دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بیژن بیرنگ: باید برای کودکان سالن سینمای اختصاصی داشته باشیم

بیژن بیرنگ در خصوص برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: ما باید برای کودکان سالن سینمای اختصاصی داشته باشیم و مدارس نیز، دانش آموزان را به سمت سینما سوق دهند و او را برای تماشای فیلم به سینما ببرند. تهیه کننده فیلم کودک نیز باید درصدد ساختن فیلمی سودآور باشد، چون سینما یک صنعت است.
کد خبر : 181550

به گزارش گروه فرهنگی آنا از ستاد اطلاع رسانی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، بیژن بیرنگ، نویسنده و کارگردان، درخصوص چگونگی نزدیک شدن فیلمساز به زبان و دنیای کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: باید بتوان با مخاطب ارتباط برقرار کرد، چون اصل و پایه کار رسانه بر مبنای برقراری ارتباط و هدف قرار دادن مخاطب است.


وی ادامه داد: این برقراری ارتباط برای مخاطب کودک پیچیده‌تر می‌شود و برای ساختن فیلمی در ژانر کودک نیاز به مطالعه و تحقیق داریم و نمی‌توانیم بدون علم و آگاهی از این فضا فیلم بسازیم. بلکه برای ساخت فیلم، در این گونه سینمایی باید راجع به بازار فیلم و مخاطب شناسی تحقیق و بررسی داشته باشیم.


بیرنگ گفت: اما نکته مهم‌تر نیازسنجی است. باید ببینیم که بچه‌ها نیازمند شنیدن و تماشای چه مسائلی هستند تا بر مبنای نیاز آن‌ها، مسائلی را برایشان بازگو کنیم. رسیدن به این نقطه هم تنها با تحقیق و مطالعه میسر می‌شود.


این کارگردان در خصوص راهکار حل این مشکل گفت: ما باید برای کودکان سالن سینمای اختصاصی داشته باشیم و مدارس نیز، دانش‌آموزان را به سمت سینما سوق دهند و او را برای تماشای فیلم به سینما ببرند. تهیه‌کننده فیلم کودک نیز باید درصدد ساختن فیلمی سودآور باشد، چون سینما یک صنعت است.


بیرنگ گفت: توجه به این نکته هم ضروری است که فیلم کودک، تنها به مخاطب خردسال محدود نمی‌شود و می‌تواند در آن مشترک‌سازی اتفاق بیفتد، یعنی می‌توان فیلمی را برای خانواده ساخت و از جمله نمونه‌های موفق این چنینی می‌توان سری فیلم‌های «هری پاتر» را نام برد که مخصوص خانواده ساخته شده است و ساختن آثار این چنینی می‌تواند به رونق سینمای کودک کمک کند.


وی در خصوص نقش آموزش و پرورش در بهبود وضعیت سینمای کودک گفت: سال‌ها است که خواستیم، آموزش و پرورش و ارگان‌های دیگر را درگیر این مسائل کنیم، ولی در عمل این اتفاق نمی‌افتد و نگاه تربیتی فیلمساز های کودک با نگاه تربیتی آموزش و پرورش مقابل هم قرار دارد و این اختلاف سلیقه ما را دچار مشکل می‌کند.


این کارگردان در خصوص آینده بچه‌هایی که در کودکی فیلم بازی می‌کنند گفت: این که بازیگران کودک بعد از دوران بلوغ بتوانند در سینما بمانند و ادامه دهند، به فیزیک و شرایط خانوادگی و اجتماعی آنها مربوط می‌شود و خیلی از هنرپیشه‌های کودک آینده موفقی داشتند و بسیاری از آن ها نیز حذف شدند.


بیرنگ ادامه داد: سینمای کودک نباید فراموش شود و هر سال در نزدیکی برگزاری جشنواره دوباره یادآوری شود، نگاه ما به مقوله کودک باید عوض شود و نسبت به چیزی که می‌خواهیم بسازیم، بازار سنجی درستی داشته باشیم؛ نباید اول فیلم را تولید کنیم و بعد به فکر فروش آن باشیم.


وی در پایان گفت: از فیلم کودک و فیلمسازی در این ژانر باید حمایت شود و کارگردانان باید به این باور برسند که تولید فیلم کودک مقرون به صرفه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب