتیم، جنگ در عراق را نمیپذیرفتیم.
انتهای پیام/