دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1396 - 09:25
گزارش‌ جدید ادعایی از دخالت مسکو در انتخابات آمریکا

ترس و حیرت در آمریکا؛ روسیه چگونه کلینتون را از کاخ سفید کنار زد؟

پرونده جیمز کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی، هر روز پیچیده‌تر می‌شود و ابعاد حیرت‌انگیزی از محرمانه‌های سیاسی در آمریکا را نشان می‌دهد.
کد خبر : 182577

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سی‌ان‌ان، جیمز کومی از این موضوع باخبر بوده که بخشی از اطلاعات مربوط به تحقیقات از ایمیل‌های هیلاری کلینتون نامزد سابق انتخابات ریاست‌جمهوری جعلی و تهیه شده از سوی سرویس امنیتی روسیه بوده اما وی از ترس اینکه مبادا این موضوع باعث شود که تحقیقات درباره ایمیل‌های کلینتون متزلزل شود ترجیح می‌دهد که از علنی کردن این موضوع خودداری کند.


در جریان کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا موضوع ایمیل‌های کلینتون ضربه سختی به کمپین او وارد آورد. کلینتون متهم بود که از ایمیل شخصی‌اش برای ارسال اطلاعات مربوط به وزارت امور خارجه آمریکا در زمان تصدی وی به عنوان وزیر امور خارجه استفاده کرده است.


در آن ایام، جیمز کومی، رئیس وقت اف‌بی‌آی اعلام کرد که کلینتون در استفاده از ایمیل‌هایش به شدت بی‌دقت بوده است. حالا چند مقامی که از روند تحقیقات اف‌بی‌آی درباره ایمیل‌های کلینتون آگاه هستند می‌گویند که کومی از ترس متزلزل‌ شدن تحقیقات و اعتبار دادستانی کل آمریکا، در تابستان سال گذشته تصمیم گرفت که شخصا موضوع ایمیل‌های کلینتون را مطرح کند.


بنا به این گزارش آگاهی کومی از اطلاعات جعلی تهیه شده از سوی روسیه یک نمونه از مداخلات دولت روسیه در سطوح عالی سیاسی آمریکا طی انتخابات 2016 است؛ موضوعی که مسکو شدیدا آن را رد می‌کند.


حالا برخی از مقامات امنیتی به سی‌ان‌ان گفته‌اند که کومی و مقامات اف‌بی‌آی عملا از مداخله روسیه برای ارائه اطلاعات جعلی خبردار بوده‌اند.


روز پنج‌شنبه اندرو مک‌کاوب، رئیس موقت کنونی اف‌بی‌آی نزد نمایندگان کنگره رفت که به آنها بگوید که اف‌بی‌آی در ماجرای ایمیل‌ها فریب خورده بود.


در جلسات محرمانه‌ای که چند ماه پیش میان جیمز کومی و اعضای کنگره برگزار شده است، کومی موضوع ایمیل‌هایی که از سوی روسیه هک شده را به اعضای کنگره اطلاع می‌دهد. او همچنین می‌گوید اطلاعاتی که روسیه به دست آورده است ممکن است علنی شده و در این صورت کمپین هیلاری کلینتون و دادستانی کل آمریکا که در آن زمان اتهامی متوجه کلینتون ندانسته بود، متزلزل و بی اعتبار می‌شوند.


با وجود این کومی اجازه نمی‌دهد تا نمایندگان مجلس درباره صحت اطلاعاتی که روسیه به دست آورده است شک و تردید داشته باشد.


منابع نزدیک به کومی به سی‌ان‌ان گفته‌اند که او به این دلیل تصمیم می‌گیرد که کلینتون را متهم کند چون هراس داشته است که اگر وی این کار را نکند روسیه برای ضربه زدن به کمپین کلینتون اطلاعات کسب شده را علنی سازد ودر این صورت تمامی منابع و روش‌های جمع‌آوری اطلاعات از سوی اف‌بی‌آی لو می‌رفته است.


به همین دلیل، کومی در یکی از جلسات محرمانه به مقامات کنگره می‌گوید که دلایل امنیتی سبب شده بود تا او به صورت علنی نتایج تحقیقات در مورد ایمیل‌های کلینتون را اعلام کرده و وی را متهم کند.


از قرار معلوم اطلاعات جعلی ساخته شده روسیه در صدد بوده است تا دادستان کل آمریکا در زمان باراک اوباما یعنی لینچ را بدنام جلوه کند با این صحنه‌سازی که وی تلاش کرده تا تحقیقات اف‌بی‌آی درباره کلینتون به حاشیه کشانده شود. با وجود این کومی به این موضوع در دیدار با نمایندگان مجلس آمریکا اشاره‌ای نداشته است.


اطلاعات جعلی از ماجرای جیمز کومی و دخالت (احتمالی) روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باعث حیرت تحلیل‌گران سیاسی این کشور شده است.


حالا مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا معتقدند که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روسیه درصدد انتشار اطلاعات و گزارش‌های غلط به قصد مبهم کردن آن چیزی است که در واقعیت وجود داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب